TÜRK İSLAM'I İLE TANIŞIN!

  • 2.02.2015 00:00

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel’de yaptığı konuşmada Avrupalı liderlere şöyle seslenmiş: “Hangi İslam’la muhatap olmak istiyorsunuz? Türkiye’nin temsil ettiği İslam’la mı, DAEŞ’in temsil ettiği İslam’la mı? 2004’te Türkiye’yi almış olsaydınız Türk İslam’ıyla muhatap olacaktınız” 


Sadece Türk değil, Kürt İslam’ı ile de muhatap olacakları gerçeğini bir tarafa bırakalım. İslam’ın milliyetler üzerine değil, ümmet üzerine kurulu bir sistem olduğu yolundaki felsefi tartışmayı da bir kenara bırakalım. 

ÖZGÜRLÜKLERİ KISITLAYAN UYGULAMALAR

Avrupa’ya sitem haklı. En azından alacaklarmış gibi yaparak, Türkiye’nin demokratik güçlerinin AKP’nin arkasında yer almasına neden oldular ve giderek faşizan bir renk alan iktidarın hak ve özgürlükleri kısıtlayan uygulamalarına Suriyeli mülteciler nedeniyle göz yumdular. 

Avrupa şu anda reel politiğin en çirkin halini uyguluyor desek yeridir. Ama 100 yıl önce Ortadoğu’yu cetvelle bölerken yaptıkları hatalar, Afrika’daki sömürgeci politikaları nasıl bugün canlarını sıkıyor, huzurlarını bozuyorsa, çok uzun olmayan bir zamanda, Türkiye politikaları da aynı sonucu doğuracaktır. 

Gelelim, Türk İslam’ına… Avrupalılar pek bilmez, biz içinde yaşayan biri olarak anlatalım nedir Türk İslam’ı: 

İNSANLARIN MALINA EL KOYMAK

-Dün doğru dediğine bugün yanlış demek. 

-Hırsızları yakalayan polis ve savcıları tutuklayıp hırsızları baş tacı etmek. 

-Evdeki milyonları sıfırlamak. 

-IŞİD’le silah ticaretini ortaya çıkaran gazetecileri casus diye hapse atmak. 

-İnsanların malına mülküne el koymak, gazetelerini ele geçirmek. 

-Çoluk çocuğu sosyal medya yorumları yüzünden gözaltına alıp yargılamak. 

-Yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmak, polisi AKP’nin özel güvenlik memuru yapmak. 

-Hizmet’e maddi destekte bulunan insanları yaşlı-kadın demeden tutuklamak, bir inanç grubuna adeta soykırımda bulunmak. 

-Üniversiteleri susturmak, gazeteleri paçavraya çevirmek. 

-Damadı bakan, oğlanı armatör yapmak. 

-Kürtlere ‘‘Türkün gücünü öğretmek.’’ 

-PKK, terörist bir örgüt değildir diyen bir insan hakları savunucusunu kim vurduya götürmek. 

-Yıllarca barış dedikten sonra savaşı kışkırtmak ve yüzlerce insanın ölümüne neden olmak. 

-Bir türlü yakalanamayan IŞİD’lilerin patlattığı aşikâr olan bombaları kokteyle çevirip herkese yıkmak. 

AVRUPALILAR İÇİN BAŞLANGIÇ

Daha da sayılabilir. Örnek çok ama Türk İslam’ını öğrenmek isteyen Avrupalılar için de fena bir başlangıç sayılmaz. 

Dünyanın tüm önde gelen gazeteleri, Erdoğan ile arası bozulan Putin’i, Türkiye’nin IŞİD’le yatak arkadaşlığını; silah ticaretinden petrol ticaretine, tarihi eserden insan ticaretine kadar işbirliğini yazıyor, bizimki Türk İslam’ından söz ediyor. 

Bir de Avrupalılara rüyasında Kant ve Hegel’i nasıl tartıştığını, basın özgürlüğünün ne olduğunu uygulamalarıyla anlatsa, anında ikna olur bizi de aralarına alırlar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Hrac Madooglu
    Hrac Madooglu
    10.07.2014 20:40

    "CHP yuzde 30un ustune cikamiyor, AKPde yuzde 40in ustune. Demek ki bu ulkede Ataturk de, Allah da butun toplumu etkileyemiyor"...diye yazmissiniz. Daha nasil etkilesin, Sayin Yazar? AKP yuzde 45, CHP-MHP yuzde 35 oy aliyor bu ulkede. Yani toplumun yuzde 80i demektir bu. "Din diye, Mustafa Kemal diye iktidara gelenin bizi ezecegini biliyoruz" yorumu da herkes icin dogru degil. Dindarlar AKPnin kendilerini ezmeyecegine, bilakis koruyacagina inaniyor. Kemalistler de CHP iktidar olursa huzura kavusacaklarina. Siz kendi kucuk dunyanizda, kendi gorus ve duygularinizin etkisiyle, bu ulkenin insanlarini ve ne istediklerini yanlis algilamissiniz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums