Bedelli Parası Çar/çur Edilmemeli

  • 24.12.2014 00:00

 Vatandaşın devlete olan görevi, kamuya karşı ödevi; vergisini vermek ve malum deyimle vatani görevini yapmak, bunun yanı sıra ahlaki ve hukuki normlara da uyarsa ne ala.

Ne hikmetse her üçünde de aksama var. Bu hükümet dönemimde nispeten oluştu oluşacak derken bir bakanın kolundaki 700 bin TL’lik saat yine işi bozdu, işin yok anlat, meşhur deyimle “kellim kelim la yenfe’” yani boşuna konuşmuş oluyorsunuz.Yani ne Devlet ne de Hükümet bu milletten güven oyu tam alamıyor.

Bir insanın parası pulu olabilir, ama yüce Allah (Celle ve Ala) israfa müsaade etmiyor! israfın sınırı ise toplumun varlık düzeyine endekslidir. Bir harcamayı halk ayıplıyorsa işte o israftır. Allah israf ehli olan kimseleri sevmez.Gereksiz yere parasını pulunu sağa sola dağıtanlar mübezzirdirler bu vasfa sahip olan kimseler şeytanın kardeşleridir diye ifade ediliyor, Kur’ani Kerimde.

Neyse, bu genel bir yaramız şimdi özele inelim. Bedelli askerlik ruhsatı için herkimin katkısı olduysa bir vatandaş olarak kendilerine müteşekkirim. Çünkü içinden çıkılmaz bir hal almıştı. Yüzbinlerce vatandaşımız vatani görevini bir vesileyle yapamamış bir çare bir çözüm gerekiyordu.

Bu kolaylıktan sonra her kim “Ben vatandaşım” diyorsa, bir an evvel ya bedelini ödesin ya da buyursun vatani görevini yapsın artık vatandaş olarak bu iki görevden birini yerine getirmekte imtina edenlere hoş gözle bakmayı kimse benden beklemesin.

Gelelim bedelliden gelebilecek paranın kullanımına her şeyden önce bu paranın harcama kalemleri şeffaf olmalı.

Elbette ki Hükümetin bu paranın harcanmasıyla ilgili orijinal bir düşüncesi vardır. Ancak bir vatandaş olarak ben de bir harcama planını teklif etmek istiyorum.

Bedelliden yararlanabilecek 700-800 bin vatandaştan bahsedilse de ben asgari 500 bin vatandaştan gelebilecek paranın dağılımını yaptım.

500 bin bedellinin yapacağı kişi başına 18 bin olarak hesapladığımızda 9 milyar gibi bir nakit bu fona akıyor. Peki bunu nasıl harcarsak kamuoyu rahat edebilir, Hükümete dua edebilir. Bu harcama yollarından birini sunmak istiyorum.

Ben bu paranın,

*81 ilimizde her biri 4 milyon maliyetle 5’er okul yapılabilir. 1,62 Milyar eder,

*Şu anda yaklaşık 400 bin er/erbaş askerimiz var. Üç dönem 12 ay boyunca 200’er TL 2400TL, askeriyeye ilk teslimiyet ve ayırmada da 300+300=600 TL ,bir yılda kişi başına 2400+600=3.000 TL bu ödeme askerlerimize ödenirse bir yıllık miktarı 1,2 milyar,  iki dönem daha ödeme yapılırsa toplam 3,6 milyar eder,

*Son on yolda şehit düşen güvenlik görevlilerimizin sayısı 13 bin, iş kazalarında ölenlerin sayısı 15 bindir.

Bu 28 bin vatandaşımıza ayda 250TL fert başına ödense yıllık 3 bin lira eder. Yıllık toplam 82 milyon eder. 5 yıllık ödeme yapılırsa 410 milyon eder.

Toplam 1,62 milyar +3,6 milyar + 0,41 milyar=5,63 milyar eder. Geriye kalanı da kamu Güvenliği Müsteşarlığı hesabına aktararak barış ve huzur için kullanılması kamuya umut ve motivasyon verir.(Umarım hesaplamalarda bir yanlışım olmamıştır)

Ayrıca en kısa zamanda profesyonel askerliğe geçilmesi için de hızlı bir şekilde bir yapılanmaya gidilmelidir diye düşünüyorum.

Bunun dışında kalan parayı kamu güvenliği müsteşarlığına aktararak bu sürece katkı amaçlı titizlikle kullanılmalıdır.

Hesap verebilirliği görev ad eden bir yönetimin gelmesi dileğiyle.

Selam ve sevgilerimle.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums