Gazetecilerin mesleğe ihaneti yeni değil…

  • 30.04.2015 00:00

 Bu ülkede gazetecilik kamu kaynaklarından zenginleşmenin önemli bir alanı olmuştur. Tek parti döneminde de böyle olmuştur, çok partili dönemde de böyle olmuştur.

 İttihat ve Terakki kültürü içinde yeşeren devlet gazeteciliği, kesintisiz varlığını sürdürmüş, habercilik ve yorumculuk adına, devlet içindeki egemen grupların propagandası yapılmıştır.

 AKP’nin medyada bu kadar güçlenmesinin temel nedenlerinden biri, gazeteciliğin bu ülkede gerçek anlamda bir meslek haline gelememesidir. Gazetecilik adı altında hep yancılık yapılmıştır açıkçası.

 Bugün meslek adına en sıkıntılı dönemlerden birini yaşıyoruz. Doğrudan sansür, baskı, cezaevi tehdidi yakın zamanda görülmemiş boyutlarda. Yakın geçmişten farkı kendisi gibi olmayana hayat hakkı tanımaması, savaş esiri muamelesi yapılmasında.

 HABER ALMA HAKKI KISITLANDI

 Türkiye yeni bir seçime giderken mesleğin geleceği adına çok umutlu olmak mümkün değil çünkü aynı ahlaki yozlaşma geleceğin alanı olarak görülen haber portallarına da sıçramış durumda.

 Hükümetten yasal ve yasal olmayan biçimlerde kaynak alıp zenginleşmek esas hedef haline gelince, demokrasinin olmazsa olmazı, halkın haber alma özgürlüğü kendiliğinden ortadan kalkıyor.

 Sonuçta sandık başına giden halkın, ülkeyi kendi adına yönetenlerin eylem ve işlemlerinden haberdar olması, tercihini ona göre kullanması gerekir. Bugün demokrasinin en temel ilkesi olan haber alma hakkı, örneği faşizan ülkelerde görülecek şekilde kısıtlanmış durumda.

 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının gerçek yüzü gerçek yığınlar tarafından öğrenilemedi. Yandaş medya bu operasyonları seçilmiş iktidara karşı darbe girişimi olarak sundu ve bu eyleminde başarılı oldu.

 Benzeri bir gelişme yargıdaki kaos örneğinde yaşandı. Geniş yığınların medyanın yanlı tutumu veya iktidar baskısıyla sessiz kalması nedeniyle, yaşanan olayların gerçek yüzünü kavrayamadı.

 HERKES BİLİYOR AMA SUSUYOR

 Herkesin kendi gemisini kurtarma derdine düşmesi, sonuçta ülkeyi içinden çıkılmaz bir noktaya sürüklüyor. Kıbrıs yönetimiyle bile kavgalı Türkiye, sadece stratejik önemi, pazar büyüklüğü itibariyle uluslararası alanda tamamıyla yalnız kalmaktan kurtuluyor.

 Sessizlik suça ortak olma niteliği kazanıyor hızla…

 Amerika kulislerinde Türkiye’nin Suriye’ye asker sokma konusundaki iştahı, Obama yönetimine bu konuda destek olması için yaptığı girişimler konuşuluyor. Bu durumu benim gibi Amerikalı gazeteci dostu olanlar değil, hemen herkes biliyor. Ama susuyor.

 Kürtlerle papaz olmuş bir Türkiye’nin Suriye’de maceraya girişmesinin ne gibi ağır bedeller doğurabileceği ortadayken üç maymun oynanıyor resmen.

 Seçimden sonra bugün yaşadıklarımızın çocuk oyuncağı kalabileceği bir Türkiye’ye doğru ilerliyoruz. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums