ÖZ SAVUNMA KİMİN FİKRİ ACABA?

  • 9.02.2015 00:00

 Ey vatandaşlar, ey kardeşlerim varsa yanımızda bir hakikat, gerçek bir bilgi lütfen paylaşın.

Barış sürecinin eylem planı gereği PKK ülke dışına çıkacaktı, sonradan yapılan bir düzenlemeyle isteyen kimse vatandaş olarak Kamu Güvenliği Müsteşarlığı gözetiminde evine dönecekti.

Bu sürecin selametinden yararlanarak PKK bölgeye yayıldı ve bu sıkıntıların bir gün ortaya çıkacağı aşikardı, ayan beyandı. Üstelik kimisi bilinçsizce  ya da düşmanca bu yayılmayı alkışlıyor, destekliyor.

Zaman zaman gerektiği yerde bu işin doğru olamadığını ifade ettiğimizde dedikodu ile hakkımızda bir sürü ileri geri laflar ediliyordu.

Peki ne oldu? Bir kazancımız mı var? Yüzlerce binlerce ölü var, Kandil dağıtıldı, ülke içinde mal ve canımıza zararın alası geldi. İnanmıyorsanız gidin Silvan’ı görün trilyonlarca zarar, hasar ve akıllarda kalan nahoş anılar.

Militarist insanları kafası pek çalışmıyor çünkü emirle kalkıp, oturuyorlar, ayrıca kandil de sahadan yanlış istihbarat alıyor. Sahadaki milisler/sempatizanlar eski çavuş-onbaşı edasıyla, hava cıva atıyorlar çatışma anında da ben bu işte yokum diyor olan Askere, PKK militanına oluyor. Bir asker gidiyorsa beş PKK’li öldürülüyor. Dahası nedir? Askeri bölgelerin oluşması, devamında sıkıyönetim, zamanla milislerine kadar savaş taraftarlarının yakalanması/elimine edilmesi..

Peki sonuç: Bölgede hayat sıkıntılı hale gelecek, ülke 20 yıl gerileyecek, siyaset yine kirli politik kavramlar üzerinde yapılacak, bu işin tetikçiliğini yapan devletler amacına ulaşacak, peki çözüm süreci süt liman gibiydi, öyle devam edemez miydi? Hayır edemezdi zaten kendileri saldırdı bunu devlet başlattı diyenlere şaşıyorum, yok efendim koltuk sevdası, 400 vekil, AK Partinin tek başına iktidar sevdası bunların hepsi kocaman birer yalan!

HDP ve HMP’nin koalisyona yanaşmaması bu huzursuzluğun alt yapısını oluşturdu, aslında 1 Kasım’da özellikle bu iki partinin meclis dışında kalması lazımdır kanaatini taşıyorum, çünkü rolünü üstlenemediler. O zaman meclise gitmelerine ne gerek var değil mi?

Yani bu öz yönetim, öz savunma gücü bunlar da neyin nesi, bu sefer halk son on yıldır her geçen gün devletle bütünleşiyor, onurlu bir vatandaş olarak varlığı hissediliyor ve bu kavga ve kargaşanın bir parçası olmak istemiyor.

Birileri kalktı YDG-H diye bir ucube yapılanma oluşturdu, neymiş efendim PKK’nin şehir yapılanmasıymış, ilginçtir HDP belediyeleri de buna dolaylı ya da direk bir katkı verdi, tabi yanlış yerinde durmaz ve an geldi öz savunma adıyla öz saldırılar yapmaya başladı, halk muzdarip, eleman ediyor.

Ya Allah aşkına bu kadar mı izansız insanlar dünyada var! Hiç devlet bu kadarına göz yumar mı? Devlet göz yumsa bir gün Kürtler Êdi bese!(Artık yeter) demez mi? Yani Kürtlerin de öz vatanlarında huzur içinde yaşamaya hakları yok mu?

Nerdeyse iki binli yıllara kadar derin devletin zumlu, şimdi de başka silahlı kimseler Kürtlere sıkıntı veriyor, ne olacak bu zulmün sonu? Ama bunun da sorumlusu yine devlet çünkü PKK’yi dağa çıkaran devlettir, Hükümetler de dağdan indirmeyi beceremedi, yetersiz muhalefetin yüzünden tabi, AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları bunu fark ettiler onlara da Kürt siyaseti düşman oldu galiba, sermaye elden gidiyor diye.

En kısa zamanda TBMM’de yasal düzenlemeyle Kürt haklarına dönük her türlü yasal düzenleme yapılmalı, zaten ne yapsanız da bu silahlı asiler durmaz, bunlarla silahlı mücadeleye devam edilmelidir. Bu memlekete başka türlü huzur gelemez, PKK’nin amacı Kürt sorunun çözüme kavuşmasıdır diyenlere inanacak kadar saf olanlara da teessüf ederim.

Şahit oluyoruz, YDG-H sokaklarda bağırıp, çağırıyor HDP 300-500 kişiyle basın açıklaması yapıp, halkı protestoya çağırıyor, ama halk ilgi göstermiyor. Halkı tebrik etmek lazım, savaşa niye katkı versin ki?

Ayrıca ülkenin farklı bölgelerinde bir vesileyle Kürtlere saldıran bazı faşist, fanatik, defolu kimseleri de kınıyorum. Böyle bir tepki adi bir davranıştır.

Allah sonumuzu hayretsin.

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums