Ey Erdoğan! Sen niye El-Nusra’yı terörist ilan ettin

  • 23.06.2016 00:00

 MİT Tırlarının kimlere gittiğinin açık bir itirafı gibiydi El-Nusra için sarf ettiği sözler. Avrupa Birliği'nin Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Demokratik Birlik Partisi'ni (PYD) ‘terör örgütü' diye nitelememesini eleştiren Erdoğan, “El Nusra da canla başla IŞİD'e karşı savaşıyor, ona neden ‘terör örgütü'diyorsunuz?” diye sormuş.

Cevap, sen terör örgütü ilan ettiğin için olabilir. Resmi açıklamalar doğruysa ki, AKP iktidarının resmi açıklamalarının çoğu için bu geçerli değil, Türkiye Haziran 2014'te El Nusra'yı terör örgütü ilan etmiş.

Sultan bir yandan El Nusra'yı terör örgütü ilan ediyor, sonra dönüp Avrupa'ya niye terör örgütü diyorsunuz diye kızıyor. Bu sözleri bile, resmi açıklamanın bir taktik olduğunu, Ankara'nın El Kaide bağlantılı bu örgütü terör örgütü olarak görmediğini, hatta onunla iş birliği yaptığını ortaya koyuyor.

Erdoğan'a Bilal'e anlatır gibi tane tane anlatalım: 2013 Nisan'ında El Kaide lideri Ayman Al-Zawahiri (Hani 11 Eylül'de İkiz Kulelere saldırıp binlerce insanı öldüren örgütün lideri) Cihatçılara Suriye'de bir İslam devleti kurmaları için elinden geleni yapma çağrısında bulundu. Bundan birkaç gün sonra da El Nusra, El Kaide'ye bağlılık yemininde bulundu.Örgüt, El Nusra adının yanı sıra Suriye'deki El Kaide olarak da biliniyor.

PYD, Suriye'de Kürtlerin kendi toprakları için savaşırken El Nusra aralarında binlerce yabancı savaşçının da olduğu güçleriyle önce Suriye'de bir İslam devleti kurup ardından Batı'da terör eylemleri gerçekleştirmeyi planladığı için de terör tanımlamasında biri yer almakta, diğeri yer almamaktadır.

Kürtlerin bugüne kadar ne Amerika'da ne de Avrupa'da herhangi bir şiddet eylemi gerçekleştirmemiş olması ise özel olarak altı çizilmesi gereken bir konu.

Katar'ın onca çabasına rağmen El Kaide'den kopmayan El Nusra'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından da terör örgütü olarak tanımlanması da ayrı bir konu.

El Nusra ile ISİD'in amacı aynı. Tek farkları taktikleri. IŞİD kafa kesme videoları ile dünyaya dehşet saçar, kaçırdığı Yezidi kadınları seks kölesi olarak kullanırken El Kaide daha dikkatli davranıyor. Çünkü Suriye halkının gönlünü kazanmaya çalışıyor.

Amerikan Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı James Clapper'ın 2014'te Senato İstihbarat Komisyonu'na yaptığı konuşmaya göre, El-Nusra, Amerika'ya saldırının hayallerini kuruyor.

Özetle, El Nusra küresel cihat peşinde koşan, bu amaç için Batı ülkelerinde kanlı eylemler yapmaktan çekinmeyen El Kaide'nin Ortadoğu'daki devamı.

Şimdi Erdoğan'ın ortaya çıkıp Batı'da hiçbir terör eylemi yapmamış ve yapma amacı taşımayan PYD ve YPG ile El-Nusra'yı kıyaslaması, sadece Batı sisteminden uzaklaşıp köktendinci ideolojiye yanaşmasının bir göstergesi değil; aynı zamanda Kürtlere duyduğu öfkenin, Kürtlerin kendi topraklarında elde ettiği kazanımlardan duyduğu rahatsızlığın da göstergesi.

Kadın-erkek eşitliği ve sekülerliği savunan Kürtler, Erdoğan'ın temsil ettiği tüm değerlerin karşısında duruyor. Bunu yaparken onlar dünyanın saygısını kazanıyor. Erdoğan ve Türkiye'nin durumu ise ortada.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums