Cici bir demokratın kıvrak U dönüşü

  • 8.02.2015 00:00

 Gemi hızla su alıyor ve birer ikişer filikalara doluşuyorlar. Sona kalan dona kalacak farkındalar çünkü. Banka hesapları şiştikçe itibarları zayıflıyor. Bunu da görüyorlar ve yeni konjonktüre göre pozisyon alıyorlar.

 Gezi’de tam siper olan, öldürülen, kör edilen gençleri, Berkin Elvan ve ailesine yapılan hakaretleri görmezden gelenler, şimdi Gezi’den itibaren AKP ile arasında mesafe koyduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan uzaklaştığını söylüyor.

 Bunu söyleyen Cici Demokrat’ın seçimden bir ay kadar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağında beşuş bir çehreyle verdiği poz var. Çevresi de bugün ‘tetikçi’ dediği yazarlarla dolu. Tamamı neredeyse Sabah, Star ve Akşam’dan…

 8 Ağustos demokratı bunlar.

 Saray’ın ve AKP’nin güç kaybettiğini görünce bir düzeltme yapıp kendilerini ak’lamaya çalışıyorlar. Arşivlerin ortada durduğunu bilmezden geliyorlar. Hükümete yönelik başta yolsuzluk iddiaları olmak üzere tüm eleştirileri darbecilikle suçlayıp bugün MİT TIR’ları haberine sahip çıkarak kendini ak’layacağını zanneden bir çarpık zihniyet var ortada.

 GÜVENLİ LİMANA ATLAMAK...

 İktidarın 17-25 Aralık’ta da, MİT TIR’ları olayında da Paralel Yapı dediği, ne olduğu belirsiz bir organizmayı suçladığının farkında değil gibi yazmak, naiflik değilse şark kurnazlığının tipik bir örneğidir.

 Türkiye’de kendine aydın diyen bir kesimin de en büyük sıkıntısı budur. Konjonktüre göre tavır alıp değişimi hissettiği anda tavır ve durum değiştirmek, kendini güvenli gördüğü bir limana atmak.

Bunu yapmak için seçtiği mecra da yapmaya çalıştığı işe uygun: Marketing yani pazarlama dergisi. Kendini demokrat olarak pazarlamanın uygun bir ortamı. Pazarlamacılar müthiş insanlardır, eşeği boyayıp satan cinsten insanlar. Onun için uyanık olmak gerekir onlara karşı.

 SIFIRLANIRKEN SUSANLAR...

 Mesele nettir…

 Türkiye’nin son 5 yılı her türlü yolsuzluk, hukuksuzluk, adaletsizlik örnekleri içinde geçmiştir. Büyük yağmadan küçük pay alma uğruna susanlar, 17 Aralık zanlılarıyla bugün tetikçi dediği insanları evlerinde poz vermekten çekinmemişlerdi. Adalet çığlıklarını duymazdan gelmişlerdi.

 Polis şeflerine gösterdikleri ilgi ve şefkatin onda birini Berkin’e, Ali İsmail Korkmaz’a göstermemişlerdi.

 Gezi’de çocuklar vurulup öldürülürken de sustu, evdeki paralar sıfırlanırken de...

 7 Haziran’dan sonra düzenin aynen devam edeceği hissiyatıyla da susmaya devam ettiler. 8 Haziran sabahı, artık Erdoğan ve AKP için hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını görünce ufaktan ufaktan dümen kırmaya başladılar.

 Şimdi ‘en yeni’ Türkiye’nin sözcülüğü için kolları sıvamışa benziyorlar. Yeni bir dönem, yeni bir tavırla yola devam etmek niyetindeler.

 Her geçen gün sayıları birer ikişer artacak. Titanik batıyor ve filikalar hızla doluyor. Çok yakında kendisine yer bulmak için eski yoldaşının üzerine basan bunun gibilerini çok görürüz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums