BARIŞ MASASINDA NELER GÖRÜŞÜLDÜ!

  • 20.01.2016 00:00

 Başbakan Davutoğlu, Kürt sorununa yeni bir açılım getirdi ve iki il merkezinin taşınacağını açıkladı. Bunun arkasından da Türkmenlerle mübadele gelir herhalde. Rumları gönderip Müslümanları alınca huzura kavuştuğumuz gibi, bu sefer din esasına değil, etnik kimliğe göre bir mübadele olabilir Sayın Esed ile… 


Öldürmeyi iyi biliyorsunuz dediği İsrail’e bugün ihtiyaç duyduğumuzu söylüyorsa, ardından gözyaşı döktüğüEsma’yı, Mursi’yi unutup Sisi ile el sıkışmaya hazırlanıyorsa Türkiye’de, bunu da görürüz herhalde. 

Aslında barışın avucumuzun içinde olduğu ancak bir sürü faktörün bir araya gelmesiyle savaş yolunun seçildiği anlaşılıyor. 

Amed Dicle, Fırat Haber Ajansı’nda İmralı görüşmelerinin bir bölümünün perde arkasını yazdı. 
AKP’nin yok dediği müzakere masasında Öcalan ile iktidarın yetkilendirdiği devlet görevlileri arasında çok ciddi görüşmeler yapılmış o dönem. 

Görüşmeler, Mezopotamya Yayınları tarafından “Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa” (İmralı Notları) adı altında Avrupa’da basılmış ve piyasaya çıkarılmış. Kitapta Öcalan ile devlet heyeti arasındaki görüşmelerin tutanakları yok çünkü bu tutanaklar sadece devlet arşivinde mevcut. Dicle’nin yazısında, 9 Ocak 2015’te yapılan bir görüşme var mesela: 

“Kamu Güvenliği Müsteşarı Dervişoğlu,
 Öcalan’ı masaya davet ediyor, yemek yeniliyor ve masadaki yemeğe ilişkin biraz sohbet yapıldıktan sonra Öcalan, ‘Evet, süreyi de dikkate alarak bu ilk önemli toplantıyı başlatmakta fayda var’ diyerek söze giriyor. 

Bunun üzerine Müsteşar Dervişoğlu, “Mütevazı bir toplantı masasında oturmuş olabiliriz. Ancak toplantı tarihi bir görüntüyle başlıyor. Bu biraz bizden kaynaklı bir durumdur. Yukarıda geniş heyetlerin toplantı yapabileceği toplantı salonundaki çalışmalar devam ediyor” diyor. (Erdoğan’ın sonradan inkâr ettiği masa sonraki görüşmelere kadar hazır oluyor.) 

Bu ilk toplantıda yönteme ilişkin karşılıklı tartışmalar yapıldıktan sonra, tarafların atılması gereken adımları hakkında bilgilendirmelerde bulunuluyor.” 

Abdullah Öcalan’ın dış dünyayı yakından takip ettiği ve siyasiler hakkında önemli kanaat sahibi olduğu da anlaşılıyor. Davutoğlu ve Akdoğan’la ilgili değerlendirmesi şöyle:

“Evet başbakanın niyeti ile ilgili bir şey demeyeceğim. Ancak çok romantik bir başbakanla karşı karşıyayız. Yeterince deneyimi yok ve yüzeysel yaklaşma durumu var. KGM’nin burada olması benim için de önemlidir. Demokratik özerklik nedir, açıklayacağız. Kamu güvenliğini açıklığa kavuşturacağız. Yerel özerklik, güvenlik nedir, bu konularda kavram ve kuram açıklığına ihtiyaç var. Kürt reformasyonu, demokratikleşme, yerel demokrasi, belediyeler, seçim, tüm bunları burada kavram ve kuram düzeyinde ele alacağız.” 

“Bizim geçmişte de niyetimiz vardı. Özal’la yaptık, fakat Özal öldürüldü. Şimdi de binlerce provokasyon var. Bunu başbakana ve Yalçın’a (Akdoğan) anlatın. Davutoğlu çok deneyimsiz, tarihi bilmiyor, Yalçın da bilmiyor. Yüzeysel hatta çıkar temelli yaklaşıyor.” 

Belgelerle birlikte gerçekler de ortaya çıkıyor ve bugünkü kaosun gerçek sorumluları da tarih sahnesi önünde ifşa ediliyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums