Batı’da Reis’ler Doğu’da özel timler

  •  

 Az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik, Çiller dönemi Türkiye’sine geri döndük. 90’larda ne varsa, bugün tekrar gösterime konulmuş durumda. Tek fark, bugün yargının hiç olmadığı kadar kötü bir durumda olması. Yargı devreden çıktı desek yeridir. O derece çökerttiler yargıyı.

 Güneydoğu ve Doğu’da asayişi sağlamakla görevli güvenlik güçlerinin Kürtlere layık gördüğü muameleyi sosyal medyadan ve sınırlı bir medyadan izliyorsunuz. Millet’in manşetiydi, dializ hastaları hastaneye ancak beyaz bayrak açarak gidiyor...

Bölgede, kapısının girişinde öldürülmüş yaşlı insan fotoğrafları, panzerin arkasında sürüklenerek aşağılanan ceset fotoğrafları var. Böyle yaparak bütün bir halkı aşağıladıklarını, devletle olan bağını kopardıklarını fark etmiyorlar. Hep diyorum, dünya farklı bir dünya olsa, 1915’te Ermenilere ne yaptılarsa, aynısını bugün yaparlar.

Çünkü açmışlar eski defterleri, devletin hafızasında ne varsa, onu uyguluyorlar.

DEVLET AKLI KAYBOLUNCA...

Kürtlerin artık çok ciddi bir oyunun,

eli silahlı gücü haline geldiğini göremiyorlar. Yaptıklarının bölge halkını daha çok silahlı mücadelenin kucağına attığını fark edemiyorlar.

Çünkü sadece örgüte silahlı mücadelesinden dolayı öfke yok. AKP’yi bırakıp HDP’ye yönelmiş bölge halkına bir nefret var. Seçimdeki tercihinin cezasını devlet eliyle ödettiriyorlar. HDP’ye yüzde 80, 90 civarında oy vermiş yerleşim merkezlerini tarumar ediyor, yargısız infazlar gerçekleştiriyor, zırhlı araçlarından bölge halkına hakaret yağdırıyorlar.

Devletin aklı kaybolursa, olacak olan budur.

Yarın Amerikan desteğindeki Kürt güçleri Suriye’de kırmızı çizgi ilan ettiğin sınırları aşıp kantonları birleştirse, çaresizce izlemekten başka çaren yok. En küçük hamlende Rus güçleriyle karşı karşıya kalacaksın. Üstelik Ruslar orada mevcut Suriye devletinin davetiyle bulunuyor. Senin hamlen, uluslararası hukuk açısından saldırganlık görülecek.

Kapana sıkışmışlık durumu.

SİLAHLI KUVVETLERİN DÖNEMİ

Doğu’daki kadar sert, şiddetli ve yakıcı olmasa da Batı’da benzer tedbirler devreye sokulmuş durumda. Uzun zamandır, iktidara yakın bir mafya liderinin kullanıma sokulduğu dedikodusunu duyuyorduk ki, Ahmet Hakan olayı patladı.

Tek kişiden organize suç örgütü çıkaran emniyet güçleri ve polis, bu saldırının arkasında olduğu itiraf edilen MİT görevlileri veya Reis’in kim olduğunu araştırma zahmetine girmedi bile.

Olayın üzerine gidilmemesi için bazı kulakların çekildiğini, ‘bırakın zamanla unutulsun’ denildiği çok açık ortada.

Bütün bunlar olurken, Rusya’nın Akdeniz’e inmesi, Türkiye üzerinden NATO’ya ayar vermesi, Silahlı Kuvvetlerin Batı nezdindeki önemini bir kez daha ortaya çıkarmış durumda.

Avrupa Birliği’nin rafa kalktığı, ‘Soğuk Savaş’ ortamının yeniden canlandığı, Türkiye’de devlet kurumlarının çöküp toplumun lime lime parçalandığı bir ortamda bu tarihi öneme sahip bir gelişme. Siyaset hakim olamazsa, birileri mutlaka durumdan vazife çıkaracaktır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums