DİYARBAKIR’DA YAS VAR

  • 14.05.2014 00:00

 Bu ülkede ne namuslu insanlar var, bu memleket bu tür insanların yüzü suyu hürmetine ayaktadır. Ekmeğini kazanmak için besmeleyle işine başlayan ve ya Allah deyip balyoz sallayan insanlarımız, bu insanlar bu ülkenin kumu çakılı çimentolarıdır.

Televizyonu açtığımdan beri göz yaşlarımız durmuyor. Ah vah çare değil ama vatandaş olarak bize ne düşüyorsa hazırız bir hesap açılsın hiç olmazsa bir maaşımızla da olsa bari yakınlarına katkı verelim. Ölen ve olan geri gelmiyor ama birbirimizin acılarını paylaşmak durumundayız. Tam bu yazıyı yazarken “ulusal yas” ilan edileceğini duymam beni dahi kısmen memnun etti, elimizden ne  geliyorsa  yapalım. Bu insanların eşleri, çocukları bakmakla yükümlü olduğu yakıları bize emanettir.

Şehit arıyorsanız işte bu ölen vatandaşlarımız şehittirler. Hem de yasa şehidi değil dinen şehittirler. El emeği göz nuruyla yaşayan kimselerdir bunlar, en hayırlı kimse el emeğiyle yaşayan kimsedir diyen bir dinin mensubuyuz.

Ama ne acıdır ki çalışanların haklarını savunma, onları sahiplenme açısından insanlığın gerisindeyiz. Nasıl mı? Buyurun Avrupa Birliği müktesebatı gereği “iş sağlığı ve güvenliği” personelini iş yerlerinde mecburi çalışması gerekirken, biz hala direniyoruz C ve B grubunu çalıştıranlar da asgari ücretle kağıt üzerinde çalıştırıyorlar. Hani adam şöyle düşünüyor; benim çalışanım nasıl beni uyarıyor, hey dünya hey! biz bu anlayışa sahip oldukça bu tür kazaların önünü almak mümkün olmadığı gibi hayatta olan insanlarımıza da huzur getiremeyiz.Ne yazık ki gavur Müslüman’ı adam ediyor, o hallere düşmüşüz. Hz.Ömer, tevekkül konusunda ne diyor; devenizi bağlayın sonra tevekkül edin. Biz öyle mi yapıyoruz?  Devemizi bağlasak bile en zayıf bağla bağlıyoruz, oradan bile çalıp çırpanlar var.

Malum nükleer enerji AB’ye ve ADB’ye lazım olduğu gibi bize de lazımdır. 25 yıldır bunun gerekliliğini dile getiriyorum, ancak bir uyarıyla birlikte; aman ha sakın Türk müteahhitlere vermeyelim, Nükleer santralin inşaatını, neyseki Hükümet japonlarla işbirliği içinde bu alanda adım atınca bir az rahatladım.

Ey sevgili dostlar bilin ki Diyarbakır’da yas var, evimde yas var. Ancak elden bir şey gelmiyor. Allah ölenlere rahmet kalanlara sabır versin. Ancak yakınlarının yaralarını sarmak boynumuzun borcudur. Bunu unutmamamız lazım.

Ey Şerefli Emektarlar, Ruhunuz Şad Olsun

Allah böyle acıları vermesin derken patronları  “iş güvenliği ve sağlığı” konusunda daha hassas olmaya davet ediyorum.

 

Selam ve saygıyla

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (3)

  • ahmet kerim
    ahmet kerim
    28.11.2011 16:30

    Sinir kat sayılılarım tavan oluyor su ..... denileni görünce daha cok sey anlatmak isterim ama net dusuncem katli vacip

  • tuba
    tuba
    20.11.2011 21:47

    ağzınıza sağlık .. hülya avşar hakkındaki tüm hislerime tercuman oldunuz.. müzikle ilgili repertuvar! kelimesinden başka bir terim bilmeyen bu zavallı işsiz güçsüz! kadının böylesine kaliteli sesleri seçmesi nasıl bir çelişkidir

  • can taniş
    can taniş
    20.11.2011 17:13

    Kabul edersiniz etmezsiniz Hülya Avşar bir stardır, büyük bir markadır. Ne yazık ki Hülya Avşara sizde kayıtsız kalamayan, bir kalemsiniz. Umarım Hülya hanım size tekrar cevap vermez, kızınızla gıcık olun durun, yazık :)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums