Bank Asya üzerinden Zaman’a yüreyecekler

  • 6.02.2015 00:00

 Yeni Şafak’ın haberine bakarsanız Bank Asya operasyonunun kilit ismi Ali Akbulut olarak gösteriliyor. Ali Akbulut kim? Geçen yıla kadar, Zaman Gazetesi’nin imtiyaz sahibi. Geçen yıl şirketten ayrılmış görülüyor.


Ancak Bankacılık Kanunu ucu açık ve yıllarca geriye giden bir yasa. Cemil Çiçek’in deyimiyle, Uzan Ailesi ile mücadele edebilmek için çıkarılan Hitler Dönemi Yasası. Ancak, hukuksuzlukla mücadele için hukuğu çiğnemeye başlayınca, sistemin freni ortadan kalkıyor, damperli kamyon önüne geleni ezmeye başlıyor.

Damperli kamyon dediğimiz, koca devlet aygıtı. Direksiyonda şu anda Erdoğan oturuyor ve gazeteler, şirketler, bankalar, özgürlükler, itibarlar taze birer fidan gibi kırıla kırıla yol alınıyor.

İTAAT ET, RAHAT ET! 

Büyük patronun en büyük derdi, Haziran seçiminde başkanlık sistemine geçmeyi sağlayacak bir çoğunluk elde etmek. Burada tek tehdit olarak kontrol altına alınamayan medya görülüyor. Bütün amaç, söz dinlemeyenlerin sesini kesmek.

O yüzden Yeni Şafak gazetesi yazarı kalkıp Aydın Doğan’a balans ayarı veriyor, ‘‘Hizaya gelirse, devletin imkanlarının açılacağını, servetine servet katacağının’’ garantisini sağlıyor. Yapması gereken tek şey, çevreye rahatsızlık veren 3-5 gazetecinin susturulması.

Belki Doğan da Habertürk’ün yaptığını yapar, çevreye rahatsızlık veren arkadaşlarımızı ekonomi, siyaset sayfalarından alıp spor servisine verir. Haftalık spor yazılarıyla durumu idare ederler.

Ama o da çözüm değil, çünkü bu uygulama iktidarın Show TV’ye bir kez daha el koymasını engelleyemedi. Çözümün seçime kadar TMSF ile devam şeklinde olduğu anlaşılıyor.

Ama asıl rahatsızlık veren kesim, belli ki Zaman Gazetesi ve Samanyolu Haber. Huzur kaçırıyor, başkanlık yoluna takoz koyuyor görünümüne giriyorlar. Oysa, damperli hızını almış gidecek, takozla uğraşmaya niyeti yok.

Gidişat belli…

DERTLERİ BAŞKA! 

Bankacılık Yasası’nın sonsuz imkanlarından yararlanarak rahatsızlık veren medya kuruluşları susturulacak. Çünkü bunlar akıllanmıyor (!) Başındaki adamları alıp hapse atıyorlar, buna rağmen bana mısın demiyorlar. Kökten çözüm, Zaman’ı Sabah veya Yeni Şafak yapacak yöntemi bulmaktan geçiyor, yakında onu yaparlarsa şaşmayın.

Yeni Şafak’ın cici demokrat kalemine göre durum şöyle: ‘Bugün Türkiye’de kuvvetler ayrılığı, basın özgürlüğü, yargı-siyaset ilişkileri, siyasetin hükümranlığı açısından elbet pek çok sorun var. Demokrasi ve hukuk eksikliği var. Bunlar düzelmesi ve eleştirilmesi şart sorunlar. Ancak bunların hiç biri Anayasa'nın askıya alınması, diktatörlük gibi tanımları karşılamaz.’’

Ona göre, asıl tehlike bu küçük sıkıntılarda değil. Asıl tehlike, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun halka direnme hakkını kullanarak darbe çağrısı yapmasında. Demokrasiye asıl tehlike, darbe çağrısında. Onun için AKP saflarını sıklaştırın arkadaşlar, demokrasiyi ve keselerinizi iyi koruyun

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    12.10.2012 11:32

    TEZCAN BU SEFER DOĞRU YAZMIŞ .ALLAHTAN DÜZCEDE BİR ÜNİVERSİTE VAR.YOKSA TARZAN VE HAMİSİ MİLLETVEKİLİ NEREYE SALDIRACAK TI?

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums