TÜRKİYE'NİN HALİ GALATASARAY GİBİ YA DA TAM TERSİ

  • 25.01.2016 00:00

 Türkiye’nin UEFA Kupası kazanan ilk takımı olmayı başardı. Hakan Şükür’ü Avrupa’nın taksicileri bile tanıyor, dünyanın her yanında lokantalarda garsonlar bile Türkiye’den geldiğimizi söyleyince “Galatasaray”diyordu. Not anymore… 


Bir Fenerbahçeli olarak içimize koyan bu durum.. Galatasaray yönetimlerinin kötü yönetimi sonucu sarı-kırmızılı kulüp transfer yapamaz hale gelmeyi bırak, Avrupa kupalarına katılamayacak hale geldi. Önümüzdeki sezon için cezanın kesin olduğu, gelecek yıl da muhtemelen devam edeceği düşünülüyor. 

Kulübün bu hale gelmesinde sadece kötü yönetimin değil, camiaya sahip çıkmakla görevli kimi kişilerin yolsuzluk yapmasının da etkili olduğu iddia ediliyor. Camia ayrıca liseliler ve olmayanlar diye de ikiye ayrılmış durumda. 

Türkiye ile Galatasaray’ın durumu büyük benzerlikler içeriyor. Galatasaray ve Hakan Şükür adını çıkarın Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan isimlerini koyun durum değişmez. 

2002 yılında Avrupa Birliği yolunda attığı adımlar ve yurt dışından gelen kaynakları altyapı yatırımlarına dönüştürmesi sayesinde Türkiye bir anda bölgenin yıldızı haline geldi. 

Bugün kimi çökmüş olan duble yollar, her ilde açılmaya başlayan havaalanları, yenilenen hastaneler ile herkese parmak ısırtan bir ülke olmuştu. Galatasaray, Avrupa’nın UEFA Kupası’nı Müslüman bir ülke takımı olarak kazanarak ezilen tüm halkların sempatisini kazanmıştı; Türkiye de Müslüman bir ülke kimliğiyle ekonomisini ve demokrasisini güçlendirerek aynı halkların gururu haline gelmişti. 

New York’ta arabasına bindiğiniz taksici de, Tokyo’daki garson da, Finlandiya’daki mağaza çalışanı da Türkiye deyince gülümsüyor, “Erdoğan” deyiveriyordu. Pasaportumuz itibarlı hale gelmiş, kontrol noktasındaki görevliler bize daha bir saygı gösterir olmuştu. 

Not anymore… 

Türkiye de bu başarıyı kalıcı hale getiremedi; tıpkı Galatasaray gibi… Giderek kötü yönetildi, yolsuzluklara saptığı için kaynakları çarçur edilip kişisel zenginlik için kullanılmaya başlandı. 17-25 Aralık’ta lağım patladı. Üstü aceleyle ve derme çatma yöntemlerle kapatılmaya çalışıldı ama koku hâlâ ortada. 

Galatasaray’ın liseliler ve olmayanlar gibi bölünmesi gibi, ülke bölündü hem de bin parçaya… Kürt, Türk, Alevi, laik, solcu diye… Hatta Müslümanlar kendi aralarında bölündü, kanlı bıçaklı oldu. 

Bölgenin yıldızı olarak nitelenen Türkiye’nin NATO’dan atılmasını talep eden Avrupa ülkeleri var. Suriye krizinin çözülmesinden sonra Avrupa’dan atılmasını isteyeceklerin tek ses olması gibi… 

Galatasaraylılar alınmasın. Bu bir oh oldu yazısı değil. Bu, elindekinin kıymetini bilmemenin, kulübe sahip çıkmamanın, aradaki farklılıkları ortadan kaldırıp bir güç haline gelmemenin ve “yönetici bilir” rahatlığına kapılmanın sonucu oldu. Galatasaray büyük camia, bunu aşacaktır. 

Tıpkı Türkiye gibi… Türkiye de bu dönemi aşacaktır ama Galatasaray gibi ağır bedel ödeyerek, hak ettiği yerde olmayarak, dışlanarak. Kaçınılmaz bir durum.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums