İstifa Gerekçesine Bak!..

  • 18.12.2013 00:00

 Sevgili dostlar insan oğlu nispeten nankördür. Nimetlendirildikçe daha fazlasını istiyor.Yetmiyormuş gibi bir de yapılanları da unutuyor.

Bir zamanlara besmele çekmenin dahi okullarda sıkıntılı olduğu durumlar yaşadık; Okullarda ibadet yeri yoktu, Milli güvenlik dersine gelen Subaylar bir nevi Askeri istihbarat gibi çalışıyordu, Mecburi din dersi diye bilinen ders ki, din kültürü ve ahlak bilgisi sıradan bir dinler tarihi görüntüsünü veriyordu. Dolayısıyla o gün hizmet günüydü ve diğer bir çok cemaat gibi Gülen Hareketi de paha biçilmez bir vazife üstlendi, bir boşluğu doldurdu. Ancak bir farkla eğitime ağırlık verirken geleceğe yatırım yaptı ve bu gün elinde kendi ölçüleri içinde mütedeyyin olan binlerce on binlerce eğitimci yetişti. Bu yönüyle hem ülke içinde hem ülke dışında bir başarı gösterdi.

Acaba bu günkü rolü ne olmalı, bu eğitim kurumları sadece dershanelerle mi sınırlıdır/olmalıdır. Düşünüyorum sanki hizmeti bu kadar daraltmak doğru değildir gibime geliyor.Üstelik Devletin okulları bu kadar nitelikli öğretmenlere muhtaçken.

Bir bakalım bu gün eğitim öğretimiz ne durumda; 4+4+4 sistemiyle ile eğitim öğretim nispeten özgürlüğüne kavuştu.

*İmam hatip liselerinin ota kısmı açıldı,

*İmam hatip liseleri sayısı arttı,

*Kız imam hatip, erkek imam hatip liseleri açıldı,

*Milli Güvenlik dersleri oklulardan kaldırıldı,

*Okullarda mescitler açıldı,

*Kur’anı kerim ve Siyerünnebi tercihli ders olarak müfredata girdi.

*Öğrencilerin kılık kıyafeti okul aile birlikleri kararına bırakıldı,

*Kamu kurumlarında örtü serbest hale geldi….vs.

Peki bu kadar iyi gelişmelere rağmen eğitim öğretim kalitemizde bir iyileşme oldu mu? Maalesef, öğretmenler odasında yine sistem eleştirisi yapılıyor, okul idaresinin arkasında ileri geri konuşan öğretmenler dedi kodu ile vakit öldürüyorlar. Yani birçok iyileştirmenin yanı sıra öğretmenlere yönelik bir çalışma olmadı. Kendi insanının kültürüne yabancı düşen öğretmenler neredeyse İmam Hatip talebelerinin inancıyla uğraşıyorlar. Yani İmam hatiplerde öğretmenlik yapabilecek kalitede öğretmen bulamıyoruz. Bütün bunları neden anlatıyorum derseniz? Hizmet hareketinden şikayetimi dile getirmek için tabi. Eğer hizmet istiyorsanız bu kadar fırsat ayağınıza geldiği halde bu süreçte milli eğitim okullarının nitelikli öğretmenler ihtiyacı olduğu bu süreçte nasıl dershanelerde canınız sıkılmıyor? Vallahi hayret ediyorum. Kardeşim gel okula gel, eğer meziyetli insan yetiştirebiliyorsanız Anadolu insanına el uzatın. Zaman, doğruyu tercih etme zamanı; özel oklularınız, etüt salonlarınız, üniversiteleriniz yine duruyor. Hem hani inancımıza göre “ulülemre itaat” esastı, niye bi namaz ulül emre bile  itaat ettiniz de Müslüman, mütedeyyin  bir emiri bu kadar pervasızca eleştiriyorsunuz? Bu muydu sizin Osmanlı geleneğiniz? Yoksa siz edep ve marifeti ancak parayla mı veriyorsunuz? Ya da işinize gelmeyen vatandaşlarımızı eğitmek istemiyor musunuz?Ya ben bu soruları somıyayım da ne yapayım?

Bir de çıkmış bir milletvekili Hükümetin eğitim öğretime dönük çalışmalarını gerekçe göstererek partisinden istifa ediyor. Yahu 64 ülkenin katıldığı PISA sınavında 46. Durumundayız bu başarı bu millete reva mı? Vay lémé vay!.. Eğer vekiller sizin gibi kıt düşünürlerse vay halimize!... sevgili Hakan Şükür Allah’a şükret ama mertliğin varsa bir de Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür et. Sakın ola şefkat tokatlarından korkma, gelse bir tokato da Allah’tan gelir.

Hizmet Cemaati aynı zamanda devlet bürokrasisiyle de uğraşıyor.Bunu vatandaşlarımız alanen biliyor.Eğitim, emniyet başta olmak üzere bir çok kurum hizmet cemaatinin adamları tarafından idare ediliyor. Hani eğitimdeki başarı? Bunu sorgulamak gerekmez mi? Keşke bu tarihi hatayı yapmasaydınız. Ama bilmeni isterim ki ümmeti muhammedin ve Anadolu mağdurlarının Başbakana duaları var.

Kamuoyuna selam ve sevgilerimle.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums