Yar-Sav Kimin yâri Ağaoğlu?

  • 10.01.2016 00:00

 Malum Müslüman olmanın gereği olarak yerine gerilmesi gereken ibadetler var, yerine göre yaşaması gereken hal ve davranışlar var. Ancak bu vecibelerin yerine gelmesi/getirilmesi için arada bir engelin olmaması gerekir ki hür iradesi tecelli etsin.

Bunların başında beş vakit namaz ve Müslümanların bayramı olan Cuma günü yerine getirilmesi vacip olan Cuma namazı vardır.

Şimdiye kadar değişik vesilelerle dile getirdiğimiz bu sorunun çözümü için mücadele ettim/ettik.

TBMM’nin başlattığı anayasa arama konferanslarında dillendirdik, Vatandaş olarak meclise teklif olarak da gönderdim.Meclisimizden bu yasal düzenlemeyi istemek de vatandaş olarak hakkımız zaten.

Cuma namazının diğer namazlardan birçok açıdan farklı olduğunu dile getirdim. Diğer namazlardan birkaç farklı yönünü bir daha paylaşmak isterim.

1-Cuma namazının cemaatle kılınması erkekler için fazdır, diğer namazların cemaatle kılınması farz-ı kifayedir,

2-Cuma namazının kazası yoktur, halbuki vakit namazlarından biri zamanında kılınmazsa fıkhi açıdan kazası mümkündür,

3-Cuma ezanı okunduktan sonra namaz eda edilene kadar dünya işleriyle uğraşmak haramdır, fıkhi bir mazeretiniz olmadığı müddetçe, diğer namazlar için bu zorluk yoktur,

4-Cumaya gitme görüntüsü vererek dindar amirlerine yağcılık yapanlar olabildiği gibi, bu ibadetini yerine getirenlere sıkıntı veren amirler de oluyor.

5-İslam toplumunda böyle bir ibadetin yerine gelmesinde sıkıntının varlığı sıra dışı bir kabahattir.

Ondan dolayı hem bu talebin yerine gelmesi için chang.org sitesinde bir imza kampanyasını açtık, hem de “Cuma ezanı bir başkadır” başlıklı bir yazı kaleme aldım.

Bu tür çalışmaların tamamı vatandaş olarak hakkımızdır,  hükümetin gecikmiş bu hakkın edası için bir çalışma yaparak diğer siyasi partilerle de işbirliğine giderek Cuma namazı için öğle arasının bir saatlik ihtiyaç molasını iki saate çıkararak yemek ve ibadet molası şeklinde düzenlemeye gitmesi mutluluk vericiydi,  ancak birileri buna karşı harekete geçerek olayı yargıya taşıması kabahatin alasıdır.

Yar-Sav Başkanı Mehmet Emin Ağaoğlu’nun böyle bir faaliyete imza atması yar-sav kimin yâri sorusunu akla getiriyor.

Merhamet merhamet, bu şerefli Anadolu insanından ne istiyorsunuz? Ehli namaz bir kimsenin Cuma namazını huzur içinde kılması size niye bu kadar dokunuyor? Bu kadar mı küfürde ileri gittiniz!

Sizin düşünceniz, inancınız ne olursa olsun bunu yapmaya hakkınız yok, Gayri Müslim de olsanız, ateist ya da münafık da olsanız yine hakkınız yok. Sakın ben de Müslüman’ım diyerek Anadolu insanıyla alay etmeyin olmaz mı?

Bu çok ibret verici bir itiraz Müslüman’ın sabrını zorlamak için böyle hilelere baş vurmana gerek yok, Türkiye Müslümanları dersini Risaleyi Nur müellifi Bediüzzan’dan alıp asayişi bozma gibi bir dertleri yoktur, sizi bu sıkıntıdan dolayı Allah’a şikayet ediyorum/ettim haberiniz ola.

Ey vatandaşlarım inancınız ne olursa olsun bu tür kimselere selam vermeyin olur mu? Bu onlara verilen en büyük cezadır.

Rabbim bu şekilde boş işlerle vakit geçiren yargı mensuplardan cümlemizi korusun, Amin demeniz dileğiyle.

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums