AKP cenahında alarm zilleri

  • 26.05.2015 00:00

 Abdülkadir Selvi de, Mustafa Karaalioğlu da muhafazakar siyaset geleneğinden gelen, AKP hareketine destek vermiş isimler. Otobüse önce “çürük, çarık” deyip, yarı yolda atlayıp şoför mahallinin arkasına kurulmaya çalışanlardan değiller yani.

 
Muhafazakar siyaset geleneği içinde, hele Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştiri veya itiraz kabul etmeyen tarzı içinde kendi doğrularını yazmaya çalışıyorlar. Bu da kolay değil, Erdoğan’ı kızdıran o mahallede barınamıyor çünkü.
 
Ama belli AKP cenahında alarm zilleri çalmaya başlamış.
 
AKP Genel Merkezi’ne giden son araştırmaların, partinin son dönemece girerken inişte olduğu ve tek başına iktidar olma şansının bulunmadığının görüldüğü anlaşılıyor. Bu nedenle, son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a biraz mesafeli iki gazeteci aranmış ve durumun vehameti anlatılmış.
 
Partide Erdoğan’ın karşısına çıkıp gerçekleri söyleyecek çapta siyasetçi kalmadığından olsa gerek, mesajları köşe yazarları üzerinden vermeyi tercih ediyor olsalar gerek. Doğruyu söyleyen AKP’den bile kovuluyor yani, gerisini siz düşünün.
 
ERDOĞAN'IN KÖTÜ KOPYASI
 
Efendim, Selvi ve Karaalioğlu’nun kendi sitesindeki yazıdan anladığım şudur: Ahmet Davutoğlu mayası tutmamıştır. Erdoğan’ın kötü bir kopyası olmaya çalışan Davutoğlu, AKP tabanını ikna edememiştir. Davutoğlu miting yaptıkça AKP’nin oy oranının düşmesinin başlıca nedeni belki de budur.
 
Partide iki başlılık, Cumhurbaşkanı’nın anayasal görevleri dışına çıkıp bir siyasi parti lideri gibi davranması da anlaşılan muhafazakar kesimde hoşnutsuzluk yaratmış. Bu taban gün içinde 3-5 yerde konuşan iki liderden hangisine kulak vereceğini şaşırmış durumda belli ki.
 
Ekonomideki kötü gidişat, asgari ücrete 200 lira zammı çok görenlerin lüks Mercedeslere “çerez parası” demesi, yolsuzlukların ayyuka çıkması, CHP, MHP ve HDP’nin Erdoğan ile kavgacı bir tutuma girmek yerine ekonomi, insan hakları ve çağdaş devlet gibi mesajlara ağırlık vermesi de bunda etkili olmuştur elbette.
 
AKP'NİN YENİ BİR MESAJI YOK
 
Gündemi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin belirleyemediği bir döneme uzun zamandır ilk kez tanık oluyoruz. AKP sürekli savunmada, halka yeni bir mesajı yok. Sadece muhalefetin vaadlerini karalama çabası içinde.
 
Bir de insanların sıkılma marjını unutmamak gerekir. Sabah akşam aynı insanları ekranda görmekten, aynı masalları dinlemekten gına gelmiştir seçmene. İnsan, eşine bile katlanamıyor bir süre sonra, bir liderle bir hayatın geçmeyeceği çok açık.
 
İki yazıdan anladığım, AKP’nin kendi yaptırdığı en iyimser anketin AKP’yi yüzde 43 bandında gösterdiği. Ayasofya’yı ibadete açmak 3-5 artı puan getirmezse, bu tablodan tek başına iktidar çıkmayacağı belli.
 
Etrafını saran bir avuç yağcının etkisine giren liderler gerçeklikle bağını kaybeder. Erdoğan’ın başına gelen de budur.
 
Yazarlar istediğini yazsın, AKP kendi içinde silkinip bağımsız bir lidere kavuşmadıkça, uzaktan kumandalı parti görünümünü korudukça, yüzde 40’ın altını da görecektir. Bu da hayırlı bir şeydir elbette.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums