Terör ve şiddeti bu ülkeye AKP davet etti

  • 21.03.2016 00:00

 Amerika Birleşik Devletleri, Dışişleri Bakanlığı sitesi vatandaşları için seyahat tehlikesi olan ülkeleri birer birer gösteriyor. Düzenli olarak yenilenen sitede, gidilmesi riskli ülkeler listesinde Türkiye de var. 29 Şubat'daki risk uyarısı 17 Mart 2016'da yenilenmiş durumda.

Listede Türkiye ile birlikte yeralan diğer ülkeler Kongo, İran, Haiti, Burundi, Laos, Cezayir, Tunus, Mali, Moritanya, Nijer, Bangladeş, Burkina Faso falan olarak sıralanıyor. Sitede, Türkiye'ye gidecek Amerikan vatandaşlarına şu uyarı yapılıyor:

 

- Güneydoğu bölgesinden, özellikle Suriye sınırından uzak durun.

 

- Geniş kalabalıklardan, özellikle popüler turist bölgelerinden uzak durun.

 

- Turistler tarafından çok rağbet görenler başta olmak üzere kamuya açık alanları ziyaret ederseniz, sürekli alarm durumunda olun.

 

Almanlar zaten inanılmaz bir alarm düzeyine çıkmış durumda. Batılı medyada Türkiye şiddetle özleşmiş durumda. Yıllar önce Amerika'nın güneyinden New York'a uçarken check-in görevlisi Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğunu hatırlayamadığında arkadaşı ‘‘Suriye, Irak gibi bir ülke… Onların komşusu'' diye bilgi vermişti ve çok bozulmuştum. Bugün öyleyiz maalesef. Bombalarla, ölümlerle anılan, uzak durulması gereken bir ülke.

 

Beyoğlu'ndan Karaköy'e, Taksim'den Boğaz sahiline, Sultanahmet'ten Levent'e kadar tüm otelleri boş bıraktıran bir korku iklimine sahip Türkiye. Değeri yüz milyonlarca dolarla ifade edilecek, Boğaz'ın en güzel noktalarından birine kurulu beş yıldızlı bir otel geçen ayı tamamen boş geçirmiş mesela. Tamamen sıfır çekmiş.

 

Antalya, Bodrum, Ege sahillerindeki oteller farksız durumda. Milyarlarla ifade yatırımın çürümeye terk edilmesi, yüz binlerce kişinin ekmeğinden olması, sıkıntıya girmesi anlamına geliyor bu. Bankalara kadar uzanacak bir sıkıntının görünen yüzü.

 

Avrupa'nın yıldızı olmaya adayken nasıl bu hale geldik diye sorarsanız, cevabı basit: AKP'nin hataları, kendisini dev aynasında görmesi ve İslam aleminin kralı ve bilgesi zannetmesi yüzünden.

 

Suriye'ye ayar verme iddiasıyla IŞİD benzeri örgütlerle kol kola girilmesinin bedelini patlayan bombalar sonucu sürekli endişe içinde yaşayarak ödüyoruz.

 

Kürtlerle barış diye yola çıkıp savaşa dönülmesi tercihinin sonucu da ortada: Hızla iç savaşa sürüklenen bir ülke tablosu.

 

Kürt takıntısı kafalarına öyle yerleşmiş ki, IŞİD bombasını PKK'ye yamamak derdinden yanıp tutuşuyorlar. IŞİD saldırısına tepkinin tonuna baktığınızda bu gerçeği bütün çıplaklığıyla görüyorsunuz.

 

AKP, mezhepçi, tüm komşuları ve dünyayla kavgalı politikaları sonucu bildiğini iddia ettiği ama bilgisiz olduğu ortaya çıkan bir coğrafyada Suudi Arabistan ile baş başa kalmış durumda.

 

100 yıla yaklaşan bir diplomasi deneyimini, içinde bulunduğu ittifakları yok sayarak bölgeyi Müslüman Kardeşliği ideolojisi çerçevesinde biçimlemeye çalışanlar hezimete uğradı, bedelini tüm ülke ödüyor ve bu bedel her geçen gün giderek artacak. Alışsak da, alışmasak da gerçek böyle…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums