Siyasetçinin çeviklik örneği Özkes Bey

  • 1.02.2015 00:00

 Bir ülke demokratik olmaktan çıkıp bir kişinin keyfi yönetimi altına giriyorsa, bu gelişmeden sadece o kişinin hırslarını sorumlu tutamayız. O toplumdaki başat ahlak anlayışı, ne olursa olsun güçlünün yanında olayım duygusu ve dün ak dediğine bugün kara diyebilme kültürü de önemli rol oynamaktadır.

 
Bu ülke, her şeyi yapıp rezil olmayacağınız bir kültür ortamı oluşturmuş. Kemalist düzeni, bir ahlaki düzen oluşturamadığı için eleştirenler henüz Müslüman ahlakı görmemişlerdi, şimdi hayretler içinde onu görüyoruz.
 
Şimdi CHP İstanbul Milletvekili, eski müftü İhsan Özkes partisinden istifa etti. Eder, siyasette istifa kurumu da vardır ve yönetimle anlaşamadığınızda, gereğinde kurumla ilişkiyi kesersiniz.

Ama bu istifadan sonra gidip bir gecede AKP’li olursanız, orada bir durmak gerekir. Siyasetin, siyasetçinin yapısını, Türkiye’nin nasıl adım adım faşizan bir yapıya sürüklendiğini anlamak için böyle bir gecedeki kökten değişimi irdelemek gerekir.
 
ERDOĞAN GÜZELLEMESİ...
 
CHP’de siyaset yaptığı dönemde, AKP ve Erdoğan’a yönelik eleştirilerini esirgemeyen Özkes, istifasından sonra aldığı tavır sonucu Havuz Medyası’nın gözdesi haline geldi. 
 
Nedeni?
 
Erdoğan güzellemesi yapmaya başlaması…
 
Bakın Yeni Şafak’a verdiği röportajda neler demiş: “Kimi CHP'liler de ülkeyi Sayın Erdoğan yönetmesin de kim yönetirse yönetsin diye düşünüyorlar. Hatta düşmanın bu ülkeyi işgal etmesini ve yönetmesini neredeyse Sayın Erdoğan'a tercih edecek durumdalar. Kutuplaşmada gözü dönmüşlük var. Tabiri caizse bir cinnet hali yaşanıyor. Kimi çağdaşlar, kimi Atatürkçüler, kimi Kemalistler Sayın Erdoğan'a husumette o kadar aşırılığa gidiyor ki, ‘Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun’ düşüncesindeler. Tayyip Erdoğan düşmanlığı, PKK dostluğuna götürüyorsa durup düşünmek gerekir.”
 
TİPİK TÜRKİYE PROFİLİ...
 
Onunla da kalmıyor. CHP'de iken “israf ve haram sarayı” olarak nitelediği AK Saray’ı yere göğe koyamıyor: 
 
“30 Ağustos nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği resepsiyona katıldım diye bana hücum edenleri Allah ıslah eylesin…”
 
“Saray’ın mescidinde namaz kılmak nasip oldu. Hz. Muhammed yaşıyor olsa saraya girer miydi? Bu akşam hissettim kesinlikle girerdi. Çünkü orada sünnetten emareler çok.”
 
“Meraklılar için söyleyeyim Atatürk de bu gün yaşıyor olsa bu akşam mutlaka Saray’da olurdu.”
 
Bu tipik Türkiye profilidir. Dün dündür, bugün bugündür anlayışının ete kemiğe bürünmüş halidir. Yapması çok kolaydır, çünkü dert edindiğiniz bir itibarınız, hesap verdiğiniz bir vicdanınız yoksa, yaptırımı olmayan bir dönüşümdür.
 
Bu ve benzeri dönüşümler tek adam kültünü desteklemekte, güce teslim olduğunuzda ikbal kapılarının size de açılacağı mesajını güçlendirmektedir.
 
Sultan’a biat edenler abad edilirken her türlü baskıya rağmen dik durmaya çalışanlar hukuk dışı yollarla acımasızca cezalandırmaktadır. Bu tabloya bakınca Türkiye’nin yüzde 99’unun Müslüman olduğuna dair inancı artıyor insanın doğrusu.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums