Hürriyet’in göremediği AKP’nin torpil listeleri

  • 10.12.2014 00:00

 Bir zamanlar kraldı. İstediğini döver, istediğini hedef gösterir, itibarsızlaştırırdı. Geçmişte ne yaptıysa, şimdi aynen başına geliyor.

Dayak yiyor, hedef gösteriliyor ve itibarsızlaştırılıyor. Hürriyet Gazetesi’nden bahsediyorum. Hükümeti eleştirme cesareti gösteren bir avuç yazarı nedeniyle iktidarın ve havuz medyasının hedefi haline gelen gazeteden. Medya mahallesi bir süredir iktidar kanadından başta Hürriyet Gazetesi olmak üzere elindeki yayın kuruluşlarını satması için baskı yaptığını biliyor.

Ünlü iki işadamının verdiği ortak teklifin de halen masada olduğu piyasada konuşuluyor, dahası patronlardan biri çalışanlarına bunu bizzat anlatmış bulunuyor. Hürriyet şu anda sadece Türkiye’nin para kazanan tek gazetesi değil, aynı zamanda seküler kesimin en önemli kalesi. Hürriyet’in düşmesi bir dönemin kapanmasının resmen ilanı olacak. Sahibi şu anda direniyor ama direnmeye daha ne kadar gücü yeter bilinmez.

HÜKÜMETTEN SERVİS

Satmamak için bulduğu çare, AKP’yi memnun edecek bir yayın politikası izlemek olarak gösteriyor kendisini. Mesela, siyasi kulislerde AKP’nin 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasına adı karışan 3 bakanı Yüce Divan’a yollamak kararında olduğu konuşuluyor. Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın hem çekirdek kadrodan olduğu, hem de konuşmaya meyyalliği nedeniyle korumaya alınacağı anlaşılıyor. Hükümet, bakanların sevki için kamuoyunu hazırlama görevini Hürriyet’e vermiş durumda. Soruşturma Komisyonu’nun en özel belge ve bilgileri Hürriyet’e servis ediliyor, o da bunu manşetten yayınlıyor.

Cemaat’e karşı algı operasyonu düzenlemek için de Hürriyet kullanılıyor. Sabah’ın bir yıldır attığı Paralel Çete manşetleri anlamsız ve önemsiz kaldığından devreye bu gazete sokuluyor. Ama telefonları dinlenilen VİP listesini manşet yapan Hürriyet, bir başka yazarı Ayşe Arman’ın telefon konuşmalarının kim tarafından ve nasıl dinlendiğini soramıyor. Bir başka örnek, CHP milletvekili Haluk Koç’un ortaya çıkardığı torpil listesi. AKP’nin kalantor kadrosunun akraba ve yakınlarını sınav sonuçlarından bağımsız olarak kamunun en önemli noktalarına yerleştirmiş olduğunun ortaya çıkması Hürriyet’te birinci sayfalık haber değerinde görülmüyor.

ASLINDA ÇOKTAN SATILMIŞ!

Hürriyet’in birinci sayfasına giren haberler konusunda gazete patronajıyla AKP arasında dar alanda paslaşmalar yapıldığı görülüyor açıkçası. Yazarlar bu anlaşmanın dışında belli ki, onun için çizgiyi aştığı düşünülen köşe yazarlarına Havuz Medyası’nın tetikçileri tarafından ayar veriliyor. Zamanında Ahmet Kaya’ya, Hrant Dink’e yaptıkları, bugün Hürriyet’in kendi köşe yazarlarına yapılıyor.

Eğer işaret fişeği atılmışsa, gazetenin sahibi Aydın Doğan da devlet adına uyarılıyor ve sigaya çekiliyor. AKP’nin Türkiye’yi getirdiği noktada şaşılacak bir tablo değil elbette bu. Hürriyet’in resmen satılması, akibetinin Milliyet ve Vatan’la aynı olacağı anlamına geliyor ama bugün birinci sayfasına baktığımızda çoktan satılmış olduğu sonucuna varabiliriz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums