FETÖ'NÜN BÜKREŞ'TEKİ KORKUNÇ FAALİYETLERİ

  • 11.12.2015 00:00

 BÜKREŞ - İstanbul Enstitüsü’nün organize ettiğiKaradeniz Bölgesi’nde Sivil Toplum ve Medya konulu panele katılmak için Bükreş’teyiz. Akşam yemeğini, şehrin merkezindeki tenis kulübü içindeki bir Lübnan Lokantası’nda yedik. Romen gazetecilerin de katıldığı yemeğin ev sahibi, Romanya’ya 20 yıl önce gelip ülkenin en büyük ve zengin iş adamlarından biri hâline gelmiş bir Türk’tü. 


Masada birbirinden lezzetli kebap ve mezelerin yanı sıra, hurma şerbeti, kırmızı ve beyaz şarap ve rakı vardı. Olması gereken tablo. Herkesin kendi tarzına göre, sahtekârlık yapmadan yaşadığı ama diğerinin yaşam biçimine saygı gösterdiği insanların bir arada olması. Mozaik dediğimiz aslında bu. 

Güzel geceyi Celil Sağır’ın telefonuna düşen br mesaj bozdu. Celil, Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında attığı bir tweet nedeniyle Bülent Keneş ve Sevgi Akarçeşme ile birlikte bir yılı aşkın hapis cezasına çarptırılmıştı. Medya özgürlüğünü tartışmak için geldiğimiz Bükreş’te, düşünce ve ifade özgürlüğünün geldiği noktayı gösteren bir başka gelişme. 

Türkiye şu anda Siyasi İslamcı bir iktidarın pençesinde koyuluğu gittikçe artan bir otoriter rejime sürükleniyor.
 İktidarın baskıcı, kısıtlayıcı, yasaklayıcı yapısı düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtladığı için, ülkenin başını derde sokacak dış politika maceraları, Kürt sorunu gibi temel sorunlar tartışılamıyor, yanlışlara yenileri ekleniyor. 

Kürtler, demokratlar, solcular, Hizmet hareketi mensupları bu kıyıcı ortamdan payını alıyor. Kimi özgürlüğü, kimi canıyla ödüyor bedel. Ama tablo kapkaranlık değil. 

Hizmet’in yurt dışındaki eğitim faaliyetleri, AKP’nin tüm engelleme çabalarına rağmen başarıyla devam ediyor. Bükreş ve Romanya buna iyi bir örnek.

Romanya’da beşi Bükreş’te olmak üzere toplam 10 ilkokul-lise düzeyinde okulu ve bir üniversitesi var. Biz, en büyüğünü ziyaret ettik. Tam 1700 öğrencisi olan okulda, Bükreş’in, karar vericilerinin çocukları da aralarında, her gruptan çocuklar devam ediyor. 

Fransız eğitim modelini uygulayan Romanya’da, lise sonunda bakalorya sınavı yapılıyor ve üniversiteye girişinizi bu sınavdan alacağınız puan belirliyor. Romanya genelinde tüm okulların başarı oranı yüzde 50 civarıyken, bu okulun yüzde 97. 
Sosyal dersleri Romence, matematik ve bilim derslerini İngilizce yapan okulda Türkçe zorunlu ders. Mezunlar Stanford’dan Harvard’a kadar Amerika’nın önde gelen tüm üniversitelerine girmeyi başarıyor. 

AKP en üst düzeyden baskılarla bu okulları kapatmaya çalışmış ama istihbarat servislerinin 20 yılı aşkın bir süredir tanıyıp izlediği hareketin terör ve yasadışı işlerle hiçbir işi olmadığını bilen Romen hükümeti sert bir dille geri çevirmiş bu talepleri.

Yabancı ülkelere gidip o ülkelerde faaliyet gösteren Türkiyeli kurumları ihbar etmenin utanç vericiliği bir yana, o ülke istihbarat servis ve hükümetlerini aptal yerine koymanın vahameti ağır. 

Romanya’dan Senegal’e, Amerika’dan Brezilya’ya İslam’ın kültürlerle, bilimle barışıklığının göstergesi hâline gelen bu okullara sahip çıkmak terörle mücadeleyi ilk hedef gören tüm ülkelerin hedefi olması lazım. Sonuçta tercih Siyasal İslam ile Hizmet arasında olacak.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums