Susma! Sustukça sıra sana gelecek

  • 2.02.2015 00:00

 Türkiye demokratik bir hukuk devleti olmaktan uzun bir süre önce çıkmıştı, şu anda koyu bir İslami-faşizm düzenine doğru hızla ilerliyor. İktidarda kalmak için iç savaş dahil, her türlü çılgınlığı göze almış bir grubun bu ülkede demokrasi ve hukuka saygılı olacağını ümit etmek artık hayal ötesi…

 Onun için, susma! Sustukça sıra sana gelecek…

 Diyarbakır’da tutuklanan Vice News çalışanı yabancı gazeteciler gidişata yönelik önemli bir işaret fişeğiydi. Dün sabah saatlerinde Koza İpek Holding üzerinden Bugün, Kanaltürk ve Millet gazetelerine yönelik operasyon, Türkiye’de basın özgürlüğünün sonuna geldiğimizin göstergesi.

Faşizme karşı omuz omuza durma günü bugündür.

 Avrupa ve Amerika şaşkınlık içinde, çıkarını korumak adına bölgede olup bitenleri şaşkınlıkla izliyor.

 Bugün HDP’nin yüzde 90 ve üzeri oy aldığı bölgeleri ablukaya alan, çocuk-kadın ayrımı yapmadan uzun namlulu tüfekleri serbestçe kullanan, 1 Kasım’ın 7 Haziran gibi özgür ortamda bir seçim olmayacağını açıklayan bir zihniyetle karşı karşıyayız.

 İÇ SAVAŞ TEHLİKESİ...

 Bu seçim yapılırsa, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güvenlik güçlerinin sandığa yönelik müdahalelerini hep birlikte göreceğiz. Seçim ortamına giderken bağımsız medya gruplarının devlet eliyle susturulmaya çalışıldığı bir ortamda adil seçim beklemek naifliktir.

 Bugün Gazetesi’nin IŞİD’e gönderilen silahların fotoğraflarını yayınladığı gün İpek Medya Grubu’na polis marifetiyle baskın düzenlenmesi, gerçeğin ortaya çıkmasını önlemek için neler yapabileceklerinin açık göstergesidir. IŞİD’e destekleri açıkça ortaya çıkmış bu yönetim insanlık suçlarının doğrudan muhatabıdır.

 Obama’nın İncirlik Üssü uğruna Erdoğan’la uzlaşması Türkiye’yi hem faşizan bir yönetime cesaretlendirdi hem de iç savaş tehlikesini alabildiğine tırmandırdı.

Artık sokaktaki çocuk bile biliyor ki, Türkiye’nin arkasına ciddi bir halk desteği almış PKK’yı askeri yollarla yenmesi mümkün değildir. Şiddetin sürmesi, Kürtlerin devletle bütün bağının kopması anlamına gelecek, hep birlikte PKK saflarının sıklaştırmalarını sağlayacaktır.

 O YANGIN SIÇRARSA...

 Bugün bölgede olup biteni umarsızca izleyen Türkiye kamuoyu küçük ilçelerdeki yangının kaçınılmaz biçimde büyük kentlere sıçradığını gördüğünde, sessizliğinin ve suskunluğunun bedelini ağır biçimde ödemek zorunda olacağını fark edecek. Ama çok geç olacak.

Müslümana bunları yapan bir zihniyetin nefret ettiği yaşam ve inanç biçimlerine sahip insanlara neler yapabileceğini görmek için kahin olmaya gerek yok.

 Türkiye, ekonomisinden hukukuna, ahlakından basınına kadar lime lime dökülüyor. Bu düzenin getireceği tek şey felakettir. Bugün üzülerek seyrettiğiniz Suriyeli mülteci görüntülerinin benzerinin bu toprakların insanının başına gelme ihtimali artık düşük değildir.

 Gün, siyasi görüşü, inancı, etnik kökeni ne olursa olsun; demokrasiye ve “faşizme karşı omuz omuza verme” günüdür.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums