BİR ORADAYIM BİR BURADAYIM

  • 29.01.2016 00:00

 Can Dündar ve Erdem Gül’ün casusluk iddiasıyla müebbet istemiyle yargılanmasına yol açan davanın komikliği, İstanbul’daki bir cenazede bir kez daha ortaya çıktı. 


Türkiye’nin Sivil Harp Dairesi’nin Rus işgaline karşı sivil unsurları örgütlediği, bu yapıyı zaman içinde özellikle sol muhaliflere karşı kullandığı herkesin bildiği sır. Abdullah Çatlı geleneği bugün devlet adına Suriye’de devrede. İstihbarat servislerinin desteği sayesinde bir oradalar, bir buradalar. 

Independent’te önceki gün çıkan bir haberde, Türkiye’nin düşürdüğü Rus uçağının pilotu Oleg Peşkov’u öldürdüğünü açıklayan Alpaslan Çelik ile ilgiliydi. Haberde, Çelik’in bu açıklamasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın hakkında tutuklama talebinde bulunduğu belirtiliyordu. 

Aynı haberde, Rusya’nın desteğiyle Türkmen Dağı’nı ele geçiren Suriye Ordusu’nun burada fellik fellik Alpaslan Çelik’i aradığını yazıyordu. 

Rusların Türkmen Dağı’nda aradığı Alpaslan Çelik, İstanbul’da bir arkadaşının cenazesinde ortaya çıktı. 

Hürriyet’ten Sefa Özkaya ve Fırat Alkaç’ın haberine göre, Suriye Bayırbucak’taki Türkmendağı’nda savaşırken Rus uçaklarının bombardımanında hayatını kaybeden MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük için Fatih Camisi’nde tören düzenlendi. 

Türk savaş uçaklarının 24 Kasım’da düşürdüğü Rus SU-24 savaş uçağından atlayan pilot Oleg Peşkov’u öldürdüğünü açıklayan Alparslan Çelik (33) de törendeydi. Musalla taşının yanında bir süre saygı nöbeti tutan Alparslan Çelik, cenaze namazını da en ön safta kıldı. 

Alparslan Çelik, “Siz ne zaman Suriye’den geldiniz?” sorusuna ise “Ben buradayım, oradayım. Gidip geliyorum. Şimdi de cenaze için geldim. Tekrar giderim” dedi. Daha fazla açıklama yapmayan Alparslan Çelik, yanındaki korumalarla birlikte camiden ayrıldı. 

Uluslararası hukuk açısından garip bir durum. Çünkü Ruslar Birleşmiş Milletlere göre, Suriye’nin yasal yönetimi olan Esad’ın daveti üzerine orada. Türkiye, Rus uçağını hava sahasını ihlal etti diye düşürdü ama bir vatandaşı Rus pilotu paraşütle atlarken havada öldürdü.

Rusya açısından suçlu, Türkiye açısından ise kahraman. Hatta bir Suriye’de, bir İstanbul’da olmasına imkân tanınan bir milliyetçi Müslüman. 

Alparslan Çelik’in İstanbul’da korumalar eşliğinde dolaşması Türkiye-Rusya ilişkilerini daha da kötüleştirici bir etki yapacak, iki ülkenin eski günlere dönmesini imkânsız hale getirecektir. 

Tablo açıktır: Türkiye ve Rusya, Suriye’de savaş halindedir. Rusya ordusuyla, Türkiye ise paramiliter elemanlarıyla. 

Rusya, Suriye nüfusunun yüzde 10’unu oluşturan Kürtlerin yanında, Türkiye karşısındadır. 

Alparslan Çelik’in İstanbul’da ortaya çıkışı Rus yönetimin kafasındaki resmi netleştirmiş olmalıdır. Suriye sorununun bedelini ödemeye uzun yıllar devam edeceğiz belli ki.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums