‘Hukuktan korkmayın’ afra tafrası

  • 15.07.2016 00:00

 Çok yaşayın Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım.

Hayatımın en keyifli günlerini geçirmiyorum bu sıralarda ama Sayın Başbakanımız bu ortamımda bile beni çok güldürdü doğrusu.

Konu malum dokunulmazlık meselesi, HDP milletvekillerinin bir kısmını savcılık ifade vermeye çağırıyor, onlar şimdilik bu çağrıya icabet etmiyorlar.

İfade vermeye çağrılan sadece HDP milletvekilleri de değil, Sayın Devlet Bahçeli’ye de savcılıktan bir çağrı geliyor. Sayın Bahçeli bu çağrıya icabet ediyor, hem de savcılık kurumuna nezaketi için teşekkür ediyor; ifadesini veriyor, çıkıyor.

Sayın Başbakan Binali Yıldırım da Sayın Bahçeli’nin bu tutumunu “örnek davranış” olarak nitelendiriyor, diğer muhalefet liderlerine de şöyle sesleniyor: “Hukuktan, Türk adaletinden korkmayın. Haklıysanız sonunda istediğiniz olacak… Onun için kimse provokatif hareketlere girişmesin, kimse kendini Türk adaletinden üstün görmesin.”

Ne yalan söyleyeyim, Sayın Başbakan’ın bu ifadesi beni çok ama çok güldürdü.

Tamam, bizim toplum, hepimiz biraz balık hafızalı olabiliriz ama kimsenin başkasını aptal yerine de koymaması lazım.

Çok eskilerden değil, tek parti döneminden, Demokrat Parti döneminden değil, 20 Ocak 2015 tarihinden bahsediyorum.

TBMM’de, bu tarihte, 20 Ocak 2015’te, dört bakan ile ilgili Yüce Divan oylaması yapılıyor.

Konu malum, 17-25 Aralık soruşturması ve dört bakan ile ilgili iddialar ve bu iddialara istinaden söz konusu dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi, bu yargı organında yani Anayasa Mahkemesi’nde yargılanmaları. Suçları sabit bulunursa cezalandırılması, yok, Yüce Divan bakanları suçsuz bulursa aklanmaları ve böylece siyasi yaşamlarına, topluma, ailelerine başları daha dik dönebilmeleri.

Yüce Divan vazifesi gören Anayasa Mahkemesi yargının en tepe organı, kompozisyonu da, 2015 başında ağırlıklı olarak AKP’li cumhurbaşkanlarının atadıkları yargıçlardan oluşuyor.

20 Ocak 2015 gizli oylamasında günümüzün başbakanı Sayın Binali Yıldırım da oy kullanıyor.

Sayın Binali Yıldırım’ın bu açıklamalarına bakarsak kendisi dört bakanın Yüce Divan’a gitmeleri doğrultusunda oy kullanan kırk dolayında AKP’li milletvekilinden biri.

O tarihte de yaşananlar Sayın Binali Yıldırım’ın iki gün önce dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri için söyledikleri ile bire bir örtüşüyor.

Ben hatırlamıyorum, muhtemelen unuttum, Sayın Binali Yıldırım o günkü, 17-25 Aralık sürecine ilişkin oylama öncesi de mutlaka aynen iki gün önce konuştuğu gibi konuşmuş olması lazım.

Sayın Yıldırım, dört bakanın Yüce Divana gitmesi aleyhine oy kullanan AKP milletvekilleri için de mutlaka “Hukuktan, Türk adaletinden korkmayın, haklıysanız sonunda istediğiniz olacak, kimse kendini Türk adaletinin üzerinde görmesin” gibi bir ifade kullanmıştır.

Yok, şayet kullanmadı ise bu tutum kendisinin başkaları için mesela AB için çok sık kullandığı “çifte standart” değerlendirmesine cuk oturacaktır.

Ama, Allah var, ben inanmıyorum, Sayın Binali Yıldırım çifte standart uygulaması içine girmez, hukuka olan inancı çok yüksektir, mutlaka bu dört bakan arkadaşının yüce yargıda aklanarak dönmelerini istemiştir, çevresine bu konuda nasihat etmiştir, yol göstermiştir ve en önemlisi bizzat kendisi dört bakan arkadaşının aklanması için Yüce Divan istikametinde oy kullanmıştır.

Aksi çok korkunç bir ihtimaldir.

Bu dört eski bakanın yaptıkları ABD’de Reza Zarrab iddianamesine bile girmiş bulunmaktadır.

Şayet bu iddialara istinaden ABD yargısı Zarrab’ı suçlu bulursa, 20 Ocak 2015 oylamasının sonucu hem AKP’yi, AKP önemli değil, TBMM’nin manevi şahsiyetini çok ama çok zor durumda bırakacaktır.

Bence Sayın Binali Yıldırım o gün kullandığı oyun rengini açıklayarak en azından Başbakanlık kurumunu bir büyük ayıptan kurtarmalıdır.

e.karakas@yenihayatgazetesi.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums