Sultanlık hayalinin engeli Demirtaş

  • 31.07.2015 00:00

 Siyasette bu kadar kıvıran bir gelenek herhalde olmamıştır. Bu kıvraklıkları Milli Görüş geleneğine döndüklerinin son göstergesi. Dün ak dediğine bugün kara demek, barışı bile seçim sandığına kurban etmek en büyük özellikleri olarak ortaya çıktı. Üstüne yolsuzlukları da amortisi...

 Sultanlık hayalleri suya düşünce, Meclis’te çoğunluğu kaybedince denge tamamen gitti. Çin’den bile Selahattin Demirtaş’a laf yetiştirmeye çalışıyor. Demirtaş devreden çıkarsa HDP’nin Kürtler ve liberallerden bu kadar oy alamayacağını hesaplıyor olsa gerek.

 Görmediği şu: Kürtlere açtığın savaş, gözaltılar ve tutuklamalarla bölgede estirdiğin terör, kullandığın dil nedeniyle bölgeden silindin gittin. Kürtlerin AKP’ye oy vermesi için balığın kavağa çıkması gerekir. Cihangir ve Nişantaşı diye aşağılamayı seçtiğiniz kesim ise seni başkan yaptırmamak için HDP’ye daha yüklenir.

 Sizin kadınlara karşı kullandığınız dil ile HDP’nin kadınlarının statüsü arasındaki kapatılması imkansız uçurum, kendine saygı duyan kadınların size oy vermesini olanaksız hale getirmiş durumda.

 KAYBETMENİN BÜYÜK ACISI...

 Seçimi kaybetmenize rağmen gerçekleştirdiğiniz Saray darbesiyle tekrar çoğunluğu ele geçirmeyi planlıyorsunuz ama bu ham bir hayal. Azınlığa düşmüş iken yaptıklarınız çoğunluğu elde edince yapacaklarınızın göstergesi.

 Türkiye gerçek bir demokrasi olacaksa, şiddetten arınmış bir siyaset gerçek olacaksa, biata değil bireyin özgür iradesine bağlı bir hayat oluşturulucaksa, bunun yolu HDP’nin güçlenmesinden geçer, zayıflamasından değil.

 Kendileri hakkında atılan “Muhtar bile olamaz” manşetlerini kullana kullana sakıza çevirenler, şimdi aynı oyunu Selahattin Demirtaş’a oynamak istiyor. Siyaseten yasaklayıp HDP’yi etkisiz hale getirmek.

 Ham bir hayal bu.

 Kaybetmenin acısı o kadar büyük ki, akıl dışı, tehlikeli yollara başvurmaktan imtina etmiyorsunuz. Barış isteyen Kürtlerin ekseriyetinin HDP’ye oy verdiğini, o Kürtlerin barış için bedenlerini siper ettiğini görmezden gelmeyi tercih ediyor, ülkenin geleceğini ateşe atıyorsunuz.

 SAVAŞIN KOŞULLARI DEĞİŞTİ

 Bu ülkede Kürtler var ve nüfus olarak da bir bölgede toplanmış durumdalar. Onlara sunduğunuz siyasi sistemden memnun değiller ve daha demokratik bir yönetim talep ediyorlar.

 HDP’yi kapatarak, Demirtaş’ı susturarak bu gerçeği ortadan kaldıramazsınız. Siyasetiniz, bu taleplerin Meclis zemininde meşru koşullarda mı seslendirilip hayata geçirileceğini yoksa silahın mı yeniden hakim olacağını belirleyecek.

 40 yıldır sonuç alamadığınız gerilla savaşının koşulları değişti. Eylemleri ne olursa olsun PKK, Batı’nın gözünde kafa kesen IŞİD ile mücadele eden özgürlük savaşçısı.

 Sizse sultanlık hırsıyla ülkeyi ateşe atan, yolsuzluk ve hukuksuzlukla iç içe geçmiş bir siyasi kadrosunuz.

 Bu ülkeyi gerçekten seven herkesin AKP’ye karşı HDP saflarında birleşeceğinden kuşkunuz olmasın. Millet farkında, diktatörlüğe karşı durmanın yolu güçlü HDP’den geçiyor. Sandıkta yine hüsrana uğrayacaksınız.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums