Hayrettin Bey, AKP ahlak sınavından çaktı

  • 29.11.2014 00:00

 AKP’nin fetvacısı olarak da bilinen Hayrettin Karaman da yolsuzluklar meselesine değinmiş ve partiye saf niyetlerle katılıp sonradan yoldan çıkanlarla, baştan kötü niyetli olanlara dikkat edilmesi gerektiğini yazmış.

Hayrettin Bey, yazısının başlığını ‘‘AKP’nin ahlak ile imtihanı’’ koymuş. Evlerde sıfırlanan paraları, lüks villalara alınan bideleri, müteahhitlerle kurulan ortaklıkları hala duymamış olacak ki, imtihan hala sürüyor sanıyor. Oysa sınav yapıldı, kağıtlar asıldı. Sonuç ortada, AKP ahlak imtihanından çaktı. Notu: Sıfır.

Hayrettin Karaman AKP’yi ahlak ile imtihan ederken bir başka köşe arkadaşı, 17-25 Aralık’ın yolsuzluk skandalı olmadığına, darbe girişimi olduğuna ikna etmeye çalışıyordu gazetenin okurlarını.

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Bugün gelinen noktada mızrak çuvala sığmıyor. Tabandan yolsuzluklara karşı sesler yükseliyor. Başbakan’ın başdanışmanı yolsuzlukları seslendiriyor, partinin fetvacısı yolsuzluk imtihan kağıtları hazırlıyor. Çünkü işin çivisinin çıktığını görüyorlar.

Çalınan sadece para da değil. Hukuk, demokrasi, özgürlükler, girişim hakkı, adil rekabet hakkı da çalınıyor.

Yolsuzluğun kokusu yayılınca da yayın yasaklarıyla bastırmaya çalışıyorlar. Haberi yasak ama yorum yapmak serbestmiş. Alamadığın, okuyamadığın, dinleyemediğin olayın haberin yorumunu yapma kabiliyeti bir tek bu ülkenin gazetecilerinde var sanıyor herhalde sayın hakim.

Bir ülkede yolsuzluk varsa, onun ilk sınanacağı yer, bağımsız ve tarafsız yargıdır. Siz, yolsuzlukların üzerine giden yargıçları tasfiye edip kendinize bağlı bir adalet sistemi oluşturmaya başlamışsanız, ortada sınav falan kalmaz. Denetleyen, yakalayan yoksa, hırsızlık meşru hale gelir.

Tepede başlayıp yürüyen yolsuzluk dalgası, en alt kademelere kadar iner ve muhafazakar dediğiniz toplumun ahlaki dokusu paramparça olur. Bugün Türkiye’de yaşanan tam budur.

AHLAKİ EROZYON

Müslümanlığın cuma namazını kılıp içki içmemekten ibaret olduğuna ikna edilmiş bir kesimin, dinin yolsuzlukla, kamu malıyla ilgili hükümlerini yok sayıp her türlü utanç verici işe bulaşmayı doğal görmesi büyük bir ahlaki erozyondur.

Mahçupyan’ın deyimiyle ‘‘İslami kesimin sadece yarısı’’ yolsuzluklardan rahatsız ise diğer yarısı bu durumdan hoşnut demektir. Bu tablonun uzun vadede, ülkeye yapacağı kötülük ise ortadadır.

Kendisine milyarlık saraylar yaptıranların Hz. Muhammed’in karnını doyurmak için bir kaç hurma yemesini örnek göstermesi, dinin uygulanmakta olan politikaları örtme konusunda en önemli araç haline getirilmesi durumudur. AKP, ahlak sınavından çakmakla kalmamış, dini zayıf notunu örtmenin aracı haline getirmiştir.

Bu gerçeği görmeyip AKP’yi hala ahlak imtihanında zannetmek milleti saf yerine koymaktan ibarettir. Yazıktır, günahtır ve de ayıptır!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums