Bu seçim tamamen Saray’a karşı...

  • 26.08.2015 00:00

 Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, hangi partiye gönül bağınız olursa olsun bu seçimde tek amacınız olmalı: Milli iradeyi hiçe sayan, seçim sonuçlarını beğenmediği için mızıkçılık yapan, yolsuzluk dosyalarının açılmasından korktuğu için Meclis’i çalıştırmayan Saray’a bir ders daha vermek...

Bu Türkiye’nin belki de en kritik seçimi.

Bu seçim ya Suriyelileşme yolunda aynı hızla devam edip etmeyeceğimize veya Avrupa Birliği umutlarını yeniden yeşertip demokratik bir hukuk devleti olup olmayacağımız yolunda gerçek bir referandum.

Saray, sizi savaşla, medya terörü ile korkutup AKP’de birleşmeye zorlayacak. Yine devletin imkanlarını sonuna kadar kullanacak, Doğan Medya Grubu’na baskı ve santaj yapıp HDP ve Selahattin Demirtaş’ın kitlelere ulaşmasını engelleyecek, her türlü çamura yatacaklar.

Bu artık değişmez kural.

Çünkü iktidarı da, Meclis’te çoğunluğu da kaybetmeye tahammülleri yok.

SİLAH MI SİYASET Mİ...

Şimdi “halk neden ‘Vatan sağolsun’ demiyor, şehitlerin hesabını soruyor” diye araştırma yaptırıyorlarmış.

Cevabı basit: Halk, müzakerenin değerini ve anlamını öğrendi. Masaya oturulunca şehit haberlerinin bıçak gibi kesildiğini fark etti. Ayrıca AKP’nin amacının hiç bir zaman müzakere olmadığını, Kürtleri oyalayıp kandırmaya çalıştığını ama bu tavrın örgütü güçlendirmekten başka bir sonuç vermediğini de net bir biçimde gördü.

Silahın susmasını, siyasetin devreye girmesini istiyor artık.

Saray ve şürekası ise siyaseti susturup silahları konuşturmak derdinde.

Sorumlusu olduğu madenlerdeki işçilerin ne dirisine ne ölüsüne sahip çıkamayanlar şimdi şehit edebiyatı yapıyor. O kadar seviyorlarsa vatanı, önce kendi çocuklarını göndersinler. Gariban Anadolu evlatlarının kanı üzerinden sevmesinler vatanı.

AKP’nin alacağı her oy, bölgesel çatışmanın tırmanarak sürmesi, hukuksuzluk ve yolsuzluk düzeninin sürmesi, Türkiye’nin bölgede ve dünyada yalnızlaşması anlamına gelecektir.

PARTİ Mİ OYUNCAK MI...

Bunlar sadece size yalan söylemiyor, müttefiklerine de söylüyor. Onun için itibarları sıfır. Beyaz Saray ve Amerikan Dışişleri Bakanlığı bunları her gün resmen yalanlamaktan yoruldu, bunlar yalan söylemekten yorulmadı.

Kendi canlarının derdine düştükleri için ne memleket ne ekonomi umurlarında...

Doların alıp başını gittiği, işsizliğin her geçen gün arttığı, askeri harcamaların artması sonucu enflasyonun kontrolden çıkmaya başladığı bu dönem, Saray’ın tek hakim olmaya devam etmesiyle daha da kötüye gidecek.

Aklı başında AKP’lilerin bile Saray’a karşı durmaları, partilerini bir kişinin oyuncağı olmaktan çıkması için mücadele etmeleri gerekir. AKP bu toprakların bir gerçeği ve demokratik bir yapıda olması ülkenin gerçekten yararına.

Bunun için Erdoğan’ın Saray’ında yalnızlaştırılması, AKP’den elini çekmesi ve parlamenter sistemin sağlıklı biçimde işlemesi gerekiyor. Bu seçim, açıkça bunun için yapılan bir referandumdur. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums