Barış İçin Selamlaşma Zamanı

  • 25.01.2015 00:00

 Sevgili dostlar zaman niyetinizi yoklama zamanı, söz ve davranışlarımızı ölçüp biçme anıdır.

Geçirdiğiniz her günün fotoğrafını çekin bakayım, bu milletin lehine; barış/huzur, maddi/manevi zenginliği için ne yaptınız? Yada tersine bir faaliyetiniz oldu mu?

Eleştirmek, dedikodu yapmak, karar mekanizmasındaki kimseleri yerli yersiz yerden yere vurmak dünyanın en kolay işidir. Halbuki bunun yerine “Doğrulara evet, yanlışlara da ret” bırakarak haklın duasını almış olmaz mıyız, acaba?

Sayın Davutoğlu Hükümetin başına geçtiğinden bu yanı birçok güzel gelişmeler yaşandı. Bir olumsuz gelişme var o da 7-8 Ekim olaylarının neticesi olarak karşımıza çıkarılan “Güvenlik Paketi” dir. Arkadaş öyle bir vahşet yaşandı ki, arkasında duran kimseler dahi su dökülmüş kediye döndüler sesleri de o düzeyde kısıldı. Güvenlik paketi de halka hatıra(!) olarak arkalarında bıraktılar.

Bir kaç kere yakından kendini dinleme fırsatı bulduğum Sayın Davutoğlu’nun ülke barışı için ikinci bir şans olduğuna inanıyorum. Her vatandaştan en az birinin kendisine bir dönem şans vermesi gereğine inananlardanım. Kendisi eleştirenlerin dahi O’nu karşılamaları, yakından dinlemeleri ve ağızdan ağza değil, kulaklarıyla onu duyup, ona göre anlamalarını tavsiye ediyorum.

Sevgili başbakanım şehrimize hoş geldiniz. Sizden bir kaç talebim var,

1-Diyarbakır Eğitim Öğretimine pozitif ayrımcılık istiyorum.

2- Sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonumuzun bütçesini iki katına çıkarmanızı diliyorum.

3-Diyarbakır çocuklarına ayrı bir bütçe ayırarak çocukluğunu yaşamaları için imkan sağlamanızı talep ediyorum.

4-Barış sürecini şeffaf bir hale getirerek, seçim öncesinde eylem planının en az %50’sini yerine getirilmiş olacak şekilde, umut verici bir hızla hareketlendiğini görmek istiyoruz.

5-Tarihi ve güncel şahsiyetlerimizi sahiplenmenizi, Seyh Sait ve Arkadaşlarının, Askerlerinin ve sonrasından işkence edilen ve öldürülen 10 binlerce insanın; torunlarından devlet adına özür dilemesini ruhlarına selam ve dua göndermelerini istiyorum.

6-Ulusal düzeyde bürokratların “Yönetim Akademisi” benzeri bir akademi ile yetiştirilmesini candan bekliyorum. Bürokrasi Hükümetin çalışmalarını taşraya ulaşmasına engel oluyor.

7-Kimi Kaymakam ve Vali yardımcıları kurumların üzerine bir kabus gibi çöküyorlar, ülke yönetimini lütfen böyle sıra dışı kendini geliştirememiş kimselere teslim etmeyin. Yüzlerce il müdürü bir vesileyle görevden alındı, müşavir unvanıyla Ankara’da ma’tel yaşıyorlar. Kimi mülki amirler halk ile devlet arasında takoz olmaya devam ediyorlar? Anlamakta zorlanıyorum.

*Bir an evvel Başkanlık sistemine geçilse de, şu atanmış mülki amirlerden kurtulsak artık. Muhalefetin yersiz, gereksiz eleştirilerinden dolayı hakkı görmekten, duymaktan mahrum kalıyoruz.

Ey Diyarbakır insanı siz Başbakanımıza destek ve  dua verin size vekaleten bu önemli mevzuların takipçisi olsun.

Ahmed-i Bateyi Mevlud-ı Şerifte buyuruyor ki “Kes nızanıt kiymeta dürra yetim” (Herkes yetim kalmanın hikmetini anlayamaz)her ne kadar bu ifade Hz.Peygambar(as) için kullanılmış ise de bir çok müstesna yetim büyüyen kimseler bu beyitten nasibini alıyor kanaatindeyim.

Dualarımız seninle Ey Davutoğlu; barış, huzur ve zenginlik için, Adalet, hürmet ve hürriyet için; “yola devam”

Saygılarımla

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums