O silahları senin iktidarında yığdılar

  • 8.02.2015 00:00

 Erdoğan, atv’de yaptığı konuşmada “400 vekili elde edebilecek sayıyı bir siyasi parti yakalasaydı, durum bugün çok farklı olurdu” dedi. Bu açıklamayı, Dağlıca saldırısı haberi alındıktan hemen sonra yaptı.

 Yeni anayasa arzusunu tekrar dile getirdi ama artık tüm Türkiye biliyor ki, yeni anayasadan meramı hak ve özgürlükleri genişleten, bireyi devlete karşı daha fazla koruyan, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlamayı hedefleyen bir metin değil. Onun anayasası, kendi sultanlığının resmen ilan edilmesi, keyfi yönetim anlayışının yazılı bir metinle perçinlenmesi.

“Verin 400’ü bu iş huzur içinde çözülsün” diyen kendisiydi, “AKP tek başına iktidara gelmezse kaos olur” diyenler de danışmanları... Seçime beş kala, iki hedefin de tutmayacağını anlayınca müzakere masasını aniden devirip ülkeyi yeniden kanlı bir çatışma ortamına sürükleyeni söylemeye gerek bile yok.

 Şimdi kalkıp “Müzakereler sürerken her yere silah yığdılar” demek, tek kelimeyle vahim ötesi bir durumdur. İnsana sorarlar; “Neden seyrettin, neden müdahale etmedin, şimdi o silah ve bombalar kullanılarak öldürülen insanların sorumlusu kim?” diye.

 İŞTEN ATMA TEHDİDİ...

 İktidarını, ailesini ve sarayını korumak için çırpınan, çırpındıkça bir önceki söylediklerinin tam aksini savunan bir duruma düşmek böyle bir şey olsa gerek.

Bugün Türkiye’nin önemli bir bölgesi devletin güvenli alanı olmaktan çıkmış durumda. Bir şehirden diğerine kara yoluya gitmek imkânsız hâle gelmiş durumda. Her sabah ölüm haberleriyle uyanıyoruz. Örgüt, kara yoluna bir ton bomba döşüyor, kimsenin haberi olmuyor.

 Tabanını sağlam tutmak için yarattıkları Paralel Çete mavralarına inanan kimse kalmadı. Bu iddiaları uluslararası hukuk çevrelerinde gülümsemeyle karşılanıyor, talepleri anında reddediliyor.

‘Halka hesap veren bir iktidar olacağız’ sözüyle kurulan AKP, bugün halka hesap verme korkusu içinde tir tir titriyor. Bölgede olduğunu iddia ettikleri oy baskısının dik alasını Ege köylerinde kendi yapıyor. AKP verdiği oyu kimliğiyle yan yana fotoğraflayıp getirmeyen köylülere yakınlarının işinden olacağı tehdidi savruluyor.

Erdoğan’ı eleştiren medya kuruluşları, AKP’li vekillerin başını çektiği güruh tarafından basılıyor, taşlı sopalı saldırıya uğruyor, çıt çıkmıyor.

 SİLAH ÇÖZÜM DEĞİL...

 Bölgede terörle mücadele adı altında 1990’lara benzer olaylar yaşanıyor, halkla konuşmaya giden vekillerin üzerine ateş açılıyor, insanlar sokağa çıkma yasağıyla evlerine hapsediliyor, dürbünlü tüfekli nişancılar çatılardan ateş açıyor.

Bombalar patlıyor ve sayısını hâlâ öğrenemediğimiz kadar çok asker can veriyor. Durmuş olan şehit cenazeleri tekrar ve sayısı artarak gelmeye başlıyor.

 Devlet de PKK da silahlı çatışmanın bir çözüm getirmeyeceğini, böyle bir savaşın galibi olmayacağını biliyor. Silah bu yüzyılın çözümü değildir.

 Sorunların çözüm yeri Meclis’tir. Başta Erdoğan olmak üzere tüm AKP’lilerin HDP’yi şeytanlaştırıcı dilden vazgeçmesi, Kürt siyasi hareketinin eli silah tutmayan yapısını desteklemeleri gerekir. Bu dil, HDP’ye oy veren herkesi hedef haline getiren bir dildir.

 Yeni Anayasa yapacak 400 vekil şu anda var. Ülkeye barış getirecek, Türkiye’ye istikrar sağlayacak yeni bir metni AKP-CHP ve HDP bir araya gelerek yazabilir. Sultan’ın hırsı bu imkânın önüne geçiyor maalesef ve bu karanlık dönemi yaşamak zorunda kalıyoruz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums