Eser KARAKAŞ Köşe Yazıları

Istakoz, depremde bant daraltma kepazeliği, vicdan ve yerel seçimler

Istakoz yeme ile seçim sonuçları arasında bağ kuran zihniyet, insanlık tarihinin en korkunç vicdan skandalı depremde bant daraltma arasında bağ kurmak istemiyor. Istakozu öne çekmenin altında ürününün kabuklu olması, yenmesinin günah addedilmesi yatmasın.

  • 16.04.2024

“Knight Frank Servet Araştırması 2024” ve ilginç bir Türkiye notu

Türkiye'nin ultra zengin artış oranı dünyada birinci sırada. Ultra zengin sayısı en çok artan ülkeyiz dünyada ama aynı zamanda gelir bölüşümü de son derece kötüsüyüz. 1932 ultra zenginin hangi sektörlerde faaliyet gösterdiklerini bilmemiz lazım.

  • 11.04.2024

CHP, ilk genel seçimler (2028) ve AB

CHP Genel Başkanı Özel ve İstanbul’u üçüncü kez kazanan İmamoğlu, AB ülkeleri başkentlerine ve AB’nin başkenti Brüksel’e ziyaretlere başlamalılar. İlk seçimlerde iktidara geleceklerini, AB sürecini çok hızlandırmak istediklerini deklare etmeliler,

  • 9.04.2024

Sosyal demokrat belediyecilik ne demek?

Tüm yerel yönetim ihalelerinin gerçek zamanlı olarak naklen yayınlanması sosyal demokrat belediyeciliğinin ilk adımı olmalı. Tüm belediye başkanları yapacakları ihalelerde asla kamu ihale yasasının 21-b maddesini kullanmayacaklarını deklare etmeli.

  • 4.04.2024

Adalet Bakanı Tunç ve adalet tanrıçası Themis

Evrensel adalet simgesi Themis ile tüm bağlantılarını koparmış Yılmaz Tunç’un Türkiye’ye Adalet Bakanı olma ehliyeti kalmış mıdır, daha doğrusu hiç var mı idi?

  • 2.04.2024

İstanbul en azından kırk milyon turist hedeflemeli

İstanbul’a senede kırk milyon turist demek yaklaşık kırk milyar dolara yakın gelir demek, bunun ne kadar önemli bir büyüklük olduğunu herkes görüyor. Ancak, bu büyük dönüşümün gerçekleşmesi için yönetimde de önemli bir zihniyet dönüşümü gerekiyor,

  • 29.03.2024

Nedir bu kavga?

Yerel idareler merkezi idarenin açtığı ihalelerin yarısına yakın bir miktarda ihale açmaktadır ama bizler, siyasetçiler yerel yönetimlerin açtığı ihaleleri, bu ihalelerin ne kadarının pazarlık usulüyle açıldığını tartışmıyoruz.

  • 22.03.2024

CHP’de para sayma: Kolektif vergi (harç) kaçırma

2019'da CHP İstanbul il başkanlığının bir bina edinme sürecinde yüksek miktarda para sayımının görüntüleri yayınlandı. Bu manzara Türkiye’de özel ya da tüzel kişilerin hayatında en az bir kere yaşadığı bir durum. Ben buna kolektif vergi kaçırma diyorum.

  • 17.03.2024

Afyon’da ilginç bir şey olmadı aslında

Burcu Köksal’ın bu densiz, hukuk devleti kavramıyla uzaktan yakından ilişkisi olmayan çirkin ifadesi CHP seçmenin de en iyimser ihtimalle yarısının kulağını tırmalamıyor ise, Afyon’da yaşananlar neden bir vaka-ı adiye olarak değerlendirilmesin ki?

  • 13.03.2024

Gerçek “vatan haini” kim ya da kimlerdir sizce?

“Vatan haini” ifadesini sevmem, ancak, “vatan haini” yok mudur derseniz, yanıtım yoktur olmaz. Bu insanlar, Türkiye’nin ihraç ettiği ama kabul edilemeyecek ölçülerde zehir içerdikleri için geri gönderilen yaş meyve ve sebzeyi iç pazara sürenlerdir.

  • 7.03.2024

Bu nasıl bir milli güvenlik anlayışı?

İşçi cinayetleri, kadın cinayetleri, depremlerde canlarını yitirenler, bu enflasyonu bilerek, isteyerek yaratanlar milli güvenliğin neresindeler? Bir anlasak milli güvenliğin İHA’larla, SİHA’larla sınırlı olmadığını ne muhteşem olacak.

  • 5.03.2024

2023 sonu işgücü istatistikleri gözlemleri

İşgücüne dahil olmayan nüfus 30.7 milyon, bu insanlar ne çalışıyorlar ne de iş arıyorlar, çok yüksek bir sayı bu, burada kanımca işgücü istatistikleri çalışanlar sosyologları bu durumu izah etmek için yardıma çağırmak zorundalar.

  • 29.02.2024

İçlerinden 28 Şubat ve görgüsüzlük çıkan AKP’liler

Ayşe Bölürler’in içine 28 Şubat kaçmış. Böhürler’in “Kimsenin evinde konuştuğu anadiline karışmak gibi bir hakkımız yok” sözüne bayıldım. Türbanı yasaklayanlar da “özel alanlarınızda, evinizde kimse sizin türbanınıza karışmıyor” buyuruyorlardı.

  • 27.02.2024

Adıyamanlı bir Ermeni Panthéon’a girdi

İlk kez Adıyaman ve İstanbul doğumlu iki Osmanlı tebaası Ermeninin naaşları Pantheon’a girdi. Fransa’nın Nazi işgaline direnişinin efsanesi haline gelen ve 1944’te Naziler tarafından öldürülen Missak Manukyan ve eşi Melinee Assaduryan.

  • 22.02.2024

Bu bakanların hiç yüzü kızarmaz mı?

Yüzü kızarması gereken ve bir süre sonra durumu düzeltemez ise istifa etmesi gereken bakanların sayısını çok arttırabiliriz ama bugünkü yazıda iki örnekle yetineceğim: Adalet Bakanı ve Sosyal Güvenlik Bakanı.

  • 20.02.2024

Ankara Adalet Sarayı dünyanın en büyük adalet sarayı olacakmış

Dünya Hukuk Devleti endeksinde Türkiye 2023’te 142 ülke arasında maalesef 117. sırada ve her sene de muntazaman geriliyor, Buna rağmen Adalet Bakanı, dünyanın en büyük Adalet Sarayını inşa etmekle övünebiliyor.

  • 8.02.2024

Depremler ve yolsuzluk algı endeksi 2022

Yolsuzluk algı endeksinde Japonya180 ülke arasında 19. Türkiye ise 101. sırada. Depremlerin yıkıcı, öldürücü sonuçları ve yolsuzluk algı endeksleri arasında kanımca çok güçlü bir bağlantı, bir korelasyon var.

  • 6.02.2024

Allah’ın sopası yok Prof. Numan Kurtulmuş

Can Atalay hakkındaki kararın okutulduğu Meclis'in başkanı Numan Kurtulmuş ile 1994'te Orhan Doğan'ın dokunulmazlığını kaldıran Meclis'in başkanı Hüsamettin Cindoruk'un kaderi kesişti. Kurtulmuş, 28 Şubatçı Hüsamettin Cindoruk ile karşılaştırılacak hep.

  • 1.02.2024

Tandoğan’da yapılacak Anayasaya saygı mitingine ne oldu?

13. Ağır Ceza ve Yargıtay’ın kararları ile Türkiye artık anayasalı bir devlet değildir, başka bir ifade ile de artık bir devlet değildir, Anayasa yürürlükten kalkmış ise 31 Mart seçimleri de meşru, anayasal değildir.

  • 30.01.2024

2024’de dünyada 4.1 milyar seçmen sandık başına gidiyor

Dünya nüfusunun yarısından fazlası 2024 yılında ülkelerinin başkanlarını, cumhurbaşkanlarını, vekillerini seçmek için oy kullanacaklar. 30 ülke cumhurbaşkanlarını ya da devlet başkanlarını seçerken yirmi ülke de parlamenterlerini seçecekler.

  • 25.01.2024

Neden bir tek dahi küreselleşen Türk markası yok?

Dünyanın en değerli 500 markası açıklandı. Neden bir Türkiye markası bu sıralamada yok, Türkiye neden bir marka yaratamıyor? Marka yaratamayan ekonomi fakirliğe mahkumdur, bu iyi biline.

  • 23.01.2024

Yine PISA sonuçları, arayışlar ve Sayı Küpleri (numberblocks)

Çok merak ediyorum, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgi alanına 'Sayı küpleri' çocuk çizgi film dizisi girdi mi ya da yakın dönemde bu filmi Türkçeye düzgün biçimde çevirtip okul öncesinde ve ilkokulun ilk senelerinde çocuklarımıza seyrettirecekler mi?

  • 18.01.2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ağır saçmalaması

Ebubekir Şahin, toplumun bazı değerleriyle dalga geçilmesini, bu değerlerin eleştirilmesini, bu değerleri “aşağılamak” olarak anlamış, gerçekten yazık. Eleştiriye kapalı bir kafanın ve daha önemlisi Türkiye’nin gelebileceği çok acıklı yer bu olsa gereK.

  • 16.01.2024

Fransa’nın yeni Başbakanı üzerinden bir ahlak tartışmasına var mısınız?

  • 11.01.2024

Devletin gümbür gümbür çöküşü

Bir ülkenin mutluluğu, refahı özgürlük, zenginlik, güvenlik üçlemesinin birlikte yaşama geçmesi ile mümkündür oysa Türkiye’de devlet bizzat bu üç temel sütunun çöküşünün mimarı durumundadır,

  • 9.01.2024

“Kamu maliyesinde komik işler”i yazacaktım ama…..

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay ilgili dairesi anayasal, hukuki zarureti görmezden geliyorlar, Anayasayı ihlal ediyorlar. Türkiye devleti bir süredir maalesef anayasasız devlet şeklini almıştır. Yaşanan skandalın çağdaş dünyada benzeri yok.

  • 4.01.2024

2023 hukuk devleti endeksi utancını bizlere kimler yaşatıyor?

“World Justice Project” 2023 yılı “Hukuk Devleti Endeksini yayınladı. Araştırma kapsamına alınan 142 ülke içinde Türkiye’miz 117. sırada ve eminim bu rezaletin kurumsal olarak sahibi Adalet Bakanı yine hiçbir şekilde bu konuyu gündemine getirmeyecek.

  • 2.01.2024

Can Atalay kararı: Hukuk siyasi fayda-maliyet analizi kaldırır mı?

Anayasanın çok açık hükümlerine rağmen tahliye kararı alamayan 13. Ağır Ceza’nın kararlarının arkasında siyasal bir fayda-maliyet hesabının yattığını görmemek mümkün müdür? Hukuk kararlarında fayda maliyet analizine yer olmaz, olmamalı.

  • 28.12.2023

Akademik özgürlük sıralamamız bir kepazelik, YÖK’ten çıt yok

Türkiye, yükseköğretim endeksiyle ilgili araştırmada 179 ülke arasında 165. sırada. Akademik özgürlüklerde bizden kötü İran, Kuzey Kore, Ekvator Ginesi, Bahreyn, Eritre'nin de aralarında olduğu sadece 13 ülke var.

  • 26.12.2023

İYİP’de yaşananlar ve devlet rantları

Ülkemizde klasik siyasi kavramlarla siyaseti anlamak zor, hatta imkansızdır, tüm siyasi faaliyetler en nihai olarak kamu rantlarının direksiyonuna geçmeye yöneliktir.. Türkiye’de siyasetin neden ve nasıl yapıldığını galiba en iyi bilen kişi Erdoğan'dır.

  • 21.12.2023

AB Tutum Belgesi değil, Türkiye utanç belgesi

AB kapısında, Enver Hoca’nın Arnavutluk’u ile aynı bekleme listesindeyiz. Bu mağlubiyetin nasıl ağır sonuçları olduğunu ileride genç kuşaklar daha iyi görecekler, daha iyi anlayacaklar

  • 19.12.2023

Kimi alanlar neden orman alanı dışına çıkarılır?

İstanbul'da orman alanı olmaktan çıkarılacak yerler Sarıyer Ayazağa’da, Uskumruköy’de, Demirciköy’de Kilyos’da, Ümraniye’de, Maltepe Başıbüyük’de. Sarıyer Ayazağa’da, Kilyos’da, Maltepe Başıbüyük’de hangi madenler var, insan bu, merak etmeden duramıyor.

  • 14.12.2023

Hafıza aktivizmiyle hakikate ulaşma çabası

Hakikat ve adalet arayışında saha çalışmalarıyla toplumsal hafıza alanlarını genişletmenin ve diri tutmanın önemi açık. Hafıza aktivizmini canlı tutup hakikatle yüzleşerek, adaleti sağlayarak yeni bir toplumsal- siyasi inşayı gerçekleştirebiliriz

  • 13.12.2023

Can Atalay kararında (yarınki) en çok neyi merak ediyorum?

Anayasa Mahkemesi yarın Can Atalay’ın bireysel başvurusunu ikinci kez karara bağlayacak. Bakalım ilk karara muhalif kalan beş hakim, diğer hakim meslektaşları ile Yargıtay’ın kovuşturma talebi konusunda dayanışma içinde olabilecekler mı?

  • 12.12.2023

Yerel seçimlerde oy kullanacağız ama…

31 Mart 2023 tarihinde idari vesayet kavramını, Anayasanın 127. Maddesini tartışmaya çok açmadan bir yerel seçime gidiyoruz. Yani en azından kuramsal düzeyde İçişleri Bakanlığı’nın vesayet altına alabileceği kişiler için oy kullanacağız,

  • 5.12.2023

Yerel seçimler, siyasi hareketlenmeler, rant kollama

Acaba hala siyasi partilerde yaşanan tartışmaların hatta belden aşağı vurmaların gerçekten siyasi görüşten kaynaklandığını düşünen kaldı mı? Yoksa tamamen duygusal yani ihaleler, kupon araziler, kamu bankalarının direksiyonu ve bunun gibi konular mı?

  • 30.11.2023

Halkbank’ın çete kredisi, Terim fonu ve magazin merakı

Terim fonu rezaleti onun bunun birbirine kazıklar attığı, bir büyük insani skandal. Bu rezaletin içinde olmayan biri varsa o da vergi mükellefi. Ancak, Halkbank rezaleti öyle değil, çete reislerinin götürdüğü paraları Türkiye vergi mükellefleri ödeyecek.

  • 28.11.2023

Erdoğan hepimizi işletti ve bir taşla iki kuş vurdu

Herkesin galiba en büyük kusuru Erdoğan’ın, zekasını demiyorum, kurnazlığını küçümsemiş olması.İnsanlar gerçekten Erdoğan’ın “faiz neden enflasyon sonuç” saçmalığına en azından kendisinin inandığını zannettiler, asla doğru değil.

  • 25.11.2023

Hrant Dink cinayeti ve Ergenekon (kedidir kedi).

Hrant cinayetinden bahsederken tetikçinin ismi hep önde, Yasin Hayal gibi kabadayı bozuntularından bahsediliyor ve cinayeti bunların planladığına inandırılıyoruz. Oysa, cinayetin yollarını döşeyen iki kurum var, Genelkurmay Başkanlığı ve Yargıtay.

  • 22.11.2023

2024 bütçe gerekçesinde sağlam saçmalıklar

Bütçe performans analizine göre önümüzdeki üç sene içinde çok ama çok yüksek et ve tarımsal ürün fiyatları enflasyonu bizi bekliyor. Gerçekten herkese, hepimize kolay gelsin

  • 16.11.2023

Dünya ekonomisinde kim ne kadar?

Dünya ekonomisi 2023 sonu 105 trilyon dolar mertebesinde olacak, Türkiye milli gelirinin de bir trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor, Türkiye ekonomisi hala dünya ekonomisinin yüzde birinin üzerine çıkabilmiş değil.

  • 28.10.2023

Georges Politzer’in “Felsefenin temel ilkeleri”ne haksızlık edilmiş

Türkiye’de öyle şeyler yaşanıyor ki, bu yaşananların “normal” bir ülkede, “normal” bir devletin olduğu bir ülkede yaşanması söz konusu olamaz. Bazı usulsüzlüklerin, bazı kepazeliklerin batıda bir kapitalist ülkede yaşanıyor olmasını düşünmek bile zor

  • 20.10.2023

Temel hak ve hürriyetler mi, aidiyet bağları mı?

insanların yerlerinden, yurtlarından edilmesine bir temel hak ve özgürlük meselesi olarak değil de bir dini aidiyet meselesi olarak baktığınızda hem analiz hem de çözüm çok zorlaşmıyor mu?

  • 14.10.2023

Boş laf siyaseti ülkesi ve Dalida

Türkiye’de siyasi açıklamaları dinlerken dilimin ucuna Dalida’nın “Parole, parole, parole” şarkısı geliyor. Çünkü siyaset kavramlar üzerinden değil, kelimeler üzerinden götürülüyor ve kimse bu kelimeler hangi kavramlara dayanıyorlar diye üzerine gitmiyor.

  • 5.10.2023

Adalet Bakanlığı kapatılmalı

Bu fikrim mevcut hukuksuzlukla ilgili değil, yapısal nedenlere bağlı. Hukukun çağdaş, evrensel kriterleri var, alternatif hukuk, alternatif adalet üretmenin kendisi meşru değil. Yani adalet, hukuk bir Adalet Bakanlığı aracılığıyla üretilmemeli.

  • 30.09.2023

Kronik tarım sorunumuz (2)

AB tarımı Türkiye tarımından tam iki kat daha verimli, ABD tarımı ise AB tarımından üç kat, Türkiye tarımından ise yaklaşık altı kat daha verimli. Peki bu verimlilik farkları nereden kaynaklanıyor?

  • 29.09.2023

Kronik tarım sorunumuz (1)

Kendimi bildiğim bileli Türkiye’de tarım fiyatları konusu tartışılır, aracılar, kabzımallar suçlanır ama kimse konunun özüne gitmez. Oysa Türkiye’nin temel tarım sorunu vahim, çok vahim bir verimsizlik sorunudur.

  • 26.09.2023

CHP, AKP ve Diyanet

Kimse laik bir devlette din hizmeti vergilerle finanse edilemez demiyor, vergi kamu hizmetini finanse etmek içindir, bir devlette din hizmeti vergilerle finanse edilir ise din hizmetinin kamu hizmeti olduğu anlaşılır ve bu devlete de laik devlet denemez.

  • 21.09.2023

CHP’lilerin konuşmaları

CHP’nin kurumsal kimliğini önemsiyorum ancak CHP’liler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim,. CHP’de kimse kavramları konuşmuyor, Dinlerken tuhaf hissediyorum kendimi, bir kenara şu konuşmanın notunu alayım dediğimde bir bakıyorum aklımda hiçbir şey kalmamış.

  • 19.09.2023

Sevsinler sizin 'yok hükmünüzü'

Dışişleri sitesinde resmî belgede tahrifat yapan bir devletin zaten AB’de ne işi olabilir? Sen resmî belgede tahrifat yap, sonra da “AB Parlamento Raporu yok hükmündedir” de. İsmet Paşa aramızda olsaydı “Hadi canım sen de” derdi.

  • 16.09.2023

Yerel seçimler, yerel siyaset, yerel vergiler

Yerel yönetimler için çok tartıştığımız kayyım ve vesayet mantığı sadece seçilmiş belediye başkanlarını görevden alınması ile sınırlı değildir. Kanımca en büyük vesayet seçilmiş yerel meclislerin yerel vergi salma haklarının anayasal düzeyde olmamasıdır.

  • 7.09.2023

Mehmet Şimşek beni güldürüyor artık

Mehmet Şimşek'in durumu tam olarak “Harput’ta bir Amerikalı” vakası. Bazen doğru işler de yapıyor, daha doğrusu doğru işler yapmak istiyor ama iki dans partneri var ki bu ikiliyi çok iyi ve yakından tanımalı.

  • 25.08.2023

Türkiyeli Kürtler, Türkiyeli Lozan azınlıkları küçük bir hata mı yapıyorlar?

Türkiyeli Kürtler ve Türkiyeli Lozan azınlıkları, hukuka uğradıkları büyük haksızlıklar üzerinden yaklaşıyorlar. Kanımca yöntemsel olarak doğru olan Kürtlerin Kürt meselesine, azınlıkların da haksızlıklara hukukun temel ilkeleri üzerinden yaklaşmaları

  • 19.08.2023

CHP’de değişim ne olmalı? Bir öneri

CHP’de tam olarak ne anlamada geldiği açıklanmayan bir “değişimden” söz ediyor. CHP kendi içinde ve Türkiye siyasetinde gerçek bir değişim istiyorsa ilk yapması gereken devletle iş yapan müteahhitleri partiye sokmamak olmalıdır.Bu gerekli koşuldur,

  • 6.08.2023

CHP, Ekrem İmamoğlu, Faik Öztrak, Janus

Faik Öztrak ve Ekrem İmamoğlu arasındaki Ortadoğu referanslı siyasete yatkınlık ve formasyon farklarını görebiliyor musunuz? Türkiye’ye galiba bu iki özelliğe de yatkın bir siyasetçi lazım. İki suratlı Roma Tanrısı Janus gibi.

  • 22.07.2023

Kontrollü darbe ve mantık

12 Mart’ta MİT Müsteşarı Fuat Doğu, muhtırayı Demirel’e duyurmadığı gerekçesiyle eleştirilmişti. 15 Temmuz 2016’dan sonra Sayın MİT Müsteşarı bu koşullarda görevinde kaldı ise, demek ki, ortada görevden almayı gerektirecek bir görev zafiyeti yok!

  • 15.07.2023

Türkiye’nin bir vergi sistemi yok

Altmış milyon seçmenin iki milyonunun beyannameli gelir vergisi mükellefi olduğu bir ülkede gelir vergisi sistemi yoktur, gelir vergisi sistemi yoksa vergi sistemi yok demektir. Böyle bir ülkede daha da önemlisi demokrasiden bahsetmek mümkün değildir.

  • 12.07.2023

CHP, KKM, AYM ve Sayın Özgür Özel

CHP'nin KKM'yı Anayasa Mahkemesi'ne götürmemesini eleştirmiştim. CHP’li Özgür Özel, “Düzenlemenin Anayasa Mahkemesi’ne götürüldüğünü yazdı. Hata payım olabilir ama Google’a CHP, KKM, AYM diye yazın karşınıza benim yazım ve Özel’in tweeti çıkıyor sadece.

  • 5.07.2023

MASAK, FATF, gri liste, varlık barışı rezaletleri

Türkiye ülkelerin kara para ile mücadelesini izleyen FATF'ın gri listesinde. MASAK, FATF kriterlerini yerine getirmeye çalışıyoruz desin, ilgili devlet kurumları yeni bir varlık barışını şapkadan çıkarsın, ben buna devletin uyumlu çalışması derim işte!

  • 30.06.2023

CHP en büyük hatayı nerede yaptı?

CHP, KKM’yi AYM’ye taşımayarak piyasaların yangın yerine dönmesini 2022 ilkbaharından seçim sonrasına ertelemiş, taşımıştır. Bu sonucun, bırakın hukuku bir yana, siyaseten de ne kadar anlamlı olduğu çok tartışmalıdır.

  • 27.06.2023

Bir faiz komedyasının sonu

Faiz artırımının mütevazi oranda kalmasını piyasa, Şimşek-Erkan ikilisinin ellerinin serbest olmadığı şeklinde olumsuz yönde fiyatlayacak çünkü uluslararası piyasalar yüksek artırım bekliyorlardı. Türkiye açık makroiktisat dersi laboratuvarına dönüşecek.

  • 23.06.2023

Yeni Anayasa (!): Gel de korkma, aklıma takılan sorular

Önümüzdeki dönemde Cumhur İttifakı 2. Maddeye dokunmadan laikliğe, hukuk devletine içerik kazandıran maddeleri Anayasadan temizlemeye kalkıp; karşı çıkanlara da “2. maddeye dokunmuyoruz, başka maddelerin değişmesi de demokrasinin gereğidir" diyebilir.

  • 17.06.2023

Orta Vadeli Program'ın yenisi geliyor: Böyle devlet mi olur?

Yaşanan bir rezalet bile değildir, sıradan ama trajik. Bir devlet düşünün, o devletin Cumhurbaşkanını düşünün çünkü OVP’lerin altında onun imzası var, arka arkaya üçer senelik programlar, öngörüler yayınlıyorlar ama hepsinin ömrü bir sene bile sürmüyor.

  • 14.06.2023

Cengiz Holding, Ciner Medya grubunu alabilir mi?

Cengiz Holding bir medya grubunun sahibi olduktan sonra normal bir ülkede artık bir daha kamu ihalelerine Holding bünyesindeki başka bir şirket ile katılamaz, katılmamalıdır.

  • 4.06.2023

Ekonomide gelinen yerin sorumlusu cehalet (mi?)

Camdan bileşik kabı düşünün ve kabın kollarının ikisinde de içindeki sıvıyı aşağı doğru güçlü biçimde bastırın, ne olur? Ne olacağı bellidir, camdan kap kırılır, paramparça olur. İşte bugün Türkiye ekonomisinin durumu da aynen budur.

  • 27.05.2023

Seçim sonuçlarına göre neler olabilir ekonomide?

Kılıçdaroğlu kazanırsa ekonomide işi zor ancak Erdoğan kazanırsa durum vahim. En sıkıntılı gelişme Türkiye’nin küresel siyasal tercihlerini değiştirerek Putin’den kaynak sağlaması. Merak ettiğimiz NATO'da gedik açmanın Putin için fiyatının ne olacağı?

  • 23.05.2023

Kemal Derviş’den Şevki Yılmaz teorisine

AKP Türkiye ekonomisini bugünkü bataklığa Kemal Derviş’in yaptıklarını tek tek çiğneyerek getirdi. Ve AKP Şevki Yılmaz teorisini uygulayarak bu bataklığı daha da derinleştirmekle meşgul şimdi.

  • 9.05.2023

2022 gelir dağılımı araştırması

  • 6.05.2023

Büyük merkezler ve Türkiye

Dünyada dört büyük merkez mevcut: ABD, AB, Rusya ve Çin. Aralarındaki farklılıklara rağmen ABD ve AB bir kamp, Rusya ve Çin öbür kamp. Bu iki kampa bakarken ilk kriterim bu merkezlerin, kendi vatandaşlarına nasıl bir hukuk devletini reva gördükleri.

  • 19.04.2023

Beş yüzlük banknot basmak ekonomiye ihanettir

Devletin kayıt dışılıkla mücadelesi gönülsüzce de olsa bir mecburiyet, bu amaca yönelik de devletin elinde çeşitli enstrümanlar var, bunlardan biri de büyük kupür para basmaktan kesin olarak vazgeçmek.

  • 18.04.2023

Yolsuzluklar, biz ve AB

Türkiye’de de seçimde iktidar değişikliği olursa yolsuzlukla mücadelede dürüstlüğü değil, kurumsal yapıyı güçlendirmeyi öne çıkarmak lazım. Kurumsal yapının güçlendirilmesi de AB ile uyum sürecine geri dönmekten, hızlandırmaktan geçiyor.

  • 29.03.2023

Seçim sonrası bankaları bekleyen tehlike

Erdoğan’ın faiz takıntısı bankacılık sistemini rehin almış gibi. 14 Mayıs seçimleri sonrası faizler yukarı hızla çıkarsa kamu ve özel bankaların ellerinde tuttukları devlet tahvillerinin de değeri bir anda düşecek ve bankacılık sistemi krize yuvarlanacak.

  • 25.03.2023

Gelir vergisi ödemeyen bir toplumda demokrasi olur mu?

Bir ülkede KDV geliri, gelir vergisi gelirinin iki katından bile çok fazla ise ortada başka bir sorun var demektir. Böyle bir tablodan yolsuzlukları kendi cebinden çalınan para olarak algılayan bilinçli bir seçmen çıkma ihtimali çok yüksek değil.

  • 21.03.2023

Ekonomi nereye gidiyor?

  • 17.03.2023

Akşener MHP-B’nin başkanı olmaktan kurtuldu

  • 8.03.2023

Türkiye devleti artık laik bir devlet hiç değil

  • 28.02.2023

İmar affı kepazelikleri

  • 10.02.2023

Ortak politikalar mutabakat metnindeki artılar

  • 1.02.2023

Türkiye’nin görüntüsü: SİZCE BUNLAR NORMAL Mİ?

  • 18.01.2023

Asgari ücret, marketlerde fiyat dondurma ve sorumsuzluk

  • 4.01.2023

TBMM, 1215 İngiltere’sinin bile gerisine düşmüştü

  • 28.12.2022

'Hangi partiye asla oy vermem' araştırması

  • 5.12.2022

Altılı Masanın anayasa taslağı

  • 30.11.2022

Erdoğan’ın çok çirkin tercihi

  • 17.11.2022

Terör çok karmaşık vesselam

  • 15.11.2022

Ocak 2023’de “Enflasyon düşmeye başladı” diyen sahtekardır

  • 6.11.2022

Yargıtay, Sayıştay, AYM nasıl çökertildiler?

  • 10.10.2022

Hem faizi hem kuru baskılayamazsınız cahiller

  • 30.08.2022

Türkiye’de MEB diye bir bakanlık var mı?

  • 29.07.2022

Devlet yardımları karanlığı

  • 16.06.2022

Nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı?

  • 14.06.2022

Maliye Bakanı Nebati’nin itirafları

  • 9.06.2022

Yüz milyon yardımcı ders kitabı: Kimden alıyor bunları MEB?

  • 18.05.2022

İşgücü istatistiklerinde en az konuşulan konu

  • 11.05.2022

Erdoğan’ın AB Güldür Güldür parodisi

  • 10.05.2022

‘Eşit vatandaşlık’ kulağa hoş geliyor ama, ayrıntılara girilince…

  • 9.05.2022

Altından hukuk halısı çekilmiş siyaset yarışı

  • 12.04.2022

Beşli çete patronları çok zeki değiller

  • 24.03.2022

İlginç Hazine nakit dengesi

  • 9.03.2022

6 partinin mutabakat metni

  • 1.03.2022

Baraj puanlarının kalkması ve Erdoğan’ın BAE gezisi

  • 17.02.2022

İhale yolsuzluklarını eleştirmek iyi de, daha sonrası? - 1

  • 2.02.2022

AİHM Handyside kararı, Sezen Aksu, Sedef Kabaş

  • 26.01.2022

Bakalım, Anayasa Mahkemesi'ne gidilecek mi?

  • 11.01.2022

Şaşırmışlar

  • 5.01.2022

Türkiye neden yağmalanmadı?

  • 4.01.2022

Erdoğan’a yardımcı olalım biraz da

  • 15.12.2021

Yanlış MGK yine büyük bir yanlış yaptı

  • 1.12.2021

Bir devletin çöküşü nereden anlaşılır?

  • 25.11.2021

Bir muz hikayesi

  • 18.11.2021

Enflasyon çalışanları ikiye bölecek

  • 10.11.2021

Kişi başına gelirde 86. olmak

  • 2.11.2021

Kılıçdaroğlu, memurlar, Anayasa 137 ve 138

  • 19.10.2021

Konut probleminin nedeni hukuk devletini çökertmiş olmaktır

  • 22.09.2021

Bir devletin ve yönetenlerin şerefi

  • 21.09.2021

Erdoğan’ın yeni oyuncağı: Laiklik

  • 14.09.2021

OVP 2022-2024 ve düştüğümüz ligler

  • 9.09.2021

Konjonktür AB üyeliğimiz lehine ama başımızda AKP var

  • 31.08.2021

Erdoğan’ın ümmeti, Perinçek’in antiemperyalizmi: Durum budur

  • 30.08.2021

Türkiye’nin Pakistan’a korvet satışı (Milgem Projesi)

  • 20.08.2021

İmar affı kepazelikleri

  • 17.08.2021

İdare (devlet) ne demek ve idari vesayet

  • 9.08.2021

Dalkavukluk kurumu (Biz ve belediyeler)

  • 8.08.2021

Devletin çöküşü

  • 4.08.2021

Anayasa ve kamu hizmeti

  • 2.08.2021

Dünyanın en büyük şirketleri neler öğretiyor?

  • 28.07.2021

Türkiye hiç bu kadar aşağılanmamış idi

  • 26.07.2021

Kleptomafyokrasi

  • 21.07.2021

Adalet Bakanı’nın Erol Bulut’tan (FB) ne farkı var?

  • 19.07.2021

Gelir beyannamesi verme istisnasız mecburi olmalı

  • 13.07.2021

Özenti bir tanımlama (imiş E.K.): 'Türk, Sünni, beyaz'

  • 10.07.2021

Evrensel gelir ve Anayasa

  • 6.07.2021

Sakarya Üniversitesi'nde Hipokrat Yemini kepazeliği

  • 26.06.2021

Yahya Kemal, Türk milliyetçiliği ve Müslümanlık

  • 22.06.2021

Memleketin birinde hoptirinam

  • 17.06.2021

Ekonomide iki olumsuz gelişme

  • 14.06.2021

Devlet, Sedat Peker videoları, müsilaj

  • 8.06.2021

Çok yakın tarihten bazı narko seçkileri

  • 29.05.2021

Bu kadar hukuksuzluk önce nereye yansıyor?

  • 26.05.2021

Erken seçimi FED’in varlık alım kararı belirleyecek

  • 22.05.2021

Gençlik istatistikleri çok endişe verici

  • 20.05.2021

Mali kural Anayasal bir ilke olmalı

  • 18.05.2021

Kanuni, Kudüs ve Kürt meselesi

  • 15.05.2021

Uyuşturucuda, kokainde tümevarım (I)

  • 12.05.2021

Anayasaya kamu parası kavramı girmeli

  • 10.05.2021

Mafya meselesine bir yaklaşım denemesi

  • 8.05.2021

Enflasyonun yakın vade geleceği

Türkiye yavaş yavaş seçimlere doğru gidiyor ve bu ortamda benim kanaatim Erdoğan hem takıntıları hem de işine öyle geleceği için faizleri baskılamak isteyecektir.

  • 6.05.2021

Çökmüş bir devlet

  • 4.05.2021

Merkez Bankası artık gayrimeşru bir kurum

  • 1.05.2021

Yerel seçilmişler-yerel vergiler (1)

  • 28.04.2021

Bu kripto para skandalı bir tuhaf

  • 24.04.2021

Yine 128 milyar dolar meselesi

  • 20.04.2021

Yine Ebubekir Şahin Bey (RTÜK Başkanı)

  • 17.04.2021

Kim bu insanlar?

  • 11.04.2021

Prof. Şahap Kavcıoğlu: En yeni Merkez Bankası Başkanı

  • 24.03.2021

Ekonomi paketinin en kötü maddesi nedense beğenildi(!)

  • 15.03.2021

Devlet olmasa AKP’lilerde ne din, diyanet ne de para olacak

  • 11.03.2021

Kaza yoktur, canavar da

  • 9.03.2021

Adaletin fazlası çürütür

  • 3.03.2021

AKP milli görüş gömleğini yeniden giyerken

  • 2.03.2021

AKP neden çuvalladı?

  • 27.02.2021

Bu geçiş ve yolcu garantileri ödemeleri anayasa ihlalidirler

  • 24.02.2021

YÖK Başkanının anlamsız lafları

  • 23.02.2021

Bu ihlallerden nasıl kurtuluruz?

  • 20.02.2021

Boğaziçi Üniversitesi ve Pele

  • 8.02.2021

Erdoğan’ın bu sabahki tuhaf konuşması

  • 6.02.2021

Sosyal medya Wall Street’i de salladı

  • 1.02.2021

Kamu ihale sisteminde bir günde (26 Ocak 2021) yapılan değişiklikler

  • 27.01.2021

Türkiye’nin iki farklı normali var

  • 26.01.2021

Türkiye’nin aile yapısı bu mudur?

  • 20.01.2021

Varlık fonu ve Virjin adaları skandalları

  • 18.01.2021

'Sözde Cumhurbaşkanı' ne demek?

  • 13.01.2021

Boğaziçi meselesinde zurna nerede zırt diyor?

  • 12.01.2021

Moğol istilası ve fetret dönemi

  • 11.01.2021

Seçmeni aldatmanın dibi

  • 6.01.2021

Cato özgürlük endeksinde Türkiye

  • 4.01.2021

Yargının salâsı veriliyor

  • 2.01.2021

Bir uçma örneği

  • 30.12.2020

TÜİK’in genel devlet açığı yanlışı

  • 28.12.2020

AYM, AİHM, devlet, Batasuna, Demirtaş

  • 26.12.2020

Uygur Türkleri, Çin, MHP, Vatan Partisi

  • 23.12.2020

Avrupa bizi deli gibi kıskanıyor

  • 22.12.2020

Erdoğan’a neden çok kızgınım ve Arap baharı (?)

  • 21.12.2020

İrfan Fidan, kurumlar, Türkiye, ABD

  • 19.12.2020

Erdoğan ve AKP’nin oyları meselesi

  • 17.12.2020

Bütçeler ve gelir bölüşümü

  • 16.12.2020

Hayret ve dehşetle izliyorum

  • 15.12.2020

Türkiye ağır yaptırımların geldiğinin farkında değil

  • 12.12.2020

Milli mesele ne demektir?

  • 9.02.2020

‘Türkiye kanun devleti oldu’ diyenlere hatırlatma

  • 8.02.2020

Türkiye ekonomisi, iktisat politikaları ve politikasızlık önerisi

  • 7.02.2020

Türkiye devleti yok imiş galiba

  • 6.02.2020

Üçüncü çeyrekte büyüme oranı

  • 1.02.2020

'Emperyalizm bizim güçlenmemizi istemez' lafı

  • 30.11.2020

Türkiye’nin gerçek AB imtihanı: Mevsimlik işçi çocuklar

  • 28.11.2020

Geleceğimizi AB’de görüyorlarmış?

  • 25.11.2020

Özgürlük-güvenlik dengesi saçmalığı ve Türkiye’ye yansıması

  • 23.11.2020

Erdoğan ve Paşinyan: Ne büyük benzerlik!benzerlik!

  • 11.11.2020

Made in USA

  • 4.01.2020

Çeltiksuyu’nda sarı öküzü vermek (İzmir’e nasıl geldik?)

  • 3.01.2020

İzmir depremi: Blow up-cinayeti gördü

  • 2.01.2020

Erdoğan’ın iflasının resmidir

  • 27.10.2020

Yedi yüz seksen bin lira iki saatte 15 bin lira getirdi

  • 25.10.2020

Türkiye usulü yolsuzluk

  • 21.10.2020

Bir kez daha Avrupa Birliği zamanı

  • 19.10.2020

'Ulusal çıkar' yalanları

  • 18.10.2020

Vera Jourova: AB’nin Değerler ve Saydamlıktan sorumlu Komiseri

  • 12.10.2020

Şapkalı mı olacak şapkasız mı, bütün mesele bu

  • 10.10.2020

‘Yerli ve milli’ ne demek?

Piyasalar cahillere ders veriyor

  • 30.09.2020

Liberal demokrasi, devlet ve tarikatlar

  • 27.09.2020

Temel haklar ayaklar altında iken AB

  • 24.09.2020

Lütfen gider misiniz Mr. Erdoğan

  • 22.09.2020

Başarılı gençlerin Erdoğan’a ağır cevabı

  • 19.09.2020

Bir ada hikâyesi

  • 16.09.2020

Sapır sapır dökülen bir muhafazakârlık

  • 15.09.2020

Yunanistan Erdoğan’a minnettardır

  • 13.09.2020

1 YM beş K ne demek?

  • 9.09.2020

Milli meselelerde hep birlikte hareket etmek

  • 8.09.2020

AB yaptırımlarının muhtemel boyutları

  • 6.09.2020

Bu ne biçim dil?: Mustafa Şentop, Ahmet Hakan, Süleyman Soylu

  • 2.09.2020

KHK durumumun ilamı ve bir fahri doktora

  • 1.09.2020

Özgürlük mü, doğal gaz mı daha çok büyütür?

  • 29.08.2020

Eksen ne demek?

  • 25.08.2020

Yolsuzluk meselesinin esas önemli yanı

  • 24.08.2020

Müjde müjde mi? (Korktuğumuz başımıza mı geliyor?)

  • 23.08.2020

Geldiğimiz nokta ve bir anı

  • 21.08.2020

Sevsinler bu Osmanlıcıları

  • 20.08.2020

Joe Biden haklı desem…

  • 19.08.2020

Bir devlet skandalı ya da rezaleti

  • 15.08.2020

Sanki……..

  • 12.08.2020

Euro, Dolar neden yükseliyor?

  • 8.08.2020

İlahiyat fakülteleri

  • 5.08.2020

Ruh ikizimiz Polonya

  • 1.08.2020

Cihat Yaycı, uluslararası ilişkiler, avukatlık ve hakimlik

  • 27.07.2020

Her şerde bir hayır vardır

  • 25.07.2020

Başka hiçbir medeni ülkede böyle şey olmaz

  • 23.07.2020

Yalan rüzgarı

  • 21.07.2020

Vekalet savaşları ve innovasyon

  • 20.07.2020

Ayasofya meselesi bir İstanbul meselesidir

  • 15.07.2020

TBMM ne işe yarıyor?

  • 11.07.2020

Erken seçim yapma ve yapmama riskleri

  • 7.07.2020

Türkiye’de ve Fransa’da enflasyon

  • 5.07.2020

Fransa eski Başbakanı Türkiye’yi fena halde kıskanıyor

  • 1.07.2020

YKS saçmalığı

  • 30.06.2020

Canan Kaftancıoğlu’nun tweetleri

  • 28.06.2020

İstanbul’da taksi meselesi

  • 24.06.2020

Polonya TRT’si

  • 23.06.2020

Ayasofya: Bir taşla dört kuş vurmak

  • 20.06.2020

Irkçılığın gelebildiği yerler

  • 17.06.2020

Bu soruların cevabını ne zaman öğreneceğiz?

  • 15.06.2020

İşsizlik, TÜİK ve bir şahsi öneri

  • 13.06.2020

Teknokrat Babacan, siyasetçi Babacan

  • 8.06.2020

RTÜK ve BİK (Basın İlan Kurumu)

  • 4.06.2020

Cumhuriyet, Demokrasi ve hukuk devleti

  • 2.06.2020

Genelkurmay Başkanı neden ortalarda yok?

  • 29.05.2020

Siyasi Partiler Kanunu ve siyasi ayıp

  • 26.05.2020

Darbeye karşı olanlar demokrasiden yana mı?

  • 23.05.2020

Siyasi yönetim meşru mu?

  • 21.05.2020

Temel kanun anayasal bir kavram olmalı

  • 18.05.2020

RTÜK ve ahlak bekçiliği

  • 13.05.2020

İsim sosyolojisi ve siyaset

  • 6.05.2020

Küreselleşmenin bir başka boyutu

  • 2.05.2020

Milli egemenlik, tam bağımsızlık

  • 29.04.2020

Adalet Bakanına açık çağ

  • 28.04.2020

Belediyelere paralel devlet demek cehalettir

  • 25.04.2020

‘Biz bize yeteriz Türkiyem’ kampanyası

  • 21.04.2020

Davutoğlu’nun devlet sorumluluğu (!!!)

  • 18.04.2020

‘Son on sekiz senedir…’ diye söze başlayan muhalefet

  • 14.04.2020

Egemenlik milletindir ama…

  • 12.04.2020

İnfaz kapsamına girmeyecek gazeteciler, yazarlar, öğretim üyeleri

  • 9.04.2020

Türkiye’de bağışla para toplanabilir mi?

  • 8.04.2020

İnfaz kanunu bir fırsat olsun

  • 4.04.2020

Eeeeey Savcılar, nerelerdesiniz

  • 1.04.2020

Krizlerde yönetici beşeri sermaye sıkıntısı

  • 31.03.2020

Muhalefet ve silinecek şirket borçları

  • 29.03.2020

Dış politikada nelere ve kimlere şaşırıyorum?

  • 19.03.2020

Koronavirüs, liseler, uzaktan öğretim

  • 16.03.2020

Ad Hoc siyaset

  • 14.03.2020

Pozitif sapma (!) ve 18 sene sonra işsizlik

  • 11.03.2020

Erdoğan’ın Brüksel macerası

  • 10.03.2020

Arınç ‘Testiyi çatlatmayın, mahrem’ derken kime ne demek istedi?

  • 7.03.2020

Bakan Berat Albayrak ve kamusal bir tehlike

  • 4.03.2020

Sıkışan Türkiye, hukuk ve CHP

  • 3.03.2020

Erdoğan küreselleşme çağının Enver Hoca’sı mı oluyor?

  • 3.03.2020

Yemin ediyorum, bu Suriyeliler geri zekalı

  • 1.03.2020

Erdoğan adım adım geriliyor mu?

  • 27.02.2020

Artı Gerçek sitesinde dört ayrı haber

  • 25.02.2020

Bu emirler nereden geliyor?

  • 23.02.2020

Gezi kararı hukuki mi?*

  • 19.02.2020

Rant vergisi geliyor

  • 18.02.2020

AKP’nin oyu neden hala yüzde otuz beşin üzerinde?

  • 16.02.2020

Felaketler ve ifade özgürlüğü

  • 11.02.2020

Sözde modern ve sözde muhafazakarların ortak hataları

  • 10.02.2020

Gezi davasında daha az konuşulan bir konu

  • 8.02.2020

Verilen mesajları anlamamak

  • 5.02.2020

Hazine ve Maliye Bakanlık portalı: Gülelim mi, ağlayalım mı?

  • 4.02.2020

Erzurum kayak tatili ve imar barışı(!)

  • 1.02.2020

Canavar sıralaması

  • 29.01.2020

Siyasette üçüncü ittifak seçimlerde hayati

  • 28.01.2020

Bu tutarlılığa şapka çıkarılır

  • 26.01.2020

İBB’nin Yerel Yönetimler Raporu

  • 23.01.2020

Fransa’da elektrikli araba piyasası

  • 22.01.2020

Cemevleri kaosunda kozmik manzara

  • 20.01.2020

Çetin Altan’ın devlet ve cinayetler-kayıplar konusundaki görüşü

  • 19.01.2020

Küresel ekonomi, biz ve yüzde hesabı

  • 15.01.2020

Halkın yarıdan fazlası AB’den yana

  • 14.01.2020

Bir Macar hikâyesi

  • 12.01.2020

Biraz da gülelim: Enflasyonla böyle mücadele edilir işte

  • 9.01.2020

Restorasyon nasıl olacak (olabilecek mi)?

  • 7.01.2020

Libya, AB ve Kıbrıs

  • 6.01.2020

Yerli araba yanlış tartışılıyor

  • 29.12.2019

Hani vergi reformu yapılacak idi?

  • 27.12.2019

Devlete sadakat ne demek?

  • 25.12.2019

Kara para, yolsuzluklar, uyuşturucu, demokrasi, hukuk ve büyüme

  • 22.12.2019

Kara para kaderimiz mi?

  • 19.12.2019

Simit Sarayı ve kamu parası

  • 18.12.2019

Papa Vatikanda yolsuzluğu kabul etti, peki..

  • 16.12.2019

Sayın Cumhurbaşkanının şu ifadesine bir bakın lütfen

  • 14.12.2019

CHP’li belediyeden cemevine ibadethane statüsü

  • 11.12.2019

Bir haber maalesef Türkiye gibi

  • 10.12.2019

PISA, biz ve çok sıkıntılı bir konu

  • 8.02.2019

Yalandan kim ölmüş

  • 3.02.2019

Fitch yine piçliğini yaptıdan Fitch-Piç sevgisine

  • 1.02.2019

ATEX yönetmeliği, termik santral filtreleri, dindarlar, milliyetçiler, çıkar ilişkileri

  • 27.11.2019

27 Nisan muhtırası ve Ergenekon

  • 26.11.2019

Kılıçdaroğlu bu sözleri kime söyledi?

  • 23.11.2019

Erdoğan’ın muktedir olamama serencamı

  • 20.11.2019

Eski dostumuz Erdoğan’a bir kıyak yapalım

  • 19.11.2019

Diyanet’in kamu spotu ve son işsizlik göstergeleri (Taş fırın erkekler memleketi)

  • 17.11.2019

Avrupa’nın 2019’da en düşük büyüyen ekonomisi Türkiye ekonomisi: Neden?

  • 15.11.2019

Avrupa’nın 2019’da en düşük büyüyen ekonomisi Türkiye ekonomisi: Neden?

  • 13.11.2019

AKP Programında kamu yönetimi, yerel yönetimler ve kayyımlar

  • 12.11.2019

Meselenin özü değerler sistemi

  • 11.11.2019

Diyanet ABD’ye bilgi ve görgü için eleman gönderecekmiş

  • 9.01.2019

Prof. Mehmet Altan’ın yargı serencamı: Ağırlaştırılmış müebbetten beraate

  • 7.01.2019

29 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde dualı resepsiyon

  • 5.01.2019

Bu hataların siyasi ve ekonomik bedelleri çok ağır olacak

  • 4.01.2019

Vergi anti-reformu

  • 31.10.2019

Türkiye, tarih, arkeoloji ve ‘iki çanak çömlek’

  • 30.10.2019

Dört sene kaldı: Büyük başarısızlık kapıda

  • 29.10.2019

Vergi anti-reformu

  • 28.10.2019

Suriye, kürt meselesi, kayyımlar, Mızraklı ve ekran tipleri

  • 27.10.2019

İmamoğlu acaba bu araştırmaları izliyor mu?

  • 23.10.2019

AKP’nin paçalarından ilkesizlik akıyor

  • 22.10.2019

Sorun bizde mi, Türkiye Devletinde mi?

  • 21.10.2019

Türkiye’den çok vahim manzaralar

  • 20.10.2019

Devlet, Kürt meselesi ve silahın meşruiyeti

  • 17.10.2019

Ekonomi Nobelinin düşündürdükleri

  • 16.10.2019

Askerî müdahale devam ederken devlet basını ve muhalefet

  • 15.10.2019

Kimlerin çocukları askere gitmiyor?

  • 13.10.2019

Savaş, başka çözümler ve bütçe

Çok vahim bir gelişme: Diyanet’in 5 Ekim genelgesi

Neden olmasın?

Güvenli bölgede yapılacak konutların akla getirdiği sorular

Berat Albayrak’ın YEP sunumunda neler yok?

Türkiye mi Polonya, Polonya mı Türkiye?

  • 30.09.2019

Cumhurbaşkanı, Anayasa 138, Demirtaş, yüksek yargı, hukuk fakülteleri, barolar, vs.

  • 28.09.2019

Yerli araba sevdası ve yanlışlar

  • 22.09.2019

Liselere kısmi açık öğretim modeli önerim

  • 16.09.2019

Diyanet: Sözde sekülerler ve siyasi İslamcıların mutabakatı

  • 11.09.2019

İdari vesayet (Anayasa 127) kavramının yanlışlığı

  • 26.08.2019

Kamu parası, besleme basın, beslemelerin ücretleri

  • 25.08.2019

AKP yine büyük bir siyasi hata yaptı

  • 21.08.2019

Unutulan çok önemli iki konu

  • 13.08.2019

Denizli’deki 6.0 şiddetindeki depremin ekonomi politiği

  • 11.08.2019

Türkiye’de bir Sayıştay ve muhalefet olsa ne iyi olurdu

  • 7.08.2019

Kaz Dağı meselesi galiba sadece bir çevre meselesi değil

  • 6.08.2019

AYM kararına tepkiler bir Türkiye özeti

  • 4.08.2019

İşler çok da kötü gitmiyor, kafayı takmayın

  • 28.07.2019

İki görüntüyü beraber izlemek

  • 17.07.2019

Özgür Özel 15 Temmuz konusunda haklı ama…..

  • 15.07.2019

Türkiye’nin en yeni partisi AKP’dir, nokta

  • 14.07.2019

İntihal

  • 10.07.2019

Merkez Bankası Guvernör değişikliği ne anlama geliyor?

  • 8.07.2019

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi: Küçük ama çok önemli bir nokta

  • 7.07.2019

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi

  • 3.07.2019

Dış politika, üniversiteler ve Hilal Kaplan

  • 2.07.2019

İstihdamın mukayeseli sektörel dağılımı

  • 25.03.2020

Sorun global ama çözüm ulusal mı?

  • 24.03.2020

2019 istihdam durumu

  • 22.03.2020

İki görüntüyü beraber izlemek

  • 17.07.2019

Özgür Özel 15 Temmuz konusunda haklı ama…..

  • 15.07.2019

Türkiye’nin en yeni partisi AKP’dir, nokta

  • 13.07.2019

İntihal

  • 10.07.2019

Merkez Bankası Guvernör değişikliği ne anlama geliyor?

  • 8.07.2019

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi: Küçük ama çok önemli bir nokta

  • 7.07.2019

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi

  • 3.07.2019

Dış politika, üniversiteler ve Hilal Kaplan

  • 2.07.2019

Türkiye ittifakı saçmalığı

  • 29.06.2019

Cumhurbaşkanı'nın temel sorunu danışmanları (Danışman-dalkavuk farkı)

  • 26.06.2019

Türkiye on sene sonraki intihar psikolojisinden döndü

  • 25.06.2019

İDO seferleri, Apo hamlesi, bir lise anım ve AKP’lilerin bir kısmı

  • 22.06.2019

Burası çok önemli: Maliye battı

  • 19.06.2019

Kasaba devleti miyiz?

  • 18.06.2019

23 Haziran sonrası için bir program önerisi

  • 17.06.2019

Artan şehit sayısı ve askerî vesayet

  • 16.06.2019

Reyhanlı’da IŞİD cenazesi ve taziye çadırları

  • 12.06.2019

Devletin valisi olmaz

  • 11.06.2019

Türkiye’nin çöküş belge programı

  • 8.06.2019

Erdoğan’ın kendi seçmeniyle kurduğu (!) garip ilişki

  • 5.06.2019

Küçülme oranı, İSO’nun 500 firması ve temel mesele

  • 4.06.2019

Büyüme (küçülme) ve 23 Haziran seçimleri

  • 1.06.2019

Eski Türkiye ve kamu bankaları

  • 29.05.2019

Bıkkınlık getiren 'yetmez ama evet' meselesi

  • 28.05.2019

AKP’nin en büyük zararı: Kurumlar çöktü

  • 27.05.2019

Binali Yıldırım’ın oğlu ile ilgili yanlışlar ve doğrular

  • 25.05.2019

Kişisel gelişimden 'sözde terör örgütü'ne

  • 23.05.2019

Gelinen yer çok endişe verici: Tarım haberlerine yasak

  • 21.05.2019

Bütçe açığı çok vahim

  • 18.05.2019

'Tam bağımsız Türkiye' ne demek?

  • 15.05.2019

Hazine, bütçe ve ihtiyat akçesi aktarımı

  • 14.05.2019

TÜİK, YSK’laşır mı? (Ekonomi ve seçimler)

  • 12.05.2019

Erdoğan, YSK üzerinden tarihî bir hata yaptı

  • 8.05.2019

Vatansever, yurtsever ne demek?

  • 7.05.2019

CHP ne yapacak, ne yapmalı (bence)

  • 5.05.2019

Venezuela meselesi

  • 1.05.2019

YSK nihai kararını en çok kim bekliyor sizce?

  • 30.04.2019

Bir 28 Şubat klasiği ve AKP’nin geldiği nokta

  • 27.04.2019

2023 hedefleri diye bir şey vardı, ne oldu bu hedeflere?

  • 24.04.2019

Devletin ve basının tuhaf dili

  • 23.04.2019

Milli birlik ve beraberlik, Türkiye ittifakı ne demek?

  • 22.04.2019

Bu devlet komplo teorilerinin temel kaynağı

  • 21.04.2019

Türkiye devleti yönetilemiyor

  • 18.04.2019

İstanbul herkes için bir imtihan olacak

  • 16.04.2019

31 Mart seçimlerinden sonra AKP reform yapamaz

  • 14.04.2019

Yahudi halkı, Netanyahu ve beka

  • 10.04.2019

Seçimler, ekonomi ve kurumlar

  • 10.04.2019

Temsilde etkinlik

  • 6.02.2019

CHP’li ve HDP’li belediyeleri zor günler bekliyor

  • 4.02.2019

Seçim sonrasının düşündürdükleri

  • 3.02.2019

Beka ve ekonomi gündemleri tesadüf değiller

  • 30.03.2019

Spekülasyon yasal ve meşrudur Sayın Erdoğan (futbol ve siyaset)

  • 27.03.2019

Kurumlar çok önemli ama...

  • 25.03.2019

Korkunç şeyler oluyor

  • 20.03.2019

2019 Şubat bütçe gerçekleşmelerinin düşündürdükleri

  • 19.03.2019

Şu Rabia sloganını anlayan var mı?

  • 17.03.2019

Beyaz oy ve vicdanlar

  • 13.03.2019

Çin füzeleri ve milli egemenlik

  • 10.03.2019

Bir hukuk devletinin Kürt meselesinde tavrı ne olmalı?

  • 6.02.2019

Yine meyve sebze rezaleti, bir alıntı ve bir okur mektubu

  • 3.02.2019

Gül ve Babacan yeni bir parti mi kuruyorlar, yoksa…

  • 26.02.2019

CHP hemen kapsamlı ve uzun vadeli bir siyaset planı açıklamalı

  • 25.02.2019

Ekonomide işler daha da kötüleşiyor

  • 23.02.2019

AKP’nin seçim popülizmini ticari bankalar finanse ettiler

  • 19.02.2019

Rusların, Avrupalıların yemediklerini çocuklarımız mı yiyor?

  • 17.02.2019

İstanbul (2) ve 31 Mart seçimleri

  • 13.02.2019

İstanbul (1)

  • 12.02.2019

Tanzim satışlar ve tarım fiyatları

  • 10.02.2019

Sandıklardan AKP, CHP, HDP, MHP değil vicdan çıkmalı

  • 6.02.2019

Devletin resmî dini olmaz olur mu?

  • 5.02.2019

Türkiye’nin çok temel bir özelliği: Sorun çözememe

  • 3.02.2019

Bir kez daha: Tarladan marketlere tarım fiyatları

  • 30.01.2019

Kılıçdaroğlu’nun Bursa’da yaptığı konuşma (tank palet fabrikası konuşması)

  • 29.01.2019

Siyasi tartışmalarda verginin önemi

  • 26.01.2019

İki ülke ve eğitim: Türkiye, Fransa

  • 23.01.2019

Tarım fiyatları artışında neden şampiyonuz?

  • 22.01.2019

Türkiye yeni ve kötü bir dengeye mi koşuyor?

  • 14.01.2019

Baştan aşağı yanlış, zimmet çıkarmak lazım

  • 12.01.2019

Türban meselesi ve Deniz Çakır olayı

  • 8.02.2019

2019 inşallah daha iyi olur ama…

  • 1.02.2019

Borsanın düşüşü, Metin Akpınar ve Erdoğan’ın anlayamadığı

  • 26.12.2018

Türkiye tercihini yapmalı: S-400’lerin ekonomi politiği

  • 24.12.2018

Yerel seçimler ve asfaltın kilometre maliyeti

  • 22.12.2018

Erdoğan’a karşı basın ne yapabilir?

  • 18.12.2018

Sistem yürümüyor, görmüyor musunuz?

  • 16.12.2018

Büyüme çöküyor, cari fazla başlıyor

  • 12.12.2018

Kendi içini koruyan devlet geleneği

  • 2.02.2018

Doğrudan yabancı yatırım, iddialı bir hedef ve gerekleri

  • 28.11.2018

Sayıştay meselesi

  • 27.11.2018

Soğan stokçuluğu, iktisat ve Maliye Bakanımız

  • 24.11.2018

Büyük hukuk ihlallerine 'Bu bizim iç işimizdir' denebilir mi?

  • 22.11.2018

Bir orgeneral böyle bir yanlış yapabilir mi?

  • 20.11.2018

Sanayi üretimi düşerken cari açık da düşüyor ve çok önemli öğretim üyeleri gözaltına alınıyor

  • 17.11.2018

Kriz geçti mi, ne yapılabilir?

  • 14.11.2018

Bizde yerel seçimler göstermeliktir

  • 13.11.2018

Beyin göçü, AKP, nitelikli eğitim ve Orhan Pamuk

  • 10.11.2018

Tarım fiyatlarının enflasyona etkisi

  • 7.01.2018

Enflasyon analizlerimiz doğru mu?

  • 6.01.2018

Bütçe gerekçesi üzerinden biraz magazin

  • 31.10.2018

Mali kural, anayasal iktisat ve yapısal reformlar

  • 30.10.2018

Ertuğrul Özkök’ün Ara Güler yazısı

  • 28.10.2018

Türkiye’nin devlet merkezli iki meselesi çözülemiyor

  • 24.10.2018

Andımız meselesi (!) ve Türkiye

  • 23.10.2018

Dünyanın en büyük ekonomileri geyiği

  • 21.10.2018

Somut meseleler konuşmak ve AB

  • 17.10.2018

AB için Trexit referandumu büyük bir şans olabilir

  • 16.10.2018

Nobeller, üniversitelerimiz, liselerimiz

  • 13.10.2018

2008 krizi bugünün dünyasını açıklıyor mu?

  • 11.10.2018

İki yönetim faciası aynı haftaya sığdı

Saçma sapan bir McKinsey tartışması

Enflasyon devlet başarısızlığıdır

Pakistan’a ATAK helikopterleri satışı ve Fransa’nın Karaşi dosyası

Torunlar davası, AKP ve AKP’nin hukuktan kopuşu

Başbakan Erdoğan’ın 2023 hedefleri ne aşamada?

  • 26.09.2018

İmam-hatip okullarında sorun nerede?

  • 26.09.2018

Yeni Ekonomi Programı (OVP) ölü doğdu ama nedeni var

  • 24.09.2018

Türkiye’nin temel eğitim problemi nedir?

  • 19.09.2018

ABD’de bir basın müzesi

  • 18.09.2018

Varlık Fonu meselesine bir de Resmi Gazete'den bakalım

  • 16.09.2018

Hazine’nin ekonomi sunumları ve öğrettikleri

  • 12.09.2018

Beni üzen meselenin basitliği

  • 11.09.2018

Çöken kurumlar ve üniversitelerde boş kontenjan

  • 10.09.2018

Vergide kaynakta kesme tartışması

  • 5.02.2018

Kurlarda yabancı parmağı ve Türk Telekom

  • 3.02.2018

Ticaret Bakanımız böyle buyurdu: Zam yapanın ensesindeyiz, stokçular var

  • 1.02.2018

Ekonomik ve siyaset/hukuk göstergeler seçimi

  • 29.08.2018

Yerel seçimlerde temel mesele nerede?

  • 27.08.2018

Dünyayı yanlış okumak

  • 25.08.2018

Haberleri yan yana koyduğunuzda

  • 22.08.2018

Kimse meselenin özünü tartışmak istemiyor

  • 20.08.2018

Üretimi arttırma efsanesi

  • 18.08.2018

Ne zaman uyanmalı idik?

  • 15.08.2018

Sutton yasası ne demek?

  • 13.08.2018

Böyle başa böyle traş

  • 8.02.2018

Erdoğan’ın yepyeni müttefikleri

  • 6.02.2018

Kötü yönetim ne demek şekilde görebilirsiniz

  • 4.02.2018

Sandık demokrasisi, hukuk devleti yokluğu, cari açık

  • 1.02.2018

Tarikatlar tartışması ve yanlış bir devlet anlayışı

  • 31.07.2018

Siyasi iktidara naçiz bir hatırlatma

  • 28.07.2018

Son bir haftanın Türkiye konuları: Çok korkutucu bir durum

  • 25.07.2018

Karadağ (Montenegro) olamadık. (Montenegro’da hakimler var)

  • 23.07.2018

ABD’nin açtığı ticaret savaşları hem ABD’yi hem dünyayı fena vuracak

  • 22.07.2018

Akılsızlığın bir sonu var mı gerçekten?

  • 18.07.2018

Kamu borçlarında bir sorun var mı?

  • 16.07.2018

Yüzde altı büyüme, düşük faiz, güçlü TL

  • 14.07.2018

Yangınların, trafik, tren kazalarının, maden göçüklerinin, iş kazalarının ekonomi politiği

  • 11.07.2018

Aynı kap ve KHK’lar

  • 9.02.2018

Yeni Anayasa ve unutturulan en temel konular

  • 7.02.2018

Erdoğan ve AKP kimlerin heykelini dikmeli?

  • 4.02.2018

Baskıcı rejimler ve kurumların çöküşü

  • 2.02.2018

Hukuk, demokrasi ve seçimlere katılım oranı

  • 30.06.2018

Siyaset-hukuk-futbol

  • 27.06.2018

Seçmenler ve dolaysız vergi mükellefiyeti

  • 26.06.2018

Erdoğan ve Cumhur İttifakı kazanırsa ne olur?

  • 24.06.2018

Erdoğangiller, dünya ve Türkiye

  • 20.06.2018

Eğer haber doğru ise Sayıştay açıklama yapmalı

  • 18.06.2018

Oyumu nasıl kullanacağım? (tercih sapması)

  • 16.06.2018

Ekonomik gelişmeler ve Erdoğan’ın klasik tepkisi

  • 13.06.2018

Dökülen Türkiye kurumları ve liselere geçiş sınavları (LGS)

  • 11.06.2018

Dökülen Türkiye ve bedelli askerlik

  • 9.02.2018

Paçalardan akan ilkesizlikler

  • 6.02.2018

Yerli araba komedyası ve yolsuzluk ihtimali

  • 4.02.2018

Seçimlere giderken neleri konuşmuyoruz?

  • 3.02.2018

Vesayet kurumları aşığı AKP

  • 30.05.2018

Cemevleri ve alevi meselesi

  • 28.05.2018

Fransız Rabiası

  • 26.05.2018

Bu sefer de devlet bankacılığı skandallarına değinelim

  • 23.05.2018

TRT, CHP, muhalefet

  • 21.05.2018

Her Cumhurbaşkanının bilmesi gereken ilk şey

  • 19.05.2018

İmar affı, Boğaziçi öngörünüm, DOKUZ MAHALLE ve milliyetçi muhafazakarlık

  • 16.05.2018

Altı aday arasından Erdoğan çıkarsa

  • 14.05.2018

Eski Türkiye’nin kralına geldik

  • 12.05.2018

Bizim sağ partiler neden böyle?

  • 10.05.2018

Erdoğan’ın gerçek rakibi vicdanlar

  • 7.02.2018

Özel okulculuk, vakıf üniversiteleri

  • 2.02.2018

Davaya ihanet, mesleğine ihanet

  • 30.04.2018

Sevsinler bu nitelikli liseleri

  • 25.04.2018

İki söyleşi, Cumhurbaşkanları, gazeteciler

  • 23.04.2018

Neden çok erken, hatta baskın seçim?

  • 19.04.2018

Kürt meselesi (74266) ne oldu?

  • 16.04.2018

Bekir Coşkun

  • 8.02.2018

Fransa’da zorunlu eğitim 3 yaşında başlayacak ama…

  • 4.02.2018

Milletin değerleri

  • 2.02.2018

Üniversitenin olumsuz sürekliliği

  • 28.03.2018

Edep ve hukuk

  • 26.03.2018

O trafik polisini İstanbul Milli Eğitim Müdürü yapsalar keşke

  • 21.03.2018

Yatırım ortamı ne demek?

  • 19.03.2018

Derecelendirme kuruluşları ne iş yaparlar?

  • 14.03.2018

Yargılanmalılar

  • 12.03.2018

Eğitim sistemi bütünüyle çarpık

  • 28.02.2018

Erke dönergeçten kamu vicdanı ölçümetresine

  • 26.02.2018

Eğitime önce sayısal bir bakış

  • 21.02.2018

Amerikancılık mı, avrasyacılık mı?

  • 19.02.2018

Rektörlere bak, yükseköğretimi anla

  • 14.02.2018

Dünya eskiye dönüyor

  • 12.02.2018

Çöken bir eğitim sistemi

  • 7.02.2018

Korkunç bir haftayı daha geride bıraktık

  • 6.02.2018

Futbolde hedef koymak

  • 3.02.2018

İmam Hatip okulları meselesi

  • 31.01.2018

21-b, hukuk devleti, basına sansür ve işin özü

  • 29.01.2018

Futbolda kurumsallaşamama problemi

  • 27.01.2018

Eğitimin saçma sabiteleri

  • 24.01.2018

Fabrika ayarları ve milli gelir

  • 22.01.2018

Bu işte bir tuhaflık yok mu?

  • 20.01.2018

Üniversiteler badem bıyık hücumuna uğrayacak

  • 17.01.2018

Bacak kırarak uyuşturucu ile mücadele

  • 8.02.2018

Memur maaşları skandalı

  • 6.02.2018

İki yeni KHK ve 29 Temmuz 1931 tarihli Resmi Gazete

  • 26.12.2017

Çöken kurumlar, Galatasaray ve Fatih Terim

  • 24.12.2017

Bu kurumsal yapı en büyük derdimiz

  • 17.12.2017

Kavram kargaşası

  • 12.12.2017

Yolsuzluklar, rüşvetler ve Kudüs’ün kudsiyeti

  • 10.12.2017

Maliye Bakanımız çok mu zengin?

  • 5.02.2017

90’lara çoktan döndük bile

  • 21.11.2017

Atatürk, Atatürkçülük ve hukuk

  • 18.11.2017

Paradise papers meselesi nedir, ne değildir?

  • 11.11.2017

Yerli otomobil, teknolojik dışsallık, Şemdinli ve şeytanla mücadele

  • 7.01.2017

AİHM ve totaliter rejimler

  • 31.10.2017

İhale meselesinin en az konuşulan boyutu

  • 29.10.2017

Kamu ihaleleri skandalları

  • 24.10.2017

2017 Ekim Türkiye manzaraları

  • 22.10.2017

Negatif sıfır, normal sıfır, pozitif sıfır

  • 18.10.2017

Bu tutarlılığa ancak şapka çıkarılır

  • 10.10.2017

Soydaş Türkmen ne demek?

AB’ye ihtiyacımız her zamankinden fazla

Diyanet ve modernistler skandalları

Tarım meselemiz

  • 26.09.2017

Üniversite kontenjanları neden boş kaldı ve kalacak?

  • 23.09.2017

Kızınızı kimlere asla vermeyin

  • 19.09.2017

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsünün ve Kılıçdaroğlu’nun Türkçesi

  • 16.09.2017

Kan donduran haberler

  • 3.02.2017

Nereden çıktığı belli Çin, Rusya aşkı

  • 29.08.2017

Çok anlamsız bir tartışma daha: İki Türkiye, tek Türkiye

  • 26.08.2017

Basında yandaş maaşlarına Sayıştay denetimi olabilir mi?

  • 22.08.2017

Çok anlamsız bir laf: “Dinin doğru yorumu”

  • 15.08.2017

Türkiye ve AKP’liler

  • 12.08.2017

Kamu alımları sistemi

  • 8.02.2017

Şu “devletin valisi” lafı

  • 1.02.2017

Nedir bu yardımcı doçentlik meselesi?

  • 29.07.2017

Çalışma istatistikleri ve az konuşulan çok ciddi sorunlar

  • 25.07.2017

Cihat matematikten önemli dersen işte böyle olursun

  • 23.07.2017

Fransa’da yaşanan komutan krizi

  • 22.07.2017

İçinde Türkiye’nin adı geçmeyen bir Türkiye yazısı

  • 18.07.2017

Utanmasını bilenler için işte utanç belgesi

  • 15.07.2017

Sayın Cumhurbaşkanı meseleyi çok güzel özetlemiş

  • 11.07.2017

Kamu parası: laiklik, İmam-Hatipler, İlahiyat fakülteleri, Diyanet, TRT, AA

  • 8.02.2017

Türkiye neden hukuk üretemiyor ve iki Türkiye

  • 5.02.2017

Bir günde gözüme ilişen haberler ve ülkemiz

  • 1.02.2017

Hukuk, siyaset, futbol

  • 27.06.2017

Fi’yi izlediniz mi?

  • 24.06.2017

Erdoğan’ın korumaları, ABD Anayasasının 1. eki ve Abdülhamit

  • 20.06.2017

Dört akçeli konu dördü de fena halde siyasi

  • 17.06.2017

Laiklik komedileri: Osman Baydemir fezlekesi

  • 13.06.2017

Cumhuriyet’te Çiğdem Toker gazeteciliği

  • 6.02.2017

Muhafazakarlığa değil ama bizim sözde muhafazakarlara kafayı çok taktım

  • 3.02.2017

Bütçe açıkları-Hazine işlemleri

  • 30.05.2017

Kontrollü darbe ve mantık

  • 27.05.2017

Korkunçluklar ve komiklikler

  • 23.05.2017

Sözde uluslararası ilişkiler(ciler), değerler sistemi, masa düzeni

  • 21.05.2017

Dijital devrimin en büyük geçici siyasi meselesi

  • 16.05.2017

İslamcılık, Kadir Topbaş’ın damadı ve Silopi faciası

  • 13.05.2017

Yabancı parça ve devletin doğru bilgi tekeli

  • 9.02.2017

Yeniden ve ısrarla kayıtsız şartsız AB üyeliği ve normları

  • 7.02.2017

Milliyetçilik, muhafazakarlık ve dindarlık

  • 3.02.2017

Şark kurnazlığı ile ne kadar mesafe alınır?

  • 1.02.2017

Referandum sonrası

  • 25.04.2017

Referandum sonrası ve basketbolda başarı

  • 16.04.2017

Liberal demokratlar nerede?

  • 11.04.2017

Yüksek yargıçların meşruiyeti

  • 9.02.2017

16 Nisan 18 maddenin değil, vicdanların referandumu

  • 5.02.2017

Bu ahlak meselesi aklımı çok karıştırıyor

  • 3.02.2017

Güçlü iktidar- Gelir Vergisi Kanunu

  • 29.03.2017

Anayasa, temel haklar ve başkanlık sistemi

  • 26.03.2017

Danışmanlık ya da danışmanlar komedyası

  • 21.03.2017

Sayın Erdoğan ve Sayın Aziz Yıldırım

  • 18.03.2017

Devlet ve enflasyon

  • 14.03.2017

Diyanet sadece önemli bir örnek

  • 12.03.2017

Anadolu Ajansı, TRT ve Diyanet

  • 8.02.2017

AKP bu hukuksuzluğu sürdüremez ama neden?

  • 4.02.2017

Yanlışlıklar ülkesinde 24 saat

  • 3.02.2017

Yeni anayasa ve Kürt meselesi

  • 1.02.2017

Anayasa değişikliği ve döviz kuru

  • 26.02.2017

AKP’liler neden susuyorlar? (nakaratlı bir yazı)

  • 22.02.2017

Türkiye tipi başkanlık sistemi olur mu?

  • 19.02.2017

Hukuk ve ekonomik büyüme

  • 15.02.2017

‘Hukuktan korkmayın’ afra tafrası

  • 15.07.2016

TRT ve Anadolu Ajansı’na karşı sivil itaatsizlik

  • 13.07.2016

Böyle bir Türkiye’de yaşıyoruz

  • 11.07.2016

Yeniden memur maaşları skandalı

  • 9.02.2016

AB Bakanlığı’nın katil ve hırsızlarla dayanışması

  • 6.02.2016

Yargının tarafsız, bağımsız olması yeterli mi?

  • 4.02.2016

Böyle normalleşme olamaz

  • 3.02.2016

Teröre neden bu kadar açığız?

  • 1.02.2016

Ne mutlu Türküm diyene!

  • 29.06.2016

Üç isim üzerinden Türkiye

  • 29.06.2016

Erdoğan neden başkan olmamalı?

  • 27.06.2016

Erdoğan, dünya ve çap

  • 26.06.2016

Erdoğan, dünya ve çap

  • 25.06.2016

Futbol, paralar ve başarı

  • 24.06.2016

Metin Külünk ve LGBT yürüyüşü

  • 22.06.2016

Devlet TCK 301’den kendine ceza vermeli

  • 20.06.2016

AKP neden anayasa yapamaz?

  • 19.06.2016

Yatırım paketleri abesle iştigaldir

  • 18.06.2016

Üst akıl var mıdır, nedir?

  • 16.06.2016

İstiskal

  • 14.06.2016

Anayasayı hep birlikte unutturuyorlar

  • 13.06.2016

AKP’nin sözde dönüşümü

  • 10.06.2016

Benzinli arabaya LPG koyarsanız…

  • 8.02.2016

Cumhurbaşkanı ve Sayıştay’ın düştüğü durum

  • 7.02.2016

Kaderde Sarkozy’i de desteklemek var galiba

  • 6.02.2016

Üniversite ve mahalle baskısı

  • 4.02.2016

Yasin el-Kadı, MGK, Bakanlar Kurulu

  • 3.02.2016

Erdoğan ve AKP’nin MGK aşkı

  • 2.02.2016

Devletin kayda alınmayacak silahları

  • 1.02.2016

Partili cumhurbaşkanlığı ve yerel özerklik

  • 30.05.2016

Yeni bakan, milli eğitim ve 2023 hedefleri

  • 28.05.2016

‘AB yegâne seçenek değil’miş!

  • 27.05.2016

Demirelleşme süreci

  • 26.05.2016

TBMM’nin meşruiyeti

  • 25.05.2016

Roboski ile Dürümlü mukayeses

  • 23.05.2016

Davutoğlu, protokol ve sözde milli irade

  • 20.05.2016

AKP, çifte standart şampiyonu

  • 18.05.2016

Soma felaketi, Erdoğan ve icraat

  • 17.05.2016

Terör meselesini düşünmek

  • 16.05.2016

Eğitimin özünde sorun var

  • 14.05.2016

AKP ve utanma

  • 13.05.2016

Cumhurbaşkanına naçiz bir hatırlatma

  • 11.05.2016

Kabile devleti görüntüsü: Davutoğlu ve Dündar-Gül

  • 10.05.2016

AB’ye vize resti ve terör yasası

  • 9.02.2016

Çıraklık ve asansör

  • 7.02.2016

Yüzde elliye rağmen bu başarısızlık neden?

  • 6.02.2016

Saydamlık ve yolsuzluk genelgesi

  • 5.02.2016

Hiç konuşmadığımız TRT

  • 4.02.2016

TEOG’a takılmayın çocuklar

  • 1.05.2016

AKP’nin laiklik söylemi ve AİHM’nin cemevleri kararı

  • 29.04.2016

“Oyunların nedeni büyüyen Türkiye” mi?

  • 28.04.2016

Türk tipi başkanlık saçmalığı

  • 26.04.2016

Devlet içini korumaktan vazgeçmiyor

  • 23.04.2016

Bu kadar çocuk neden kayboluyor?

  • 19.04.2016

MHP üzerine düşünmek

  • 16.04.2016

Gardaşı değil haklıyı savunalım

  • 12.04.2016

Bu devlet alevi meselesini çözemez

  • 8.02.2016

Siyaset ve modeller

  • 5.02.2016

Cumhurbaşkanı maarif işini hiç anlamamış

  • 29.03.2016

Akbabanın üç günü

  • 26.03.2016

Bu ortamda anayasa yapamayız

  • 22.03.2016

Terör mesajdır: Kime, kimden, neden ve biz

  • 19.03.2016

Apple FBI’a karşı ve Türkiye dersleri

  • 15.03.2016

Berkin Elvan, Doğan Öz, DHKP-C, İbrahim Çiftçi

  • 11.03.2016

Hukuk, meşruiyet, seçilmişler ve askeri darbeler

  • 8.02.2016

Bir milli güvenlik sorunu olarak başkomutanlık

  • 4.02.2016

AYM kararı ve hukukçu sorunu

  • 1.02.2016

2016 bütçesi Anadolu Ajansı ve TRT

  • 29.02.2016

Devletten güçlü koku ve Ortadoğu

  • 27.02.2016

Milli hükümet, milli muhalefet palavraları

  • 23.02.2016

Büyüme ve yolsuzluğun hukuk dengesi

  • 22.02.2016

ANKARA SALDIRISI SABANCI CİNAYETİ

  • 20.02.2016

“Eeeey Amerika”nın matematik dengesi

  • 15.02.2016

İLK DÖRT MADDE TARTIŞMALARI

  • 9.02.2016

Makas açıklığı ve kriz

  • 8.02.2016

DİYARBAKIR SUR

  • 6.02.2016

Yerli ve milli insan hakları

  • 1.02.2016

DAVUTOĞLU'NUN "EŞE, İŞE, EVE BAKARIM" GAFI VE YANLIŞI

  • 31.01.2016

Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlığı ve eşitlik ilkesi

  • 25.01.2016

SEVSİNLER BU AKP'LİLERİN PROTOKOL HASSASİYETİNİ

  • 23.01.2016

AKP NEDEN YÖNETEMİYOR VE AKADEMİSYENLER

  • 20.01.2016

Normalleşme karşıtı AKP

  • 18.01.2016

YANLIŞLIKLAR KOMEDYASI

  • 15.01.2016

Rezaletin boyu Diyanet’i aştı, bakan Bozdağ’a geldi

  • 12.01.2016

Sorun çözemeyen bir ülke: Türkiye

  • 11.01.2016

ANAYASA MESELESİNİN İKİ FARKLI TEŞRİHİ

  • 9.02.2016

CUMHURBAŞKANININ ÖZERKLİK DEMECİ VE DOKUNULMAZLIKLAR

  • 7.02.2016

AKP'yi ne zaman askere aldılar?

  • 5.02.2016

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums