Belediyelerimizin Kulakları Çınlasın

  • 18.08.2014 00:00

 Belediye deyip geçmeyelim insan hayatının kolaylaştırılması, huzur ve mutluluğu büyük oranda Belediyenin işleyişine bağlıdır.

Park-bahçe, kaldırımlar, temizlik, aydınlatma ve sosyal yaşam alanları her biri belediyenin işi olup, insan hayatının kalitesini etkilemektedir.

İlginçtir buralara ayrılan bütçe belediye bütçesinin %10’nu bile değildir, yine ilginçtir çoğu belediyelerimiz en çok bu alanda ihmalkârlık yapıyorlar.

Şu hakkı ödenemez temizlik işçileri; selam, dua ve teşekküre layık kimseler olup, mümkün olduğu kadar en yüksek maaşla çalıştırmaları gereken personellerdir. Ancak yeteri kadar verilen bir kurs sonucu alacakları sertifika ile unvanlarını değiştirip “çevre sağlık personeli” unvanıyla çalıştırırsak ve maaşlarını da en az %50 artırarak kendilerine değer vermemiz gerekir diye düşünüyorum.

Geçende dayımın vefatı münasebetiyle birkaç günlüğüne İstanbul’a gitmiştim. Güngören semtinde bir bahçenin içine bir tesis fark ettim. Dikkatimi çekti tesis hakkında bilgi edindim. Meğerse tesis Belediyeye aitmiş, daha da sevindim tabi.

Yaklaşık olarak 700m2 bir alanda 400m2’si park bahçe 300m2’si ise tesis; tesis bordrom zemin kat ve teras tarzı bir yapıda. Bodrum katında, tuvaletler, lavabolar, abdest almak için şadırvanlar, bay/bayan mescidi, gelin odası ve düğün salonu,

Orta katında restoran ve mutfak, teras katta belediye başkanı için bir oda ve gerektiğinde toplantı yapılabilecek  VIP tarzı bir salon, ayrıca terasın diğer kısmı da kafe tarzı düzenlenmiş hesaplı bir tarzda halka hizmet veriyor. Ayrıca tesisin etrafı L tarzı bir oturma imkânı ve hemen yanında her türlü spor aletlerinin bulunduğu bir spor salonu bahçede de yürüyüş için bir şerit var.

Tabi bu tesisi görünce hem beğendin hem de bizde neden yok diyerek imrendim. Kamuoyuyla paylaşıyorum ki belediyelerimizi böyle hayırlı işlere yönlendirebilelim.

Başbakanımız, 12.cumhurbaşkanımızın seçim kampanyasında okuduğu şiirden bir kesitte ben okuyayım “sevgili, eyyy sevgili memleketteki kuşlardan  ne haber..” yani bizim belediyelerimiz de bu tür tesisleri yaparak  hakla hizmet etseler  iyi olur değil mi?

Sevgili dostlar benim bu işlerle alakam yok demeyin. Belediyenin çalışmaları, hizmetleri hepimizi ilgilendiriyor. Dolayısıyla belediyeye vazifelerini hatırlatmak, ihmallerini eleştirmek vatandaş olarak boynumuzun borcudur.

Şöyle bir teklifim de var Büyükşehir Belediyesi altı ayda bir, siyasi açıdan heterojen bir anket yaparak vatandaşın beklentilerini, başarı durumunu toplumdaki huzur ölçüsünü az çok anlayabilir kanaatindeyim.

Benden söylemesi, gerisini ilgililer düşünsün.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums