Almanya Mektubu

  • 14.07.2011 00:00

NİCE YILLARA

Tam bir yıl olmuş, Düzce Yerel Haber bizlerle buluşalı. O günden bu güne müthiş bir zevk ve beğeni ile izliyorum.

Öncelikle Yerel Haber, Düzce ve ilçelerinin buram buram yerel özelliklerini, ulusal ve evrensel değerlerimizle birlikte sunmayı, birbirine bağlamayı çok iyi becerebiliyor. Yerel bir gazete için harika bir özellik bu.

Bu özellik yerel düzeyde iyi bir entelektüel birikimin yaratılmasına, yaratılan birikimin de ülke düzeyinde paylaşılmasına sonsuz katkılar sağlar. Aklıma çok sık gelen ve hiç de olumlamadığım bir düşünce vardır. Sanki Türkiye, İstanbul’dan ibaretmiş gibi, hayatın her alanında gelir karşımıza dikilir. Bu elbette İstanbul için övünç kaynağı olabilir, ama Türkiye İstanbul’dan ibaret değil...

Yayın hayatınıza başladığınızda; hem ülkemiz, hem dünya, hem de yerel bölgelerde müthiş değişikliklerin ortaya çıktığı dönemlere denk geldiğinin farkında olduğunu görmeniz ve yayın ilkelerinizi de değişimden yana yöneltebilmeniz çok olumlu bir kazançtı.

Sağduyulu, akil insanlara her dönem ihtiyaç vardır. Kimi zaman, içinde bulunduğumuz süreçlerde, hiç beklenmedik anlarda basiret bağlanır, diller tutulur, dahası, istenmeyen, arzu edilmeyen davranışlar her birimizi atıl hale getirir. Benim Düzce Yerel Haber’de yakalayabildiğim önemli özelliklerden biri de, yukarıda saydığım olumsuzluklardan uzak durup, değişimden yana tavrını, kimseyi ötelemeden devam ettirmesidir. Bu yanınızı da çok değerli buluyorum.

Bu bağlamda bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Kimi kavramları kullandığımızda, istemeden de olsa bir arada olabileceğimiz dostlarımızı incitebiliyoruz. Dahası, siyaset yapabilme özelliklerimizi de kilitleyebiliyoruz. Oysa “değişim” değişebilmek ile başlıyor. Eğer bir dostum rahatsız oluyor ise, örneğin öyle olsa bile, kendisi reddettiği sürece o kavramı O’na karşı kullanmam. Düzce Yerel Haber’de böyle bir üslubun olmadığını görmek de beni son derece memnun ediyor.

Düzce Yerel Haber; yerel girişimciliğin, yerel demokratikleşmenin, yerel kendine has özelliklerin, genel anlayışın değişmesi noktasında yaptığı katkılarla da önemli bir yer açmıştır.

Bir yıllık verdiğiniz uğraş, boşuna harcanmış bir çaba olmadığını ortaya koyuyor. Çıtanızın yükseldiğini görmek beni ve öyle sanıyorum ki, sizleri zevkle okuyan tüm okur ve dostlarınızı son derece memnun ediyor.

İşinizin kolay olmadığını biliyorum. Ancak bildiğim başka bir şey daha var. İlk günün heyecanı ile başaracağınızı biliyor, sıcak, sevgi dolu, nice yayınlar diliyorum.


Eşref Çakar - Essen

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Mourat
    Mourat
    19.01.2015 17:24

    Sayin Cemal, o soruyu soran kisi buyuklerinin yasadiklarindan kim bilir nasil etkilenmis! Onun icin size o soruyu kisillestirmemeniz gerektigini dusunuyorum. Ama sundan da emin olabilirsiniz: Sizi cok seven, sayan ve kendi irkindan birisi kadar yakin hisseden yuzbinlerce ermeni insan da vardir ve ben sahsen öyle dusunen, hisseden bir cok ermeniye rastladim. Iyiki dunyada sizin gibi insanlar ve keske Hrant da yasasaydi!

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums