AKP'nin tek rakibi HDP

  • 20.04.2015 00:00

Piyasanın meslek ahlakıyla bilinen isimlerinden Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar, HDP’nin baraj altında kalması halinde hiçbir formulün AKP’nin tek başına iktidar olmasına engel olamayacağına işaret ediyor. HDP’nin yüzde 10’u aşıp 11 veya 12 oy oranına ulaşması 8 Haziran sabahı Türkiye’de yepyeni bir siyasi atmosfer yaratabilir.

Ancak, AKP için HDP’li bir Meclis’in kabus olarak görüldüğü, iktidar gücünü kaybetmemek için elinden geleni ardına koymayacağı ortada. Ağrı’da yaşananlar aklı başında olan insanlar için tesadüfi bir olay değildi.

 Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Ağrı Valisi ile arasında geçtiği iddia edilen konuşmaları yalanlaması insanın içini rahatlatan bir gelişme. 17 Aralık soruşturması sırasında yaptığı konuşmalar aklımızda olan Ala’nın bu tip bir söylemde bulunmuş olması meşruiyet açısından ciddi sıkıntılara yol açabilirdi.

 BARAJA ŞİDDET SARMALI...

 Ala, konuşmayı yalanlarken temennisini de açıklamış: Halkın HDP’yi baraj altında bırakması…

 Bu temenninin ardından HDP Genel Merkezi kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Sırrı Süreyya Önder, saldırıyı Ağrı provokasyonunun bir devamı olarak değerlendirip HDP'nin barajı aşmasının partiyi şiddet sarmalının içinde göstererek engellenmek istendiğine dikkat çekti.

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre ise Kandil, PKK’yı silahlı bir eyleme zorlayan provokasyonlara karşı dağ kadrolarına bir çağrı yapıp “Seçime kadar ortalarda görünmeyin” talimatı vermeye hazırlanıyor.

 Dağdakilerin sağduyulu davranmaya çalıştığı bir dönemde şehirdekilerin kirli oyunlar peşinde koşmaları, amacı ortaya koyuyor.

 Çünkü seçmenin bir bölümü, HDP’ye vereceği oyun onu iktidar yapmayacağını ama AKP’nin keyfi bir yönetim kurmasını veya bugünkü keyfi yönetimini pervasızca kullanmasına engel olacağını biliyor.

 YÖNETİCİLER SUÇLADIKÇA...

 

Kimse Yok Mu Derneği’nin bile terörizm ile suçlandığı, kazada, bombardımanda ölen insanların öldükleriyle kaldığı, hırsızları kovalayan polislerin tutuklanıp hırsızların baştacı edildiği bir ülkede yaşamaktan yorgun düştüysek, demokratik bir ittifak kaçınılmaz.

 HDP barıştan, bir arada yaşamaktan, yolsuzluklardan hesap sormaktan bahsettikçe daha çok saldırının hedefi oluyor. Devletin en yetkili ağızları sözbirliği içinde HDP’yi teröristlerle işbirliği içinde olmakla suçladıkça partiye yönelik saldırılar artıyor.

 Bu partinin teröristlerle işbirliği içinde olduğuna dair elinde bir bilgi, belge varsa yargıyı harekete geçirirsin. Zaten yargı tamamen kontrolünde. Bunu yapmayıp meydanlarda nefret söylemleri ürettikçe yarını barış ve huzur içinde birlikte yaşama şansını azaltırsın.

 Kamuoyu araştırmalarında HDP’nin yüzde 10’lar üzerinde görünmesine rağmen iktidar sözcülerinin partinin baraj altında kalacağından emin görünmeleri aslında kuşku verici.

 Yargısının yürütmenin bir kolu haline gelmiş olduğu bir ülkede seçimin namusundan emin olabilir miyiz ciddi bir soru işareti. Ama işaretler HDP’nin baraj altında kalacağı değil ama bıraktırılacağı yönünde maalesef…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (15)

  • Zaza Zeki
    Zaza Zeki
    14.02.2013 19:04

    Mehemmed zaza kardesim sayin ay kimse ceza cekmesin demismi? benim bildigime gore bu sayin ayin dorduncu roboski yazisi ve hepsinde cezalarini ceksinler demis.bu yazida ise barismanin diger unsurlarini yazmis.yani sizin boyle kasem felan etmenizle olmuyor.azicik gerceklerini dusunseniz daha gercekci olursunz

  • mehemmed zaza
    mehemmed zaza
    15.02.2013 03:42

    barismanin hangi unsurlarindan bahsettiginizi anlamadim sayin zeki bey.burada söz konusu olan pkk veya baska bir örgüt degil ki barismaktan bahsedilsin.bir örgütle(silahli güc diyelim buna)savasa bilirsin de barisa bilirsin de ama kendi halkini canice katleden caniler cezalarini cekmedikce adalet yerini bulmaz.gerisi laf salatasindan baska bir sey degil.devlette pkk da birbirleri ile savasmakta da barismakta da özgürdür ama hangi taraftan olursa olsun masuma zarar veren bedelini ÖDEMELI.

  • mehemmed zaza
    mehemmed zaza
    14.02.2013 13:12

    sayin ay güzel bir örnek vermissiniz.ama hic kusura bakmayin bu örnek beni hic tatmin etmedi.kan parasindan bahsediyorsun!o zaman bu is söyle formüle edilir ki(güclü öldürüp kan parasi verdigin de sorun kalmaz).Allah (C:C) yemin ederim ki katil Halid bin velid bile olsa cezasini cekmeden asla adaletten bahsedilemez.

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    2.01.2013 02:18

    Musluman kilikli Turkculer! Siz kimi kandiriyorsun? Allah sahit degil mi daha buyuk katliamlar planladiginiza? Allah sahit degil mi, Roboskide katlettiklerinizin tirnagi kadar iman sahibi olmadiginiza? Allah sahit degil mi kin ve nefretle Kurtlerin ustune yurdugunuze? Allah sahit degil mi malla mulkle iktidarla sarhos oldugunuza?

  • arif işeri
    arif işeri
    2.01.2013 09:20

    Allah yardımcınız olsun hocam.Çok iyi anlatınız.

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    2.01.2013 09:34

    Allah şahit değilmi diyen isimsiz şahıs, kan kan kan demeyen herkes sizin ayarınızı bozuyor. En iyisi önce size bir isim bulalm: Türklerin yeğeni, görevede hazırsınız işte. Tıpkı 1999da yakalanan seroke gini

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    2.01.2013 10:33

    PKK adına konuşan alçaklara 1-Başbağlar katliamı kimin eseri 2-Koşu yolunda patlatılan bomba kimin eseri 3-Diyarbakırda Dershane övnüne konulan bomba kimin eseri 4-Siirtte 4 tane genç kızın kurşun yağmuruna tutulup öldürülmesi kimin eseri 5-Hakkaride köy yoluna mayın koyup bir minübüsü yok eden mayın kimin eseri.hamile bir kadın da ölmüştü hatta.. 6-ROBOSKİYİ AĞZINA ALMAYA UTANMALISIN.. VE İNSANLIKTAN ÖZÜR DİLEMELİSİN...ROBOSKİYİ AĞZINA ALACAK EN SON KİŞİLER PKK lilerdir..

  • Asmin
    Asmin
    2.01.2013 11:43

    Bu Kürtçülüktür ve Hz. Muhammedin hadisini buna alet ediyor. Yazık Ahnet Ay sana yazık

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    2.01.2013 12:00

    Peki imam efendi, hadi Uludere unutulmsya yuz tuttu, hadi bir iki muslumanlik edebiyatiyla sucunuzu orttunuz. Peki daha dun Afyonda evlerine saldirip kovdugunuz Kurtlerin hesabini kim verecek? Bosverelim degil mi, nasilsa kimsenin haberi yok, nasilsa teror yandaslari karistirmistir ortami, nasilsa tek bir gazetede bile haber olamayacak kadar rutin isler bunlar degil mi? Peki siz bunlari Allahtan da mi sakladiginizi zannediyorsunuz?

  • xale sılo
    xale sılo
    2.01.2013 22:34

    Bu yazıyı bile anlamayan algılamayan ve eleştiren X veya Y cepesine mensup hödükler varken bu iş zor.

  • Halis Bilem
    Halis Bilem
    2.01.2013 14:29

    yazının sahibini açık yüreği ve dürüst yaklaşımından dolaı tebrik ediyorum. Yazar özür ve helallik ve tazminle çözme önerisi çok önemli.kanın durması barışın gelmesi için önemli bir yazı tabi kan ile beslenen türk-kürt faşistleri tatmin etmez

  • bedir
    bedir
    2.01.2013 23:54

    müslüman türklerin uludere konusunda çözümleri taraflıdır.erdoğan ı kendi taraflarında gördüğü için olayı basit bir yanlış anlamadan kaynaklanan,sıradan bir hata gibi görmeleri zaten tazminatı da yatırdık daha ne istiyorsunuz sizin amacınız bağcıyı dövmek diyerek hakkaniyetle olaya yaklaşanları püskürmeye çalışıyorlar.biz mekke varoşlarında müslüman olmayı bekleyen müşrikler gibi değiliz,sizin tabirinizle kardeşleriniziz,madem islami çözümler öneriyorsunuz bizde kısas istiyoruz.sonra helalleşirz

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    3.01.2013 07:36

    DEMEK kısas istiyorsun..O zaman BEN de Kısas istiyorum...KİMİN adına konuştuğunu söyle BELEDİYE OTOBÜSÜNDE DİRİ DİRİ YAKILAN SERABIN KISASINI SANA SORAYIM... (PKK-nın) SİLAHIN ESİR ALDIĞI KORKAKLAR...

  • a.güllü
    a.güllü
    3.01.2013 11:21

    İktidar bir emanettir. Sorumluluktur.mütevazi olmayı ,yalınayaklılarla gönül birliği içinde olmayı gerektirir.zıtlaşma olmasaydı... şeklinde başlayan açıklamanın mazeret olarak görülemeyeceğini düşünüyorum.Yaklaşımınız ve çabanızın halisane duygularla olduğu çok net.Allah razı olsun.

  • m ŞENER
    m ŞENER
    3.01.2013 16:04

    Harika anlatmışsınız Kaleminize sağlık. Bu Ülkede kan göz yaşı feryatları duymaktan bıktık bir kaç ulusalcı ve fitneci istiyor diye çıkartılıyor bu fitne fesat.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums