Muhalefetin Boşluğunu Doldurmak Sana mı Kalmış?

  • 11.05.2014 00:00

 Hey dünya hey!

Başımıza gelenlere bak!

8-10 yıldır bu milletin değerleriyle barışık bir hükümet bu ülkenin başında, ülkenin işleri ağır aksak da olsa iyi gidiyor, neredeyse Anadolu insanı barışın tadını alacak. Bunu hazmedemeyen muhalefet bu sefer STK adını taşıyan ama asılında sivil olmayan kimi kurumların arkasına sığınıyorlar, onları öne çıkarıp alkışlıyorlar. İşte en son oyuna gelen adam Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu oldu.

Devletin ekabir takımı yargıtayın yıl dönümüne davet edilmiş, Cumhurbaşkanı, Başbakanı orda hazırlıksız bir acemi akademisyen edasıyla başlamış konuşmaya ağzına geleni gelişi güzel söylüyor. Canı istediği ifadeleri kullanıyor. Halbuki konuşmasını 10 dakika erken bıraksa sorun çıkmayacak yaptığı ileri geri konuşma da kendine kar kalacaktı. Benim aklıma şöyle bir anekdot geldi tecrübeli bir müftü imamlara seminerde şunu anlatıyor. Sevgili din adamları Cuma günleri ayetsiz hadissiz minbere çıkmayın bir süre sonra cemaate küfür edeceksiniz.

Az gelişmiş ülkelerde maşallah herkes siyasetle uğraşıyor ve özellikle iktidarı eleştirmeyi kendine adet ederek, puan toplamaya çalışıyor. Niye mi? atıp tutmak kolay, yalan söylemek mubah, her zaman iktidarı eleştirme fırsatı doğuyor. Bu dahi memleketin insani açıdan geride olduğuna dair yeterli bir delildir.Ülkemiz şu andaki iktidarın katkılarıyla 17.büyük ekonomi oldu ama ne acıdır ki insan profili açısında gelişmişlik bakımından 94.sıradayız. İşte bunun tezahürünü zaman zaman fark ediyoruz.

Hele bu sendikaları, odaların dermeklerin haline bakın bir çoğunda siyaset var. Kimisi de burayı insan kaynakları vitrini olarak kullanıyor. Birileri kendini iyi pazarlarken kimisi de battıkça batıyor, hedefin karşısında seraba dönüşüyor.

Eğer sendikalar, odalar, dernekler kendi alanında bir varlık gösterseydi hem sözleri ölçülü tartılı olurdu hem çektiği dikkat işe yarardı. Ama nerdeee?

Yargıtay geriye dönük iyi bir karneye sahip değildir. Hele Barolar birliği taraflı oluşu eskiden beri bellidir. Sevgili barolar birliği başkanı sen eğer bu vatanı bu milleti seviyorsan?

1-Devletin avukatı konumunda olan savcının duruşma günü mahkeme hizasında  oturması ne derece doğru? Savcıyı bir an evvel avukatın seviyesine indirmek gerekmez mi? Bu konuda bir çalışman oldu mu?

2-25-30 yaşlarında bir hukuk mezunu hakim olabilir mi? Olursa adalet dağıtabilir mi? Gücün yetiyorsa hakim savcı adaylarını en az yedi yıl avukatlardan seçmek için bir çaban olsun.

3-İnsan hakları adına hukuki mücadele olarak nasıl bir gayrettin oldu? Bir Başbuğun yanında durdunuz o kadar. Orada da sizin haşladığınız Başbakan yanınızda durdu.

4-Bir gadre uğrayan bir vatandaş “ Neyse ki mahkemeler var”  diyor mu?

5-Roboski hadisesi vb. davlar için ne yaptın? Ne düşünüyorsun?

Sen sağ ol bu konularda karnenizin kırık olduğunu ben peşinen biliyorum.Çünkü işini yapan başkasının işine bu düzeyde burnunu sokmaz. Müsaade edin de bu memlekette siyaset bir değer kazansın. Görünen o ki Başbakan Cumhurbaşkanı adayı olacak %45-%55 ile de seçilecek bunu fazlasıyla da hak etmiştir. Sizin gibiler kendisini tebrik edeceğine şimdiden saldırmaya başladınız bile. Size kötü bir haberim var, siz saldırdıkça Recep Tayyip Erdoğan’ın taraftarları artıyor. Kanaatim o ki ilk turda bile seçilebilir. Şimdiden hayırlı olsun. Bu memlekete faydalı bir siyasetçiydi daha da faydalı olacak inşallah.

Gelin siz de inşallah deyin ama inanarak deyin, bu halkın değerleriyle barışalım. Unutmayın %45 oy almış bir parti genel başkanına yaptığınız saygısızlık Anadolu insanını rahatsız ediyor dolayısıyla bu gereksiz çıkışları yapmaktan vazgeçin. Başbakanın dediği gibi cübbenizi çıkarın boyunuzun ölçüsüne bakın, bakayım kaç milimetre boyun ya da mililitre hacmin var o zaman görürsünüz.

Ben de genelde yazılarımı bir bucuk  sayfayla sınırlı tutuyorum, uzatırsam başınıza gelen benim de başıma gelebilir maazallah.

Gelin işimize bakalım e mi?

Selam ve saygılarımla

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums