MUSTAFA KOÇ VE ÖLÜM!

  • 22.01.2016 00:00

 Ölüm yaş, servet, statü dinlemiyor ne yazık ki, hiç beklenmedik bir anda kapınızı çalıveriyor. Dün sabah da öyle yaptı ve ülkemizin en önemli işadamı diyebileceğimiz Mustafa Koç’un kapısını çaldı. 


Mustafa Koç’la Sabah Gazetesi’ndeki yayın yönetmenliği dönemimde tanışmıştım. Üçüncü kuşak Türkiye burjuvazisinin seçkin bir temsilcisiydi. Genç yaşında ağır sorumluluk aldı ve Koç Grubu’nun stratejisini önemli bir biçimde değiştirdi. 

Migros’u satıp TÜPRAŞ ihalesine girmek böyle bir karardı. Koç adıyla özdeşleşmiş Migros’un aile için manevi bir değeri de vardı ama orada duygusallık değil, gerçekçilik ağır bastı. 

O karar, Koç Grubu’nu Türkiye’nin bugün ve yarını için büyük önem taşıyan enerji sektöründe bir dev haline getirdi. O kararda Mustafa Koç’un imzası vardı ve aradan geçen zaman kararın ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu. 

Mustafa Koç, finanstan otomotive, enerjiden pazarlamaya kadar her alanda liderlik yapmış, Türkiye’nin en büyük cirolarını üretmiş, milli gelire önemli katkıda bulunmuş dev bir grubu başarıyla yönetti, yönlendirdi. 

Grubun uzun yıllar sıkıntı çektiği finansman sektörünü İtalyanlarla ortaklaşa alınan Yapı ve Kredi Bankası ile çözdü. 

Özel zevkleri olan, fotoğrafçılığı, denizi çok seven Mustafa Koç’un en büyük aşklarından biri de her zaman Fenerbahçe oldu. Fenerbahçeliliği ile her zaman gurur duydu, zor zamanların da kulübün yanında oldu. 

Mustafa Koç önemli ve değerli olduğu için ölümü, sürpriz olduğu için de elbette büyük yankı yaptı. Bugün bütün gazete manşetlerini Mustafa Koç dolduracak, yurtiçi ve yurtdışından vefatıyla ilgili çok sayıda mesaj gelecektir. 

Her gün tanıklık ettiğimiz, toplumun çoğunluğunun görmezden geldiği ölümlerden farklı olması kaçınılmaz. Dünyaya eşit koşullarda gelmeyip eşit koşullarda terk etmediğimizin bir göstergesi. 

Ali Koç’un kimilerinin tam anlamadan bir kenara ittiği kapitalizm eleştirilerinin öneminin bir başka göstergesi. 

Zengin ve fakir arasındaki uçurumun giderek derinleşmesi, milyarder sayısı hızla artarken günde bir doları bile bulamayan insanların sayısının hızla artması, sürdürülebilir bir durum değil. 

Dünyanın sanayi devrimine geçtiği döneme benzer bir süreçten geçiyoruz. İletişim teknolojisi, robotların insan emeğinin yerini alması, finans sisteminin çeşitlenmesi tüm dengeleri değiştiriyor, tahrip ediyor. 

Sadece barış değil, demokrasi de tehdit altına giriyor. Yoksul çoğunluğun, varsıl bir azınlıkla huzur içinde yaşayabileceği bir düzen değil demokrasi. Onun için diktatörlükler artıyor, insanlar baskı ve şiddetle sınırlar içinde tutuluyor. Baskının biraz azalması iç savaşları, mezhep savaşlarını getiriyor. 

Batı’nın kendine uzak gördüğü, uzak tutmaya çalıştığı çatışmalar giderek oraya yaklaşıyor. Servetin daha adil bir dağılımı olmadan, mirasa sınır getirmeden, çalışmayan insanlara zenginlikten pay ayırmadan dünya dengesini ve huzuru bulamayacak. 

Koç Grubu’nun kaptanlığını büyük olasılıkla Ali Koç yüklenecek. Kapitalizme eleştirilerini bir daha okumanızda fayda var. 

Mustafa Koç’un ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır dilerim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Mehmet YILMAZ
    Mehmet YILMAZ
    17.06.2013 10:16

    Merek ediy orum neden gezi olayları ilgili yalan ve kışkırtıcı twet atıyorsunuz. Bu millet size ne yaptı. Birbirine düşürmeye çalışıyorsunuz

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums