Annelik Statüsü

  • 3.08.2013 00:00

 Sanki kadınlarımız üzerinde bir oyun oynanıyor, yanılıyorsam düzeltin. Bir kısım kimseler, kadınlarımızı hayatın içine, sokağa çekmek istiyor. Sanki ev hanımı olmak bir iş değilmiş, halbuki evinin hanımı olmak, anne olmak dünyanın en önemli işidir. Bilene tabi.

Çocuk eğitimi evden başlıyor, hayırlı evlat ailede yetişiyor, aileye huzur kazandıran ev hanımlığı rolüdür. Fıtrat itibariyle bayanların yapabildiği ve erkeğin yapamadığı bir çok iş vardır, bunlardan biri de evi çekip çevirmektir, çocuğa anne şefkatiyle sarılmaktır.

İlginçtir modanın adı bayanlarla anılır oldu, ne oldu ki bu kadar modayla yaşamaya yeltenir olduk. Sağımızda solumuzda aç, sefil durumda insanlar varken moda diye ıcık/mıcık elbiseleri almak, yok efendim kuaföre gitme modası, orasını burasını boyatmak, makyaj mıdır? yüzü tahriş etme midir? Ne olduğu bilinmez bir şeyleri orasına burasına sürmek akıl karı değil, bütün bu zahmetin amacı bir başkasına kendini beğendirme çalışmaları, daha doğrusu erkeklere karşı güya güzel görünmeymiş. Yahu erkek de kim oluyor? Sen ki anne dayısın ya da annesin var mı ötesi?

Yok efendim dar elbiseler, yarı çıplak kıyafet giyerek İslam’ın emirlerini bir kenara atmak yakışık kalıyor mu?

İslam düşüncesine göre “Cennet anaların ayakları altındadır” denilmekte, bu demektir ki annenin hatırı alidir, hatta en alidir. Hz.Üveys-ül Karani annesine verdiği sözden dolayı bu derece yücelmedi mi? Annesinin rızasını kazanamayan bir kimse sekerat hülkumuna peygamber zamanında takılmadı mı? Annesine yanlış yapan dünyada bile çoğu kere cezasını almadı mı?/almıyor mu? Annesine yanlış yapana iyi gözle bakılır mı? Peygamber (a.s), “ En hayırlınız eşlerine iyi davrananınızdır, bu konuda en hayırlınız benim” demiyor mu? Yüce Allah anne babaya “öf” demeyi bile yasaklamıyor mu? Bundan daha yüce bir mertebe var mı?

Ne yazık ki kadına meta gözüyle bakan kimseler adi çalışma tarzını kadına reva görüp, onu asıl mahir özellikli, ayrıcalıklı statüsünden çekmek istiyorlar.Bu konuda oyuna gelen kimi kadınlar üç kuruş para da kazanınca nasıl olsa ekonomik bağımsızlığımı kazandım diye bir de serbest yaşıyorlar yaşları 35-40’a çıkınca, fiziki güzellikleri kayboluyor, ondan sora da hayat arkadaşları etrafını boşaltıyor bu sefer parayla jigolo arıyorlar, onu bile bulamıyorlar derken ikinci sınıf insan olarak mutsuz bir hayat tarzıyla günahkar günahkar, gün begün ölüme ve Allah’ın azabına yaklaşıyorlar.Bir az ayıp oldu belki bu tespitim, iddiam ama ne yazık ki vaka bu.

Ne demişler “Sen ağa ben ağa, bu ineği kim sağa” arkadaşlar ortada bir aile var ve karı kocadan biri bu aileyi sahiplenmeli erkekle yer değiştirilirse fıtrata aykırı, erkek yapamaz , alelusul hayatın yürümesine de “Londra kriterleri” müsaade etmiyor, peki ne olacak bu ev, bu aile, bu sevgiye ilgiye muhtaç çocuklar? Her şey iki kuruş para mı?

Peki hele sorun soruşturun kaç çalışan çift hayatından memnundur ben, üçü kız üçü erkek, altı çocuk babasıyım tek maaşlıyım üstelik kardeşlerimi de okumaya katkı verdim, evimde okudular, bazen düşünüyorum eğer eşim çalışsaydı halim nice olurdu? Ayrıca eşime karşı kendimi borçlu hissediyorum. Her ne kadar ben eve ekonomik katkı sağlıyorum ama asıl cefayı çeken kendisidir. O bir annedir rütbesi bir adım öndedir.İslami literatürde Allah hakkı, Peygamber hakkı, Anne hakkı daha sonra baba hakkı geliyor, acaba bunu biliyor muyuz, ya da bunu kaçımız çocuklarımıza aktarabildik?

Anneliğin böyle kutsal bir statüsü varken ne diye sokağa çekmek için elli türlü hileye birileri baş vuruyor. Biz batı dünyası değiliz ki, sen sana ben bana diyelim. Batı alemi bunu denedi ve cezasını da çekiyor şu anda.Yaşlılar topluluğu haline gelmesinin nedenlerinden bir de budur.

Annemizin, eşimizin daima yanımızda yerleri ayrıdır. Onların haklarını korumak ve kollamak haklarımızdan önce gelir öyle ki başındaki tülbent örselenmesin diye can feda edilir.Daha ne olsun?

Hepinizin huzurunda Anneanneme,Anneme ve Eşime şükranlarımı sunarım.Bu dile getirmekle de iftihar ediyorum. Acizane tavsiyem şu kadın hayatın içinde olacaksa annelik statüsüne gölge düşürmeyecek kadar çalışsın olmaz mı? gelin altını gümüşle değiştirmeyelim ne dersiniz? Benden söylemesi.

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums