ŞAHİN ALPAY, BASİRETİNİZ BU MUDUR?

  •  

 2 Kasımla ilgili yazınızı ibretle okudum, bir düşünce insanı olarak kritiğini yapmak durumunda kaldım, bunu olumlu bir eleştiri olarak kabul etmeniz dileğiyle.

Bir az toplumun ruhunu okuyamaz mısın?

Anadolu insanı bu istikrarsızlığa neden evet desin, HDP, MHP 80’er vekille meclise gittiler süs bitkisi gibi orada oturup oturup geldiler, bu haktan reva mı? Halk onları dünyayı bize güldürsünler diye mi meclise gönderdi?

HDP kendisi baraj altında kalmayı fazlasıyla hak etmiştir,

HDP meclise gider gitmez ben bu koalisyonda yokum dedi, ee o zaman Meclise niye gidiyorsun diye seçmen sormayacak mı? Sadece iktidarı  suçlayarak muhalefet yapılır mı? HDP’nin başarısızlığını kimse Erdoğan’a yüklemesin, HDP mecliste öyle pasif kadı ki bu başarısız durumunu seçmenine izah etmekte zorlanır vaziyette geldi, yani barajın altında kalmaması bir mucize ben bunu adım gibi görüyorum sen göremiyorsan ben ne yapayım, tabi bunu muhalifleri anlatmak isterse..

Erdoğan ne diye Başkanlığa heveslidir acaba?

Erdoğan’ın, ademi merkeziyetçi bir yapıyla yerel yönetimlerin güçlü olduğu bir yönetim istiyor, aslında tüm partiler böyle bir idari yapıdan yanadırlar ama şöyle ama böyle, dünyada bir çok ülke eyalet sistemi ile yönetiliyor, bizim ülkemizde de yedi eyalet olamaz mı? Dolayısıyla devlet mekanizması daha hızlı çalışır, ikide bir birileri “Ankara bilir” diyerek merkezi idareyi suçlayıp sorumluluktan kaçmaz.

Halkın çıkarı başkanlık sisteminde değil mi?

Bir sefer halk her şeyden önce bu iki başlılıktan kurtulmuş olur, eyalet valisinden tutun diğer valilere kadar seçimle gelip seçimle gidecekler, hesap verebilirlik daha üst düzeyde olacak, yetkililer, sorumlular merkezi yönetim gibi ulaşılmaz olmayacak, daha ne istiyorsunuz?

Ayrıca Başkanlık sisteminde seçimin ikinci turunda vatandaşlar bir araya gelmeleri de hoş görü adına bir kazanımdır.

Gelin halk adına kaleminizi/klavyenizi kullanın diyorum,

Barış hoş görü ve huzur adına ekonomik istikrar adına ülkemiz çok mesafe katletti, vatandaşlarımız kendini hür ve özgür hissediyor, ancak bunu hazmetmekte zorlananlar hızını almayıp Reisicumhur’dan başlayarak acımasızca bir eleştiri sendromunu yaşıyorlar. Birileri demiyor ki yahu bu ne dengesizlik seçime giren siyasi partiler, azar işiten cumhurbaşkanı, yok efendim 17-25 Aralık denilip “hırsızlar korunuyor” diye eleştiriler yapılıyor, biriniz demiyorsunuz ki, “ey menhus güç siz bu kişiler üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini yıkmak istediniz, sizin derdiniz nedir?”

Sen parayla yazıyorsun ben 7 yıldır hem yazıyor, hem cebimden yaşıyorum,

Sizin tuzunuz kuru; parayla yazıyor, parayla konuşuyorsunuz, fakat benim gibileri birer vatandaş ve sade bir halk evladı. Bu münasebetle sizi birilerinin istikamet belirlediği çizgide yorum ve değerlendirme yapmanıza göz yumamam. Halk yararına daha doğru, daha yararlı yorumlar yapabilir, yazılar yazabilirsiniz.

Alpay, Karakaş ve Altan üçlüsü bir ezberin kurbanı olarak program yapıyorsunuz, içim acıyor size.

HDP bir sefer siyaset üretemedi, en büyük hatası “Ben AK Partiyle koalisyon yapmam” ilkesel beyanda bulunmasıydı. Bu süreçte MHP ve HDP bu yanlış tavrından dolayı cezalandırmayı hak ettiler, eğer AK Parti bunu isterse ve dillendirirse oylarının azami düzeyde düşmesinin yanı sıra barajın altında kalma ihtimalleri de vardır.

İşlediği suçun cezasını çeken bu partilerin başarısızlığını Cumhurbaşkanının müdahalesine bağlamak, tek kelimeyle izan kıtlığıdır. Ben de reis-i cumhur olsan böyle mızmız ve işlevsiz partiyi parlamentoda istemem ama bunun için yapılabilecek bir şey yok demokrasi böyle bir şey. Allah aşkına soruyorum “seni başkan yaptırmayacağız”, “Katil Erdoğan” vb. sloganlar niçin seçimde kullanıldı, 7 Haziran seçimi Başkanlık seçimiydi? Hayır. Ama millet aldatılabildi, maalesef.

Sevgili dostlar kim ne derse desin siz vicdanınızın ölçüsüne vurun ölçün biçin ona göre kara verin. Birilerinin programlarda havalı havalı çalışması sizi efsunlamasın. Ben sen de onlar gibi bu haklın birer değeriyiz ama medya istediği adama imkan veriyor.

Ama bir yere kadar tabi artık Anadolu insanı konuşuyor, yazıyor.

Email:diyarbakirdes@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums