Diyarbakır, Suruç ve Ankara: Katil aynı!

  • 11.10.2015 00:00

Bir ülkenin başkentinde düzenlenen barış mitinginde bomba patlatılıp 100’e yakın insan öldürülüyorsa, birinci derece sorumlu devlettir. Devletin içindeki kimi odakların parmağı olduğu kesin görülen bu saldırıların ortak özelliği, yayın yasağı kapsamına alınması ve unutulmaya terk edilmesidir.
 
Mafya reislerinden medet umar hale düşmüş zihniyet, dünkü saldırıların baş sorumlusudur.

Eğer, hukuk yolundan çıkar, yolsuzluğa bulaşırsanız, iktidar sizin için nöbet veya bayrak değişiminin ötesinde bir anlam kazanır ve ölüm-kalım meselesine dönüşür. Bugün tanıklık ettiğimiz olayların temel nedeni budur. İktidarın sandık yoluyla değişmesinden duyulan korku ve rahatsızlığın dışa vurumlarına tanıklık ediyoruz.

Kürtlerin ve solcuların her 'barış' diye sokağa çıkmasında bombaların patlaması tesadüf değildir. Barış diyenin sesini keserek, kanlı bir ortamda insanları susturarak, sindirerek iktidarlarını sürdürebileceklerini sanıyorlar.

Kişisel çıkarı için koalisyon hükümeti kurdurmayanlar, Türkiye’yi belirsizliğe sürükleyenler, bu patlayan bombaların insanları korkutacağını ve tek bir partiye yönlendireceğine inanıyor olmalı...

BARIŞ İSTEYENE KATLİAM...

Diyarbakır’da önlem almayan, Suruç’ta pişkince 'Niye HDP’liler ölmedi' diye sorma cesareti gösterenler, bugün Ankara’da yine hiç bir güvenlik önlemi alınmayan miting kortejinde Kürtlerin ölmesinden memnun ve mutlu mudur?

Sığınacak son nokta olarak çete liderlerini bulan ve oluk oluk kan vaad edenler sözlerini tutuyorlar. Barış isteyen, kardeşlik isteyen insanları hunharca katlediyor ve bir gün sonra hiçbir şey olmamışcasına hayatlarına devam ediyorlar.

Bu zihniyetin, Kobani’den itibaren giderek artan Kürt nefreti Ankara’da bomba, bölgede keskin nişancı olarak tezahür ediyor. Kadın, genç demeden hedef alınan insanlar sadece muhalif oldukları için öldürülüyor. Elinizi vicdanınıza koyun ve cevap verin, Selahattin Demirtaş’ın şu sözleri yanlış mı:

‘‘Çılgınlaşmış, aklını yitirmiş, insanlığını yitirmiş, haysiyetini yitirmiş bir anlayışla karşı karşıyayız. Ülkede yapamayacakları hiçbir çılgınlık yok.

DEVLETİN ÇİVİSİ ÇIKARILDI!

Bütün bu olanlar bunu gösteriyor. Diyarbakır ve Suruç’ta gerçekleşen katliamla ilgili arkasındaki güçler ve arkasındaki faillerle ilgili tek bir kişi dahi ortaya çıkarılmış değil. Herhalde bu soruşturmaları yürütmekle sorumlu biz değiliz. İktidarda olanlardır. AKP iktidarının eveleme, geveleme hakkı ve şansı çoktan bitmiştir. Katilsiniz! Eliniz kanlıdır, yüzünüzden, ağzınızdan, tırnağınıza kadar her yerinize kan sıçramıştır. En büyük terör destekçisi olduğunuz ortaya çıkmıştır. Ülkemizde en fazla terör uygulayan, yurt içinde ve yurt dışında terör anlayışını halka dayatan bir zihniyet olduğunuz ortaya çıkmıştır.’’
Ankara’da patlayan bombaları izleyen devlet, İstanbul’da tweet yüzünden gazeteci tutukluyorsa, artık sözün bittiği yere gelmişiz demektir.

İktidar hırsı ve her şeyi kaybetme korkusu seçime kadar daha çok kan döküleceğinin açık işareti. Devletin çivisini çıkardılar, yerine konulması mümkün olmayabilir maalesef

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums