BARIŞ VE HUZURUN SİMGESİ, HAVA LİMANIMIZ

  • 17.11.2015 00:00

 İster inanın ister inanmayın, 13 yıllık AK Parti yönetiminde çevre yolu kapsamında birkaç köprü, bir türlü hizmete elverişli hala gelemeyen Araştırma hastanesi dışında yakın tarihe kadar bir eser Diyarbekir’de inşa edilemedi.

2 yıldır hazır hale getirilen Öğretmen evi iç tefrişatı yapılamadığı için bir türlü hizmete açılamadı. Neyse ki Kalkınma bakanımız Cevdet Yılmaz’ın katkılarıyla öğretmen evine tahsis edilen 5 trilyonluk ödenekle ihale yapıldı çalışmalar devam ediyor.
Ancak şehrimize yapılan bir yatırım var ki şimdiye kadar yapılan yatırımların başında gelir desem inanın, o kadar hacimli bir yatırım ki belki bundan sonra da hep birinciliğini koruyacak.
Neden bahsettiğimi belki bileniniz/bilmeyenimiz var, bu eser Diyarbakır hava limanımızdır.
AK Parti hükümetleri yaptığı duble yollarla, hava limanlarıyla, her ile bir üniversite projesiyle ve susuz köyümüz kalmasın sloganıyla emsali görülmemiş hizmetler verdi, 4. sefer tek parti iktidarını hak etmesi de bu kapsamlı çalışmanın bir meyvesidir.
Bu kapsamlı çalışma dahilinde Diyarbekir’de yapılan hava limanı görmeye değer bir eserdir.
95 bin metrekarelik bir yerleşkeye sahip hava limanımız, yıllık 5 milyon yolcu ağırlayabilecek, Ankara’nın doğusuna düşen illerimizden tek körüklü hava limanı olup 6 körüklüdür. Aynı anda 10 uçağın inebileceği bu limanımızda ful çalıştırıldığında takriben bin personel çalıştırabilecek olması kentin işsizlerine bir rızık kapısı olabileceği gibi, kent ekonomisine bir canlılık da kazandırabileceği aşikardır. Eski DHM yeni hava limanımıza göre cep kadardır desem inanın.
Tabi Diyarbakır hava limanında bu şehrin insanlarından çok yabancılar çalıştırmazsa. 
Üstelik bin vasıta kapasiteli kapalı otoparkı ayrı bir değer olarak ortada duruyor. Giden gelen yolcuların farklı katlarda ağırlanmaları hoş bir uygulama. Bu hava limanına katkısı olan herkese teşekkür ederken, ödenek tahsisi iznini veren, projesinde emek sarf mühendisleri de tebrik ediyorum.
Irak’ın başkenti olan Bağdat’ın hava alanını göreniniz vardır, inanın hava limanımızın eline su dökemez. Nedenini siz düşünün???
Uluslar arası hava limanı kapasitesine sahip Diyarbekir hava limanımız dünya ile irtibatımız da sağlayacak niteliğe sahiptir. Bunu gören iç ve dış düşmanlar Kürtler devlet ile dünya ile hayat ile barışık olacaklar diye kahroluyorlar. Bu münasebetle hava limanımızın barış ve huzurun teminatına bir dayanak oluşturacağına inanıyorum. Bu yazıyı yazmam için gerekli teknik bilgiyi benimle paylaşan Hava Limanımızın Müdürü Mustafa Durak Beye de teşekkür eder, başarısının devamını dilerim.
Diyarbekir Hava Limanı aynı zamanda bölgemize verilen bir değerin işaretidir. Şehrimize gelen misafirlerimizin karşılandığı bu lüks eserden sonra şehir görüntüsünün durumu ne olur? onu da Büyükşehir Belediyemiz düşünsün!
Eğer devlet zamanında Kürt bölgesine gereken ilgiyi gösterir ve ayırım yapmasaydı ne gereksiz yere yapılan bu kirli politika olurdu ne bu gün MHP ve HDP olurdu desem inanın. Bu iki partinin devamını isteyen her kim olursa olsun, halkımızı avutuyor iç ve dış düşmanlarımızı sevindiriyor. Yetmiyor, yetmiyor, daha nice yatırımların yapılması gerekir diyorum.
Hemen hemen daima Diyarbekir’in işsizlik oranı Türkiye ortalamasının iki katıdır. Şu anda dahi on binlerce gencimiz işsizdir. Belediyemiz politik yorum ve yaklaşımlarla sözüm ona kültürel etkinliklerle gençlerimizin gençliğini köreltirken, Milli Eğitim Müdürlüğü de bu konuda bir çalışma yapmıyor. Şu anda şehrimizde 500 yabancı dil bilen gençlerimiz olsaydı fena mı olurdu. Ben 7 yıl önce Kent Konseyinde “Dil Evleri” projesiyle insanımıza yabancı dil öğretmemiz gerektiğini söylemiştim, ne yazık ki sahiplenilmedi.
Gecikmeli de olsa bu tür yatırımların şehrimize yapılması umut verici, gurur vericidir. Umarım devamı gelir, tabi hendek kazmalardan fırsat gelirse.
Nice mutlu ve müreffeh günlere hep beraber.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums