Kudüs hesabı.

  • 12.12.2017 00:00

 İster istemez gelişmelere teslim olunuyor! Düne kadar bu derece yüksek tansiyonlu bir KUDÜS sorunu yoktu! Trump devreye girdi, kararını açıkladı ve ortalık karıştı. O günden bu yana TRUMP'a destek verenlere ve karşı çıkanlara bakıyorum.

DENGEYİ ANLAMAK İÇİN!
Amiyane tabirle ÇARŞI KARIŞIK!
Gelin bunu açalım biraz...
Daha önce defalarca yazdım...
Trump'ın Rusya ilişkilerini soruşturan FBI eski Başkanı Robert Mueller, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in ilginç açıklamalarını dosyaya ekledi. Flynn itiraflarında, "Trump bana güvendiği tek kurumun CIA olduğunu, tek kişinin ise Putin olduğunu söyledi. CIA ve Putin dışında kimseye güvenmediğini anlatmaya çalıştı" dedi... Buradan hemen PENTAGON'a geçelim...
Pentagon, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs hamlesine nasıl bakıyor? Soru bu!
ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Amerikan derin devleti olarak tabir edilen Pentagon'un en güçlü ismidir.
İngiltere Başbakanı Theresa May, Irak, Suudi Arabistan ve Ürdün ziyaretleri için Londra'dan havalandığı anda Pentagon'un hamlesi geldi. Pentagon, Jim Mattis'i Mısır, Ürdün, Pakistan ve Kuveyt'i kapsayan gezi için Washington'dan yola çıkardı.
Mattis, Mısır'da Sisi ile görüştü. Sisi de ABD'nin Kudüs kararının erken olduğunu belirtti. Sisi, Arabistan Kralı Selman, ABD Başkanı Trump'la Riyad'daki toplantıda Kudüs kararının da konuşulduğunu söyledi. Sisi o gün Trump'a, "Bu kararı gelecek yıla bırakalım. Bölgede yaşanan gerilimin daha da artmasının kimseye faydası yok.
6-8 aylık süre içinde Filistin konusunda gereken adımları atalım.
Arabistan'ın da bu plan için ayırdığı 18 milyar dolarla Kudüs içinde de etkin bir algı geliştirileceğini görebiliyorum. 18 milyar dolarla Filistin'deki aykırı sesleri kesebiliriz" dedi.
Sorun şu ki Mattis bu konuşmayı SİSİ'den öğrendi!
Mattis de Pentagon'a "Trump'ın Kudüs toplantısını yapmasını engelleyin" mesajı gönderdi. Pentagon için Kudüs kararı çok istenilen bir karar değil. En azından bugün için bu karar kabul edilmedi.
Katolik eksenindeki Pentagon, Kudüs kararını onaylamıyor.
Mattis havadayken Trump'ın Kudüs açıklaması Pentagon'a karşı ciddi bir güç gösterisi oldu. BU NET!
Ancak Trump'ın SİSİ'yi ciddiye almadığı düşünülmesin! Aldı almasına ama Yahudi lobisinin baskısı ağır bastı... Trump yeni yıl gelmeden bu kararın açıklanması konusunda basınç görünce dayanamadı! Damadı Jared Kushner'in de yer aldığı özel ekibin çalışmasını açıklamak zorunda kaldı. Kushner, Jason Greenblatt ve ABD Tel Aviv Büyükelçisi David M. Friedman... Bu ekip, şu anda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en güçlü 3 isim! AIPAC da arkalarında...
Amerika Birleşik Devletleri yönetiminde yer alan en özel 3 isim tahmin edeceğiniz gibi PENTAGON'un takibinde!
Pentagon bu 3 ismi gece gündüz mercek altında tutuyor!
Kushner, Trump'ın Rusya bağlantısı suçlamasıyla açılan soruşturmanın merkezinde yer alıyor.
HALA... FBI eski Direktörü Mueller'in soruşturma kapsamına Kushner'den sonra Jason Greenblatt'ı da aldığını belirtelim...
Greenblatt, çok etkin bir siyaset izliyor. Kushner'den sonra Ortadoğu'ya giden Greenblatt, Kahire, Amman, Kudüs ve Ramallah'da 70'e yakın toplantı yaptı. 20'si hiçbir şekilde dışarıya sızmadı. Bu görüşmelerde Greenblatt, Arabistan'ın ayırdığı 18 milyar doların nasıl dağıtılacağını organize etti. Jason Greenblatt, Trump'ın yanında göreve başladıktan sonra AIPAC'in de tam desteğini aldı. SIR DEĞİL...
Trump'ın kabinesinde 11 Katolik, 6 da Yahudi var. Bu da Pentagon'un etkisiyle gerçekleşti. Ancak Trump, kabine dışındakilerle sistemi değiştirmeye kararlı.
45 önemli danışmanından 30'unu Katolik inancından seçen Trump, şimdi Yahudiler'in ağır bastığı bir sistem kurmak zorunda.
Pentagon, Kudüs'ün başkent olarak ilan edilmesinin hala resmi bir geçerliliğinin olmadığını biliyor. Trump'ın bu imzası, Yahudi lobisi AIPAC'le yürüyeceğini belgeledi.
ABD, Tel Aviv'deki Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımayacak. En azından yakın zamanda! Bunlar BEYAZ SARAY'da konuşulanlar...
Yalnız! Koyu KATOLİK olduğunu bildiğimiz Steve Bannon daha önce "Müslümanlar da bizim için tehlikeli, Yahudiler de. Amerika Birleşik Devletleri için artık yok hükmünde olmalılar" dedi. 3 gün sonra da görevden alındı.
Aynı Bannon şimdi şunları söylüyor: "Trump'ın Ortadoğu konusunda aldığı karar beni şaşırttı. Çünkü tanıdığım Trump bu kararı alamazdı.
Kudüs'ü başkent olarak tanıması bugüne kadar aldığı en doğru ve en etkileyici karar. Bunun sonuçlarının nasıl gelişeceğini hep birlikte göreceğiz. Ancak Ortadoğu için yeni bir dönemin başladığını artık biliyoruz..." Amerika Birleşik Devletleri'nde durum bu! Her yer karışık! Pentagon'un yüzde 70'ine yakını KATOLİK! Trump ve yanındakiler ise Yahudi lobisi ile yürümek niyetinde. Merkezde Kudüs var! Ortadoğu var!
Mücadele bu! Bu mücadele dün başlamadı, yarın da hemen bitmeyecek...
Konuşulanların, yazılanların bir kısmını paylaştım. Yarın gerekirse çok daha ince detaylara gireriz...
Önce ABD içindeki gelişmelere bakalım....

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums