TIR'lar dolusu yalana hayır...

  • 30.05.2015 00:00

İnsani yardım dediler, Türkmenlere gidiyor dediler, savcıları, albayları tutukladılar ama olmadı. Gerçeğin ortaya çıkma gibi bir huyu vardır ve yine çıktı. Cumhuriyet Gazetesi kurum, Can Dündar gazeteci olarak sorumluluk üstlendi, risk aldı ve MİT TIR’larındaki silahların görüntülerini yayınladı.

Beklendiği üzere savcılık hemen harekete geçti ve Can Dündar hakkında terör soruşturması açtı. Havuz Medyası Dündar’ı topa tuttu, havuzumsu medya ise haberi görmezden geldi. Sosyal medya ve gerçek gazeteciler sayesinde haber dalga dalga yayıldı ve duyuldu.

Türkiye, Stratejik Derinlik diye çıktığı yolda, Suriye iç savaşının mezhepsel ve etnik kökene dayalı bir tarafı oldu. Nusayrilere karşı Sünnileri, Kürtlere karşı IŞİD’i destekledi. Kobane’de etnik bir temizlik yapıp bölgeye Sünnileri yerleştirmeye çalıştı.

 BARIŞI KİM TEHDİT EDİYOR?

 “Kobane’den bize ne! Kobane düştü, düşüyor” açıklamalarını MİT’in TIR’larıyla birlikte okumak gerekiyor. Ama planları suya düştü. Bugün Suriye’deki Kürt direniş hareketi Amerikan Hava Kuvvetleri’nin koruması altında. Geri kalan bölgede ne olursa olsun havasında Washington yönetimi.

 Türkiye’yi ilgilendiren kısmı ise kafa kesen, kadınlara, çocuklara tecavüz eden bir örgütle iç içe olduğuna ilişkin belgelerin ortaya çıkması.

AKP yönetiminin yaldızını yolsuzluklar kadar kökten-dinci İslamcı örgütlerle kurduğu sıkı-fıkı ilişki, bu örgütlere verdiği destek dökmüştü. Bölgede ve uluslararası alanda yalnızlaşmasına yol açmıştı ülkenin bu gidişatı.

 Cumhuriyet’in dünkü manşeti, oynanan kirli oyunun boyutunu ve barışı gerçekten tehdit edenlerin kim olduğunu gösteriyor. HDP’nin barajı aşıp Meclis’e girmesi sadece Türkiye’de keyfi yönetimin önünde bir engel oluşturmakla kalmayacak, Kobane üzerinden ülkeyi kanlı bir çatışma ortamına sürükleyecek bir sürece de dur diyecektir.

 TOPLUM GERÇEKLERİ BİLMELİ 

 Meclis’teki bir HDP, güler yüzlü bir muhalefet, esprinin tekrar hayatımıza girmesi ve barışın perçinlenmesi anlamına gelecektir. Seçime çok az bir süre kala bu gerçeği unutmamak lazım.

 Aslı’ya geçmiş olsun: Aslı Aydıntaşbaş uzun yıllar birlikte çalıştığım bir gazeteci arkadaşım. Medyanın iktidara teslimiyetinin son kurbanı o oldu. Milliyet gazetesindeki köşesine son verildi. Böylece Aslı da işsiz gazeteciler ordusuna katılmış oldu.

 Aslı’nın işine son verildiğini öğrendiğimiz gün Erkam Tufan Erkam’ın ‘Paralel Yapı’ soruşturması nedeniye ifade verdiğini, Birgün yazarı Barış İnce’nin hakkında altı yıl hapis cezası istenildiği Cumhurbaşkanı’na hakaret davasında yazılı savunma sunduğunu okuduk.

 Adliye baskını nedeniyle savcılıkça ifadeye çağrılan gazeteciler de cabası. Özetle bu ülke gazetecilik yapmak isteyenler için giderek bir cehenneme dönüşüyor.

 Gerçeklerden bihaber bir toplumda demokrasi gelişmez, kök salmaz. Bu insanlara sahip çıkmak demokrasiye inanan herkesin görevi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • müfit günal
    müfit günal
    2.09.2013 18:30

    28 Şubatçılar derdest edilince bir kısım solcular abondene oldular ,daha şoktan çıkamadılar, Allah şıfalar versin.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums