Kılıçdaroğlu, Erdoğan için ayağa kalkmalı mı?

  • 26.04.2016 00:00

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Nisan günü partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, bu ülkenin cumhurbaşkanına ağır suçlamalarda bulundu. Türkiye siyaseti tarihinde, bu makamı dolduran bir kişiye yönelik böyle bir ağır dil kullanıldı mı hatırlamıyorum.

Gerçi Erdoğan'ın kişisel söylemi, tavırları, siyasi gelişmelerin göbeğinde yer alması sonucu cumhurbaşkanlığı makamının dokunulmazlık zırhı çoktan kalkmış, bu makam herhangi bir parti başkanlığından farksız hâle gelmişti. Yani bugün itibariyle kimse, cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili devlet protokolü savunmasının ardına sığınamaz. Erdoğan kendi eylem ve söylemleriyle o protokolü yırtıp atmıştır.

 

Bakın, Kılıçdaroğlu o günkü konuşmasında neler söylemişti:

 

“Dört bakanın dosyası kapatıldı. Bütün dünya biliyor, biz de biliyor, sağır sultan da biliyor. Ama hesabını parlamento soramıyor.”

 

“Medya mı diyorsunuz? Eğer hükümetten yanaysanız bütün ilanlar gelir. Değilseniz her türlü cezayı alırsınız.”

 

“Yargı mı diyorsunuz? Ne diyor AKP'li vekil, ‘Başkanlığa gerek yok. Biz zaten istediğimizi yapıyoruz…' Böyle bir tablo ortaya çıkınca ahlaki erozyon oluyor. Ahlaki yozlaşma hiç bu kadar yükseğe çıkmadı.”

 

“Milletime sözüm söz, siz kul hakkı yiyenlerden hesap sorulmasını istiyorsanız, tek bir adresiniz vardır, CHP... Gelin bu düzeni kökten değiştirelim.”

 

“Siyasi Ahlak Yasası çıkmalı, bu olursa Türkiye kurtulur. Ahlak insanı görkemli kılar. İslamiyet'te de ahlak çok önemlidir.”

 

“Bunlar sabah akşam din üzerinden siyaset yapıyorlar değil mi? Hırsızların altına yattılar mı yatmadılar mı?”

 

“Bana ‘çırak' diyor. Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Bülent Ecevit'in çırağıyım. Ama ona söyleyin sen de hırsızların ustasısın. Aile boyu hırsızlık yaptılar.”

 

Yenilir yutulur sözler değil bunlar. Bu sözler üzerine Erdoğan, Kılıçdaroğlu aleyhine tazminat davası açtı ve “O şahıs artık benim için yok hükmündedir” değerlendirmesi yaptı.

 

Bu sözünün de arkasında durdu ve Anayasa Mahkemesi'nde dün düzenlenen törende salona girişinde, ayağa kalkmış ve esas duruşa geçmiş hâlde bekleyen CHP liderini görmezden geldi, önünden geçip gitti.

 

Doğrusu da buydu…

 

Kendisi ve ailesi hakkında bu kadar ağır ithamlarda bulunan bir siyasi kişilikle hiçbir şey olmamış gibi tokalaşması ve hâl hatır sorması tuhaf kaçardı.

 

Yanlış olanı yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu…

 

Kimse devlet protokolü ve makama saygı masalları anlatmasın…

 

Bu kuralların olduğu herhangi bir ülkede kimse Cumhurbaşkanı ve ailesi için böyle sert ve ağır bir üslup kullanamaz. Kullandığı andan itibaren, geleneksel kurallar geçerliliğini kaybetmiştir.

 

CHP, liderinin söylediklerine inanıyorsa, bu sözlerinin arkasındaysa, ona uygun bir eylem biçimi de geliştirmek zorundadır. Yoksa, gittikçe azalan siyasi güvenilirliğine yeni bir halka eklemiş olur.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums