DAVUTOĞLU, OBAMA'YI İKNA EDEBİLİR Mİ?

  • 19.02.2016 00:00

 Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutukluluk hali Anayasa Mahkemesi gündemine geliyor, birden gizli bir tanık ortaya çıkıp Can’ın MİT Tırları haberini yapmak için Genelkurmay avukatlarından rüşvet aldığı iddiasını ortaya atıyor. Çocukların bile inanmayacağı bu iddianın hedefi Anayasa Mahkemesi. “Sakın, tahliye kararı vereyim deme” baskısı yapılıyor yüksek mahkemeye… Havuz medyasının ahlaksız “Rüşvet alıp haber yapmış” başlıklarıyla…

Ankara bombası da böyle kopuyor. Asıl amacın Amerika olduğu, hedefinin Amerika’nın YPG’ye desteğini kesmek olduğu patlamanın sabahına ortaya çıkıyor. Davutoğlu basın toplantısında söylüyor, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Twitter’da…

Batı basınında İngilizce çevirileri çıkan sıfırlama tapelerini inkâr eden, Beyaz Saray’da Obama tarafından Suriye’deki faaliyetleri nedeniyle açıkça uyarılmış bir ekip, şimdi Amerikan yönetimini kafalamaya çalışıyor.

Hızlı bir şekilde 1915 koşullarına doğru gidiyoruz. O dönem Enver Paşa, bir oldu bitti yaparak İngilizlerin peşinde olduğu Goeben ve Breslau zırhlılarının boğazlardan geçmesine izin vermişti. İstanbul’a ulaşan zırhlılar sahte bir işlemle Osmanlı’ya satılmış; Osmanlı sancağı çekilen gemilerin komuta ve mürettebatı değişmemişti.

Bu gemiler daha sonra Karadeniz’e açılıp Rus gemi ve limanlarını bombalayarak Osmanlı’nın Birinci Dünya Savaşı’na girmesine neden olacaktı. Sonucu tarih kitaplarından okuyoruz bugün.

Benzer bir oyun oynandığı hissiyatı ağır basıyor bugünlerde. İzmir’den çalınan bir aracın kimseye yakalanmadan başkentte Genelkurmay karargâhına gelebilmesi… Hem de istihbarat servislerinin bombalı araç uyarısına rağmen…

Başbakan Davutoğlu’nun patlamada ölen canlı bombanın kimliğinden yola çıkıp hemen YPG’yi sorumlu ilan etmesi, tüm devlet yönetiminin Amerika’yı ikna için patlamayı psikolojik bir savaş aracı olarak kullanmak üzere devreye girmesi…

Kendi kamuoyunun okuyan-yazan kısmını ikna edememiş, IŞİD’e giden silah iddialarından El Nusra ile ilişkiyi sorgulayan herkesi, demir parmaklıklar arkasına atıp susturmaya çalışmış bir iktidara başta Obama olmak üzere Batılı liderler inanır mı dersiniz?

Washington’ın sadece Ankara söyledi diye, IŞİD’e karşı savaşta en etkili güç olarak gördüğü Kürtleri terörist ilan edip alanı tamamen Ruslara bırakmasını bekler misiniz?

Yakında Washington’da temsilcilik açmaya hazırlanan, tüm enerjisini IŞİD ve benzeri radikal unsurlarla savaşa ayırmış olan YPG’nin Türkiye’de böyle vahşi bir eyleme girişerek bugüne kadar elde ettiği kazanımları riske atacak bir davranışta bulunduğu iddiasına Batılıları zor inandırırsınız.

Türkiye’yi Suriye bataklığına daha da sürükleyecek, içeride iç savaşı tırmandıracak bir yaklaşım içinde AKP zihniyeti.

Türkiye’nin yapması gereken Suriye’den hızla uzaklaşmak, içeride barış masasını yeniden kurup çatışmaları durdurmaktır. Barış dışında her seçenek, içinde bulunduğumuz felaketin boyutunu büyütecektir. Suriye’yi Afganistan yapanların, Türkiye’nin Pakistan olduğunu göremediği bir dönemdeyiz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums