Daha Şam’da Cuma namazı kılacaktık!

  •  

 "Altı ayda Şam’da Cuma namazı kılacağız”dan, “Rusya’nın Suriye’de sınırı yok ki” noktasına gelmeleri, stratejik derinlik dedikleri şeyin kofluğunu, dış politikadaki büyük başarısızlıklarını ortaya koyuyor.

 
Rusya’nın 200 yıllık tarihini doğru okuyamayanlar, Japonya’ya ‘Olimpiyatlara karşı nükleer santral ihalesi’ teklif ettikleri gibi, ‘Doğalgaz ticaretine karşılık Esad’ teklifi yapabileceklerini sandılar ve boyunlarının ölçüsünü aldılar.

Dış politikaya uzun soluklu bir vizyon olarak değil de, hayvan pazarlığı gibi bakarsanız geleceğiniz nokta kaçınılmaz olarak bu olur.

Türkiye’nin yanlış politikaları Suriye’de bir Afganistan oluşturmakla sonuçlanmıştır. Rusya, bugün Suriye’nin Taliban’ı hale gelmiş radikal islamcı unsurları vurmakta, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın umut bağladığı unsurlara darbe indirmekte.

Suriye uçaklarını sınıra yaklaştırmayan Ankara, Rus uçaklarının kendi etki alanı ilan ettiği bölgede pervasızca cirit atmasını sessizce sineye çekmek zorunda. Tek tepkisi, “Rusya’nın Suriye’de sınırı yok ki” olabiliyor.

SICAK DENİZ VAZGEÇİLMEZİ... 

Ermeni Soykırımı’ndan Suriye’ye kadar Türkiye’yi hiçe sayan Putin politikalarına karşı bu mahçup tavır, bu utangaç ve pısırık tepkinin Türkiye’nin politikaları dışında bir nedeni olmasa gerek.

Rusya’ya tek başına karşı çıkamayan, arkasına Amerika ve Almanya’yı alma ihtiyacı hisseden Suudi Arabitan-Katar-Türkiye politikasının geldiği yer ortada. Yemen’de kelimenin tam anlamıyla bir katliam gerçekleştiren Suudi Arabistan, 
şimdi Rusya’yı Suriye’de sivilleri öldürmekle suçluyor.

Göremedikleri, Suriye’nin artık Rusya’nın Akdeniz’deki Kıbrıs’ı, sabit uçak gemisi olduğu gerçeğidir.

Buradaki üslerinde uçaklarını konuşlandırabilecek, Akdeniz’e açılan gemilerinin boğazları aşarak Karadeniz üzerinden bakım ve lojistik destek için Rusya’ya dönmesine gerek kalmayacaktır.

Rusya’nın Suriye’de sınırı yoktur ama sıcak denizlere açılması noktasında vazgeçilmesi imkansız deniz, hava ve şimdi kara üssü vardır. Amerika’nın İncirlik’te uçak ve personel bulundurması uluslararası hukuk açısından nasıl geçerliyse, Rusya’nın aynısını Suriye’de yapması aynı şekilde geçerlidir.

KÜRTLER YENİ MÜTTEFİK ...

Boyunuzdan büyük bir işe kalkmanızın sonucu ortada. Rusya’nın oyuna doğrudan katılması, Suriye sınırında güvenli bölge, uçuşa yasak bölge ilanı hayallerinize son darbeyi vurmuştur. Rusya’nın El Kaideci unsurların yerleştiği bu bölgelerin onlar açısından korumalı hale gelmesine izin vermeyeceği gün gibi aşikardır.

Rusya’nın El Nusra ve Ahrar el Şam örgütlerine öldürücü darbeler indirmesinin bir diğer kazananı Kürtler olacaktır. Amerika’dan sonra Rusya’nın da desteğini arkasına alan Kürtler, Ceraplus’u alıp kantonları birleştirme amaçlarını gerçekleştirecektir.

Türkiye, Suriye’de ne amaçladıysa tam tersi gerçekleşmiştir. Bunu yaparken bölge ve kendi Kürtlerini kendine yabancılaştırmış, radikal İslamcı unsurları içine almış ve içinden kuşaklar boyu çıkılmayacak bir bataklık yaratmıştır. Esad’dan rica edin, belki Cuma’ya gitmenize izin verir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums