Futbol topundan darbe çıkaran hukuk sistemi

  • 19.12.2014 00:00

 Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca 3 günlük bir zulüm sürecinin ardından sonunda hakim karşısına çıkarıldılar. Haklarındaki suçlamalar komik ötesi. Türkiye’nin 1940’lı yıllardaki uygulamasına döndük. O zamanlar hukuki temeli olmayan tutuklamalar, gözaltılar daha çok komünistlere karşı yapılırdı, AKP döneminde hükümet muhalifi herkese yapılıyor.


Danışmanları bu dönemi devrim olarak nitelediğinden bu hukuksuzluğu da devrim hukuku olarak nitelendiriyorlar.

Zaman Gazetesi ve Samanyolu televizyonu yöneticileri kadar Çarşı Grubu’na darbe suçlaması yapılması, aslında hukukun siyasi iktidarın emrinde bir araç haline geldiğinin en açık göstergesi. Suç aletleri olarak da futbol topları ve tezahüratlarını kullanıyorlardır herhalde.

KOMEDİ GİBİ SORULAR

AKP yandaşlarının en sert şekilde eleştirdiği Şapka Kanunu uygulaması gibi bir durumla karşı karşıyayız. Ekrem Dumanlı’ya yöneltilen şu sorular, iddianamenin bir komediden ibaret olacağının en açık göstergesi aslında:

*Fethullah Gülen’le tanışıklığınız var mı? Hangi tarihten bu yana, ne kadar tanırsınız?

*Fethullah Gülen adlı kişinin demeçlerini, kitaplarını ve bu kişi ile ilgili haberleri takip eder misiniz? 2009 yılında herkul.com isimli internet sitesinde yaptığı konuşmaları takip ettiniz mi? 2009 yılı Nisan ayındaki konuşmaların konusu ve içeriği nelerden oluşuyordu?

*Geride kalan sürede bizzat Fethullah Gülen tarafından ya da aracılar vasıtasıyla size verilen görev ya da talimatlar var mıdır?

*Mustafa Akın isimli kişiyi tanır mısınız?

*Tahşiye ve rahlenin kelime anlamını biliyor musunuz?

*Tahşiye ve rahle adını 2009 yılından önce ve sonra herhangi bir yerde duyduğunuz mu? Tahşiye ve Rahle isimleriyle ilgili herhangi bir araştırmanız oldu mu? Tahşiye ve Rahle adının bir yayınevine ait olduğunu biliyor muydunuz?

HEM İNTİKAM HEM GÖZDAĞI

Şimdi bu sorulara ‘evet’ cevabı verecekleri tutuklamaya kalkarsanız, Türkiye sokaklarında insan bırakmamanız gerekir. Tüm dünya biliyor ki, AKP’li olduğunu açıkça ilan eden yargı mensupları üzerinden gerçekleştirilen bu operasyon, Erdoğan’ın kendisini ve ailesini rezil ettiklerine inandığı gazetecilere yönelik bir intikam operasyonu olduğu kadar, dışarıda kalan aydın ve gazetecilere de bir gözdağıdır.

Ayağını denk almayan, yolsuzlukların üzerine giden, demokratik rejimi savunan, hukukun üstünlüğüne inanan herkes bu gidişle cezaevini tadacaktır desek yeridir.

Gezi sürecinden itibaren Türkiye hukukun askıya alındığı, keyfi uygulandığı, yasadışı uygulamaların sıradan hale geldiği bir ülke olmuştu. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’ya yapılanlar bu süreci perçinledi. Artık, Çin ve Rusya ile anılan bir ülkeyiz. Umarım istiflediğiniz paraları huzur içinde yiyecek zamanınız olur.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums