Gezi Parkı Su-i Misal oldu

  • 8.07.2013 00:00

 Ülkemizin gençleridir, çevre dostlarıdır, tepki vermeye alışsınlar dedik ama bu işin tadını kaçırdılar, olur olmaz bir hevesin peşine düşmüşler meğerse işin içinde değil derin devlet derin dünya var, aman ki ne aman yahu demokratik tepki bu mu olacaktı? yakın tarihin en kukla gösterisi olarak tarihe geçti Gezi Parkı gösterileri.

Hükümete karşı olup, güya şefkat duygularıyla sizin yanınızda yer alan sağ duylu vatandaşları haksız çıkarmak için ellerinizden geleni yaptınız.

Bu bedbaht kitle kimin adına, ne diye çevre sorunu gibi nazik bir konuyu emellerine alet etiler?. Eğer ipleri birilerinin elinde ve yuları başkası çekiyorsa ki gidişat onu gösterdi/gösteriyor, bilsinler ki Anadolu insanından bu aşamadan sonra kendilerine ilgi olmayacak

Hem bu sürecin kazananı olmadığı gibi herkes kaybetti. Kaç trilyonluk zarar verdiler garip gurebanın aşına, işine? Hem bunların kaçı açlık nedir bilenlerdendir? Bir manevi boşluk başlarına vurmuş, dünyada teselli alabilecekleri bir şey kalmamış ki, macera peşine düştüler hala da akılların başlarına gelmeyenler var. Muhalefet partisini bile oyuna getirdiler.

Soruyorum kendilerine başka bir macera bulmadınız mı? Az empati yapın Anadolu insanının nasırlı ellerine sahip, helal lokma bulmakta zorlanan namuslu insanlarında haya etmez misiniz?

Anlatılır ki, bir dul kadının sakin, kendi halinde bir evladı varmış, neno ikide bir, ‘ya evladım hiç senden bahsedilmiyor, bir az varlığın hissedilsin’ diye söyleniyor, buna dayanamayan çocuk bir gün çeşmenin yanı başında bulman musalla taşına pisliyor, bu pisliğin müsebbibi olarak artık herkesin ağzında nenonun oğlu, çocuk dayamayarak annesine soruyor ‘anne artık mutlu musun? Bak herkes oğlundan bahsediyor’. Herhalde ne demek istediğim anlaşıldı.

Bir önceki yazımda bu olayda suçlu ararsanız suçluyu tanımam, ancak sıralaya koysanız en son suçlular gösterici gençlerimizdir, onların sevgiye ilgiye ihtiyaçları vardır demiştim, ne yazık ki beni haksız çıkardılar.

Bu tür gösterilerin gündemimizden düşmesi lazım, artık kurda kuşa yem olsanız da bizi ilgilendirmez, çünkü hesabına çalıştığınız kimseler emelleri uğruna sizin canınızı da alabilir, haberiniz olsun.Bu sefer oyuna geldiniz hiç olmazsa başka sefer uyanık olun.

Bu memlekette üç-dört bin köy boşaltıldı, yüz binlerce ağaç yakıldı, on binlerce insanlar öldürüldü bu vahim vakalar karşısında gıkı çıkmayan kimi bey efendiler, bu gün gezi parkındaki bir kaç ağacı gerekçe göstererek memleketin anasını da babasını da ağlatılar. Meğerse hedefleri iktidarı sallamak, Başbakanı çalışma temposunu düşürmek, barış sürecini akamete uğratmakmış!...

İşte eğitim sistemimizin yetiştirdiği vatandaş tipi; neyi niçin yaptığını bilmeyen otçul canlılar, barbar tarzanlar, bunları göremiyoruz mu sandınız?

Bu mu olmalıydı Anadolu insanı, bu mu olmalıydı yeni nesil, bunu olmalıydı Türkiye cumhuriyeti vatandaşları, hey dünya hey!..

İmkanım olsa bu direnişçileri,  vatandaşa verdikleri sıkıntıdan dolayı cumhuriyet savcılığına şikayet etseydim. Ama uzaktayım, mesaim elvermiyor.

Bu barış süreci hayırla neticelendiğinde memleketimin insanı huzur bulacak, zenginlikle tanışacak, devletimin ekonomisi ikiye katlayıp toplum bir nefes alacak diye yıllardır taş üstüne taş koyuyoruz.Birileri gelip bu gidişata çomak sokacak, hızına takoz olacak, yok öyle yağma, dünya yeterince üzerimizde oyun denedi, bizi de bu oyunlarda mahir etti, artık oyuna gelmek yok arkadaş…

Ey sevgili vatandaşlarım. Bırakın gezi parkının maceracı, sözüm ona direnişçilerini zaten bu aşamadan sonra toplumsal düzeyde sorgulanır hale geldiler AK artinin de oylarını artırdılar.

34 ağaca verdiğiniz değeri  Roboski katliamında 34  masum cana verseydiniz ya!... Bunlar sabıkalı sabıkalı, artık bu millet yolunda yürüyecek, işine bakacak, bunu bilmelerinde fayda var.

Bir de Kürt tarafında bir oyun sergileniyor.Karakollar yapılıyor diye yahu bu devletin işine karışmak size mi kaldı? bırakın barış yolunda aksaklık yaşanmasın yeter, siz istiyorsunuz diye barış gelmiyor Türkiye barış diyor.

MHP’nin karşı duruşu da kimi Kürt politikacılarının aymaz söz ve davranışlarından dolayı olsa gerek. Ayrıca alem bilsin ki Türkiye Kürdistan’ı Şırnak ve Hakkari’den ibaret değildir.Diyarbakır barışa ‘evet’ diyorsa gerisi teferruattır.

Nice mutlu günlere hep beraber yaşamak dileğiyle..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums