AMED’İN OYLARI, BARIŞINDIR

  • 25.03.2014 00:00

 Diyarbakır insanı hizmete susamış, onuruna düşkün, maddi manevi değerleriyle ayakta kalmak, yaşamak için şimdiye kadar elinden geleni  yaptı, yapmaya da devam ediyor. Şimdiye kadar malıyla canıyla bedel ödedi, şimdi ise oyuyla karar verecek.

Diyarbakır’da birçok parti yerel seçimlere giriyor, ancak bir şehir yazarı olarak kamuoyunu gözlemlediğim kadarıyla AK Parti, BDP ve Hüda-Par’ın(Parti isimlerini alfabetik sıraya göre sıraladım) çalışmaları daha çok dikkat çekiyor. Hak-Par ve Saadet Partisi de kendince bir çalışma içindeler, CHP, MHP ve BBP’nin bayraklarının da Diyarbakır’da dalgalanması beni ekstradan mutlu etti, “İşte barış ve kardeşliğin kenti Amed” demek içimden geldi.

AK partinin oyları iş, aş ve barış oylarıdır. Çünkü  bu seçim yerel yönetimler seçimi de olsa eninde sonunda alınan oy oranı Başbakanın da elini güçlendirecek, O Başbakan ki “Barış için gerekirse zehir bile içerim” diyecek kadar bir babayiğit. Ülkenin geleceği bu barışa bağlı olduğuna inandığı ve geleceği görecek kadar bir vizyon sahibi. Bu konuda Başbakanın başarabileceğine inanan uluslar arası Gladyo’nun ayağına çelme atmaya çalıştığı efsanevi bir lider. Bu Beyefendinin partisine verilen oylar, barışın oyları değil de nedir?

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) oyları kimlik mücadelesini verip bu uğurda değer biçilmesi zor bir emek sarf ederek,  devletin derin yapılarını pes ettirecek kadar varlığını hissettiren vatandaşlarımızın sesidir. Kürt oylarına oranla çoğunluk  olmasa da barış adına kale alınması gereken oylardır. Bu bölgede yaşamak kendi başına bir fedakarlık iken, bu uğurda ceza çeken, cefa çeken insanlarımızın sathı siyasete inip oy kullanarak daha makul bir mücadeleyi tercih eden adaylara verilen oylar barışa destek oyları değil de nedir?

Hür Dava Partisi(Hüda-Par) bir kesim insanımızın kendine göre değişik hassasiyetleri gereği gönülden oy verebileceği bir parti bulamayınca ve kentimizin manevi ve insani değerlerinin erozyona uğraması münasebetiyle ortaya çıktığını dile getiren bu parti, aylardır müthiş bir tempoyla kendini tanıttı tanıtmaya devam ediyor. Gece gündüz demeden Diyarbakır insanına davasını anlatıyor. Bir çok kere saldırıya uğramasına rağmen barış ve huzur adına sessiz kalmayı tercih eden bu partiye verilen oylar barışa destek oyları değil de nedir?

Diğer partilerimizin de kendi öçlülerinde çalışmaları takdire değerdir. Tabi ki her parti umut ettiği oy potansiyeline göre kentte çalışmaları kadar doğal bir şey yoktur. Bir ilde beklediğinin oy potansiyeli %1 ise dağına, taşına selam vermeniz size enerji kayıp eder, dolayısıyla var olan enerji, zaman ve imkanınızı daha rantabl bir ilinde, bir ilçesinde harcamak sizin hakkınızdır. Ama seçimde var olmanız ülke birliği, ülkü birliği açısından çok manidar olsa gerek. MHP ve BBP’nin Diyarbakır’da seçime girmeleri bu açıdan mutluluk vericidir.

Sevgili dostları Diyarbakır seçim panoramasıyla ilgili yaptığım bu değerlendirmeyi kale almanızı diliyorum. Ancak bu oyların bir de görünmeyen yüzü var. Birkaç açıdan onu da sizinle paylaşmak istiyorum.

Barış olsun mu olmasın mı oylansaydı, evet oyları %90 olurdu,

Abdullah Öcalan ev hapsine alınsın mı alınmasın mı sorusu sorulsaydı, alınsın oyları %90 olurdu,

Bu ülkenin birliği beraberliği devam etsin mi etmesin mi oya sunulsaydı bu oran %99 olurdu,

Kısacası diyorum ki, Diyarbakır’ın oyları hangi partiye verilirse verilsin, hepsi de barışa verilen oylardır. Kimse benin oy oranım fazla çıktı diye kendine göre bir anlam çıkarıp, havalara girmesin. Diyarbakır insanı huzur istiyor, iş istiyor, eğitim öğretim istiyor, onur ve değerini korumak istiyor. Bu mücadeleci duruşundan dolayı Diyarbakır insanını candan tebrik ediyor,  maddi,  manevi        değerlerine sahip çıkmasını bekliyorum. Oy verdiği partiyi takip etmesi gerektiği, “onlar daha iyi bilir” dememesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Bu duygular içinde hayırlı seçimler diyorum, seçim sonuçları ne olursa olsun yeter ki dinimize ve dünyamıza hayırlı olsun. Kimse ya dininizi ya da dünyanızı tercih edin diyerek, Diyarbakır halkına sıkıntı vermesin.

Biz değerlerimizle yaşarken mutluyuz.

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums