Direnen halk kazanır

  • 18.08.2015 00:00

 Anayası ihlal ettiğini resmen ilan eden bir cumhurbaşkanı, devletin tek kişiyle özdeşleştiği görüntüsü, yalaka ve yağcıların gerçeklikle ilişkisini kestiği bir lider, çökmüş bir yargı sistemi, cehalete dayalı bir gericilik, din öğretip bilim öğretemeyen bir eğitim sistemi, ülkenin önemli bölümünde kamu düzeninin ortadan kalkmış olması, her gün gelen şehit haberleri, doların üç lira sınırına dayanması…

 İnsanı karamsarlığa sürükleyecek her koşul mevcut.

 Saray’daki Sultan’ın göremediği şu: Amerika’nın yardımı ve desteğiyle Suriye’de bir Kürt oluşumu ortaya çıkacak. Yolsuzluk iddialarıyla zayıflamış, itibar kaybetmiş bir lider Amerika’nın elini çok kolaylaştırır, her istediğini yaptırır demiştim, işte şimdi bu oluyor.

YOLUMUZU SEÇİM BELİRLEYECEK

 Suriye’deki başarıyla moral kazanan, Washington’la doğrudan temas kuran PKK, kent savaşlarına hazırlanıyor. Bölge halkı devletin şiddeti nedeniyle örgüte yakınlaşmış, Ankara ile duygusal bağını her geçen gün koparmaya başlamış durumda.

Devlet kadroları erken seçimi AKP’nin kazanmasına odaklanmış, uzun vadeli bir görüş sunmaktan yoksun. Askeri yöntemlerle sorun çözme dönemine dönülmüş. Üstelik emekli Genelkurmay Başkanları’nın bu yolla sonuç alınamayacağını söylemelerine rağmen.

Önümüzdeki seçim bu yüzden önemli: Ya hukukun tamamen ortadan çekildiği bir muz cumhuriyeti olacağız, hızla bölünmeye gideceğiz ya da hukukun üstünlüğünü öne çıkaran, Avrupa Birliği standartlarını hedefleyen bir demokrasiyle tekrar bölgenin yıldızı olacağız.

 Erdoğan’ın hataları, önyargıları, almış olduğu eğitim, evde gördüğü şiddet nedeniyle Türkiye’yi getirdiği nokta bu.

 AKP’nin tek başına iktidar olduğu bir dönemde götüreceği nokta ise parçalanma, iç savaş, kimsenin can ve mal güvenliğinin kalmaması.

 ÇÖZÜM İÇİN SEFERBERLİK GEREK

 HDP’nin siyasi bir aktör olarak siyaset sahnesinde yer alması, Meclis’te saygı gören bir siyasi parti olması, barış dilini kullanması Türkiye’nin birliğini sağlayacak bir umut aslında.

 Ancak HDP’nin varlığı Sultan’ı tahrik ediyor, onun hayallerine ulaşmasını engelliyor. O yüzden HDP’yi terörist göstermeye, Meclis dışı bırakmaya uğraşıyor.

Boşuna...

 Bu siyaset Kürtlerin milliyetçi duygularını daha da ateşlemekle kalmayacak, hareket içinde tek çıkışın şiddet olduğunu söyleyenlerin elini güçlendirecektir.

 HDP’nin Meclis dışı kaldığı bir Türkiye’nin 2023 vizyonu, Suriyelileşerek parçalanma olur.

 Türkiye’nin demokratik bir hukuk devletinde birliğini koruması hala mümkün ama buna yönelik umutlar giderek azalıyor. Çünkü konuşan susturuluyor, savaşan öne çıkarılıyor.

Bu, demokratik çözüm yanlıları için bir seferberlik çağrısıdır. Herkes artık barış cephesi diyeceğimiz CHP-HDP bloğunu güçlendirmek için harekete geçerse, yarınlara umutlu bakabiliriz. Yoksa, hep dediğim gibi ülke paramparça olur.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (7)

  • Hayri İrdal
    Hayri İrdal
    20.12.2012 00:19

    Meşhur "Darbe Günlükleri" bir bilgisayar dosyasından ibarettir. Özden Örnekin bilgisayarından çıktığı, o bilgisayarda yazıldığı KANITLANMAMIŞTIR. Yazıda (kibarca yazalım) somut bilgi yanlışı var.

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    23.12.2012 20:07

    Merhaba, Darbe Günlüklerinin gerçek olduğuna dair sadece iki link göndermekle yetiniyorum. Bunlardan birisi bilirkişi raporu, diğeri de Hilmi Özököün Ergenekon Davası kapsamında verdiği ifadedir. Medya andıcı da inlar edilmiş ama en sonunda Büyükanıt itiraf etmişti. http://t24.com.tr/haber/bilirkisi-gunlukler-ornekin/44875 http://www.haberturk.com/gundem/haber/764580-iki-gunluk-tarihi-taniklik

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    23.12.2012 20:07

    Merhaba, Darbe Günlüklerinin gerçek olduğuna dair sadece iki link göndermekle yetiniyorum. Bunlardan birisi bilirkişi raporu, diğeri de Hilmi Özököün Ergenekon Davası kapsamında verdiği ifadedir. Medya andıcı da inlar edilmiş ama en sonunda Büyükanıt itiraf etmişti. http://t24.com.tr/haber/bilirkisi-gunlukler-ornekin/44875 http://www.haberturk.com/gundem/haber/764580-iki-gunluk-tarihi-taniklik

  • ENİSE MAHİL
    ENİSE MAHİL
    28.12.2012 16:21

    ermenilerin ve kürtlerin pisliklerini neden görmek istemiyorsunuz .ben bunu anlamış değilim, benim yaşadığım batı ilinde 30 yıldır beraber yaşadığımız kürt komşumuzun tarlasında , hayvan damında ve evinde bir sürü masum insanı öldürecek bombalar ele geçirildi.Ermenilerinde zamanında yaptıkları aşikari ortada ama ben böyle yazdığımda bir faşist oluyorum. Rahmetli annemin dilindeydi herzaman için ermenilerin yaptıkları katliamlar......

  • Hayri İrdal
    Hayri İrdal
    2.01.2013 13:46

    "Emniyetin raporu" dediğiniz şey diyor ki "evet bu cddeki kullanıcı adı ve elektronik dosyalardaki yazar adı DzKK ve Örnek". Tamamen elektronik, sahtesi kolayca yapılabilecek, güvenilemez kanıtlar bunlar. İsterseniz aynı cdyi size birkaç saat içinde hazırlar, istediğiniz tarihi kaydeder, dosyalara yazar ismi olarak da "Köse" ve "AGörmüş" yazabilirim. Veya herhangi bir internet kafeye gidip oradaki bir çocuğa yaptırabilirsiniz.

  • Hayri İrdal
    Hayri İrdal
    2.01.2013 13:55

    Yorum uzunluğu kısıtlaması olduğundan detaylı yazamıyorum kusura bakmayın. İkinci argümanınız da günlüklerin gerçekliğini ispatlamıyor. Günlükleri hazırlayan her kimse zaten Örnek ve diğer "darbeci"lerin o tarihlerde aşağı yukarı neler yaptığını bir şekilde öğrenmiş, takvimi ona uydurmuş. O günlerde de askerler hükumetten rahatsız olduğundan böyle şeyler konuşulması normaldir, bunu tahmin ederek uydurma günlüklere koymuşlar olay bu kadar basit. Zaten askerler..

  • Hayri İrdal
    Hayri İrdal
    2.01.2013 13:59

    ..Zaten askerler o günlerde AKPnin yaptıklarından rahatsız olduklarını ve bazı şeyleri engellemek için neler yapabileceklerini kendi aralarında konuştuklarını reddetmiyorlar ki. Asıl tartışılan konu "darbe planı" ve "darbe teşebbüsü". Askerler böyle bir şey yapmadık diyor. Yapıldı diyen tarafın elinde de elektronik bilgisayar dosyasından başka bir şey yok. Onun da ne kadar güvenilir olduğunu anlattım.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums