Pembe bir rüyadan kara bir kâbusa

  • 4.02.2015 00:00

 Beş yıl öncesine kadar dünyada parmakla gösterilen, İslam coğrafyasının liderliğine oynayan, yabancı yatırım çeken, Avrupa Birliği’ne girmeyi hâlâ hayal eden, bölgenin finans merkezi olmayı ümit eden, Kürt ve Alevi meseleleri başta bu toprakları yıllardır rahatsız eden sorunları çözmeyi ümit eden bir ülkeydik.

Yabancı bir ülkeye gittiğimizde pasaportumuz itibar görür, taksi şoförlerinin bile ülkemizi, lider kadromuzu bilmesiyle gurur duyardık. Yıllarca işkence, insan hakları ihlalleri, yoksullukla anılan bir ülke vatandaşı olmaktan çıkmış, dünya vatandaşı olma yönünde ümitli olmaya başlamıştık.

Müslüman bir demokrasi olarak hem reformlarımız, hem televizyon dizilerimiz, hem de bölgedeki insan hakları ihlallerine karşı duruşumuzla soft power kullanan bir çekim merkezi olmuştuk.

Aradan beş yıl geçti ve bu pembe tablo yerle bir oldu.

YAFTA İLE CEZAEVİNE...

Bugün gelinen noktada demokrasimiz ve hukuk devletimiz çökmüş durumda. Hukuk düzenimizde keyfilik, öç alma duygusu hakim hâle geldi. Kimsenin yarın sabah kapısının çalınıp gözaltına alınmayacağı konusunda bir güvencesi yok.

PKK’lı, IŞİD’li, paralelci, solcu veya Amerikancı gibi her bir yaftalama demir parmaklıklar arkasını boylamanız için yeterli. IŞİD’ci diye gözaltına alınan Vice News muhabirlerinin PKK’ya yataklık yapmaktan tutuklanması dünya hukuk literatürüne geçecek tarzda bir olay olduğu için artık adalet sistemini Batılı meslektaşlara anlatma kaygımız da kalmadı.

Ekonomimiz hızla bir batağa doğru sürükleniyor. Döviz kurundaki hızlı artışın, turist sayısındaki keskin düşüşün, başlamasına neden olduğumuz Suriye iç savaşının ülkemize kaçırttığı milyonlarca sahipsiz insanın ortaya çıkardığı kara tablonun ağır bedelini yakında hep birlikte ödeyeceğiz.

AKP'NİN KEYFİ YÖNETİMİ...

Avrupa Birliği artık bir hayal bile değil, Aleviler yok sayılmaya devam ediliyor ve AKP’nin işine öyle geliyor diye Kürtlerle kanlı bir savaş yeniden başlatılmış durumda. Gariban Anadolu çocuklarının ölüm haberleri birinci sayfa meselesi olmaktan çıktı yeniden.

Ve bütün bunlar olurken AKP hep iktidardaydı. İyisinin gururunu üstlendiği gibi, karanlık tablonun sorumluluğunu da üstlenmesi gerekir. Gelinen tabloda Kürtler dahil, muhalefet partilerinin en küçük bir kusuru yoktur. AKP iktidara geldiği günden beri torba torba yasalar yaparak, kimseye fikir danışmayarak, konuşanı azarlayarak keyfi bir yönetim sürdü.

AKP’nin tek başına iktidarının 13 yılda Türkiye’yi getirdiği nokta ortada. Kökten dinci İslamcı terör örgütleri topraklarımızda cirit atıyor, hangisine, nasıl silah ve para yardımı yaptığımız yerli ve yabancı medyada tefrika gibi yayınlanıyor.

Türkiye bir iç savaşa doğru hızla sürükleniyor, ekonomisi batıyor. Tek sorumlusu AKP ve onun politikaları.

Neden?

Çünkü 17-25 Aralık’ta suç üstü yakalandılar. Hesap vermemek için ülkeyi bir batağa sürüklüyorlar.

Bunlar daha iyi günlerimiz...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (4)

  • cafe au lait
    cafe au lait
    31.12.2012 21:07

    Sen alay mı ediyorsun insanlarla yoksa cahillerimi kandırıyorsun ?! uzayda her cismin ağırlıksız olduğunu bildiğinde *halde, yıldızların aşağıya düşmediğini merak ediyorsun? Aşağı dediğin yer neresi? evrende böyle bir aşağılar yukarılar var mı ? Sonra, sen yıldızlarımı yoksa ?milyonlarca yıl ötesindeki ışıklarını mı görüyorsun ? orta şekerli bir kahve daha. Yıldız ömrünü tamamlayınca 1 milyar km kuyrukla uzayda dolaşır.

  • vatandaş
    vatandaş
    1.01.2013 19:41

    Yorum hala yayınlanmadığı için yıldızlar hala askıda .Zira insan soyu bu soruya defalarca cevap vermesine karşılık, sizin insan cinsinden olmadığınız anlaşılıyor. yıldızların uzayda asılı kalması ...?! yıldızlar fırıldak gibi dönerken , size ancak milyonlarca yıl önceki ceddinizden ışıklar gönderiyor.

  • hasta la vista
    hasta la vista
    2.01.2013 19:02

    Ayça abla İspanyada Noel nasıl geçti ? Bizim evimizde diğer günlerden hiç fark yoktu . baca tıkanmıyor doğal gaz geldi. NOEL BABA Tarihte kaldı. Sen İspanyaya bir bilet daha ayır . yoksa geç kalacaksın.

  • uno cafe encora
    uno cafe encora
    3.01.2013 19:38

    Ayça abla şu bardağı değiştir . Kahveyi çay bardağıyla içiyorsun. Çok yakında İspanya sınırlarında sanırım Barcelonayı hedef almış bir pendulé yıldız yörüngesinden çıkarak sersem tavuk gibi yol alıyor koordinatlarını değiştirme güçünüz var mı?

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums