Bu Sorun, Kürt ve Kürdistan Sorunu Değil

  • 24.12.2015 00:00

 Olan Kürtlere oluyor arkadaş, PKK’in silahlı militanları yerine göre göz kestirdiği, diş geçirdiği il ve ilçelere yerleşmiş öncelikle yerleştiği yerlerde hayatı halka zindan etmiş, esnafı perişan etmiş, ayrıca her iki taraftan canlar da gidiyor, ülke ekonomisi 4-5 milyar dolar zarara uğradı.78 milyon insanımızın morali bozuk! %1 hırsız arsız, zenginlerin züppe çocukları hariç tabi.

HDP söylemleriyle, Belediyeleri lojistik destekleriyle hendek siyasetinin arkasında apaçık duruyor. 7 Haziran sonrası “AK Partiyle hiçbir şartta koalisyona yokuz” deyip Mecliste siyaset yapamayarak tarihi bir hata  yaptı, halk HDP’ye gerekli uyarıyı da verdi, aslında Meclis dışında kalmayı bile hak edecek kadar hata yapmıştı, ancak bir kesim sağduyulu vatandaş “bir ihtimal dersini almıştır” düşüncesiyle yine HDP’yi meclise gönderdi, fakat aynı tas aynı hamam maalesef.

Yasal ve Anayasal düzenlemeler için bir çaba sarf etmesi gerekirken taşrayı tercih ederek bir daha seçmenlerin umudunu yıktı.Kanaatim o ki bu siyaset tarzıyla artık meclisin kokusunu dahi alamaz, kazandığı belediyelerin de bir çoğunu kaybedecek.

Anlaşılan o ki Meclis işini beceremediğine inandı ki halktan da umudunu kesti ve hendek siyasetine bel bağladı. Hani birileri dedi ya bu oylayın %5’i bizimdir, %5’i onların dolayısıyla siyasetle bir başarı elde edemeyince, bari PKK’nin uluslara arası nüfuzundan olmayayım diye düşünmekteler galiba. Bu haliyle hem Kürtleri hem Türkleri perişan ettiler aralarında meydana gelen soğukluğu daha da büyüterek TBMM’de rahat bir çalışma ortamının oluşmasını da yok ettiler.

 AK Parti hükümeti devlet aklıyla seçim sürecinde alabildiğince manevra imkanı hdpkk’ye verdi, bu gün ters teptiyse vatandaşı bu militarist kimselerden de kurtarmak zorundadır. Kürtler arasında estirilen militarist hava halkı canından bezdirdi.

Eğer işin bir tarafında devlet olmasaydı birileri vatandaşımızın yolunu kesebilir miydi? Maalesef bir tavuk için birini öldüren Kürtler nasıl buna seyirci kalabilirdi? Dağdan bağdan inen birileri şehrimizin sokaklarında hendek açabilir miydi? Belediyenin paraları benim senindir, ama siyasete ve militarizme destek için kullanılıyor. Bu illerimizin Belediye başkanları neden yabancılardan seçiliyor? galiba daha iyi anlaşılıyor değil mi?

Ben Kürdüm, bu hendek savaşına karşıyım, bölgemde yasal kuvvetler dışında kimseyi istemiyorum. Devlet devletse bunu sağlamakla yükümlüdür, bunu yapmadığı zaman sorumsuz davranmış oluyor. Onun için birilerinin her iki taraf da silahları susturmalı demenin bir anlamı yok. İllegal bir örgüt şehrimizin sokaklarına inmişse devlet bu sorunu çözmek durumundadır.

Neymiş efendim öz yönetim istiyorlarmış, birileri isteyebilir ama hiçbir açıdan uygun değildir. Halk da istemiyor, devletin idari yapısı da bu imkanı vermiyor. 

Sene 2007 Şubat ayıydı Diyarbakır’da Alman Konsolosluğu –Diyarbakır Barosu ev sahipliğinde Büyükşehir belediyesi konferans salonunda iki gün, yedi oturum, 21 saat Kürt konferansı gerçekleşti. Sonuç deklarasyonunda şöyle bir ifade yer alıyordu.

“20-30 milyon Kürt var ve devletleri yok, bu Kürtler için psikolojik bir sorun oluşturmaktadır. Irak Kürdistan’ı devlet haline getirmek dünyanın boyun borcudur, Suriye ve İran Kürtleri için özerk bölge kendilerine nefes aldırırken, Türkiye Kürtleri canı sıkılan Anadolu’ya kayıyor en büyük Kürt nüfusu 6 milyonla İstanbul’da yaşamaktadır, dolayısıyla bölgesel yönetim onları kurtarmaz hak ve özgürlüklerini vereceksiniz her yerde kendini birinci sınıf vatandaş hissedecekler”

Yirmiden fazla ilgili ülkeden katılımcılarla gerçekleşen bu konferansın Kürtlerle ilgili tespiti bana inandırıcı geldi ve her fırsatta bu düşüncenin arkasında durmaya çalışıyorum. Kanaatim o ki PYD/YPG ideolojik bir tantana çıkarmasaydı Rojava Kürtleri çoktan Akdeniz’e kadar nüfuzunu oluşturmuşlardı. Ayrıca PKK’nin öz yönetim ve öz savunma tarzı da Türkiye şartlarına uygun değildir, buradaki barışçıl adımların atılmasını geciktiriyor.

Ez cümle bu hendek siyasetinin Kürt ve Kürdistan sorunuyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Çünkü İran’ın arkasında durduğu bir işten Kürtlere hayır gelmez olsa olsa örgüt üzerinden Türkiye’ye zarar vermek için bunu yapıyor o kadar benden söylemesi.

Selam ve dua ile kalın.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums