FAKK Hakkında

  • 27.06.2012 00:00

 FAKK (Fikret Albayrak Kent Konseyi)  Başkanı Sayın Adnan Yaman FAKK Başkanlığını başarı ile yerine getirecek gibi görünüyor. İsterdim ki;  muvazaalı bir şekilde seçilmiş olsa dahi Sayın Adnan Yaman AKK (Akçakoca Kent Konseyi ) Başkanı olarak hareket etsin, ancak kendisi FAKK Başkanı olmaktan son derece memnun görünüyor.

İşin doğrusu Sayın Adnan Yaman’ın sadece hafta sonları gelerek AKK Başkanı gibi davranamayacağı gün gibi aşikârdır. Sanırım FAKK Başkanlığı için tercih edilmesinin temel Saiklerinden biri de bu pozisyonu.

FAKK Başkanı Sayın Adnan Yaman sadece hafta sonları bu işe vakit ayırabildiği için olsa gerek yapılan FAKK çalışmalardan haberi bile olamıyor anlaşıldığı kadarı ile.Bu iddiamın sebebi de FAKK Başkanımızın bilinen yaveleri tekrarlayan sade suya tirit kıvamındaki 26 Haziran tarihli haberlerde yer alan açıklamasının balıkçı barınağı ile ilgili bölümü.

“ Barınak konusunda bilimsel bir teknik kurulun incelemesi olmadan, hazırlanacak raporda neler olduğu bilinmeden yapılan tartışmaların doğru bulmuyoruz. Yerinin yanlışlığı ve çevreyle ilgili yapımıza çok olumsuz yansıması olduğunda hemfikiriz. Ancak bu aşamada çözümün ortak akıl ve uzman ekiplerce yapılacak çalışmalar sonucunda saptanması gerek. Kapsamlı bir inceleme yapılması için çalışmalarımız olacak.” 

 

FAKK Genel Sekreteri Sayın Fatma Eker nezaket gösterip bizzat kendisi arayarak 22 Haziran günü yapılacak Balıkçı Barınağı Komisyonu toplantısına davet etti.

Başlangıçta tereddüt ettikten sonra komisyon toplantısına katılmaya karar verdim, bir önceki komisyondaki tecrübelerimin faydası olur ümidi ile.( Kader de FAKK komisyonlarında çalışmak da varmış.)

Komisyon çalışmasında  Düzce Üniversitesinden Sayın Yardımcı Doçent Doktor Deniz Yağlıoğlu ,Yardımcı Doçent Doktor Fatma Eker, Osmaniye Mahallesi Muhtarı Sayın Mustafa Oktay, Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi  Başkanı  Sayın Mustafa Karakaş  ve  ben hazır bulundum.

Toplantıdaki umumi hava balıkçı barınağının siyasi, hukuki ve finansal boyutları ile alınmadan hiçbir merhale kat edilemeyeceği yönünde idi.

Akçakoca Belediye Başkanının ya da en azından Başkan Yardımcısının üye olarak katılmadığı komisyon çalışmalarının havanda su dövmek olacağını kanaatimi anlattım. Belediye Başkanına bu teklifin götürülmesi alınan kararlardan biriydi

Açıkçası bu teklife olumlu bir cevap geleceğini düşünmüyorum, çünkü Akçakoca Kent Konseyi(AKK) zaten Fikret Albayrak Kent Konseyine (FAKK) evirilmiş iken böyle bir komisyona üye olmak başkanımızın azametine(!) yakışmaz. Umarım ki yanılıyorumdur. Bu konuda mahcup olmayı çok isterim.

Şimdi komisyonda tartışılanılar ile Sayın Adnan Yaman açıklaması arasında benzerlik kurabilecek kaç muhterem çıkabilir acaba?

İşte FAKK Başkanı olarak tam bu noktada başarılı Sayın Adnan Yaman. FAKK komisyonlarındaki çalışmaları dikkate dahi olmadan Sayınn  Fikret  Albayrak’ın  tasavvurları doğrultusunda çalışmalar yapmak.

Acayip de merak ediyorum kurulacak bilimsel teknik kurul nasıl bir rapor hazırlayacak diye. Siyasi, hukuki ve finansal çözüm yolları olmadan, sanırım kurulacak bilimsel teknik kurul rapor yerine sihirli değnek kullanacaktır(!)

FAKK’da komisyon kurup yerel basına başka açıklamaların yapılması barınak için hiçbir adım atılmayacağının itirafı olarak duruyor. Bilimsel teknik kurul kurma ve benzeri çalışmalar da bürokratik yapıyı kullanarak işi sürüncemede bırakma ve yıldırma çalışmaları olarak duruyor.

Sayınn Fikret Albayrak’ın hedefi belli, Akçakoca Balıkçı Barınağına el koymak. Sayın Adnan Yaman’ın FAKK Başkanı olarak görevlerinden biri de bu tasavvurun gerçekleşmesi için yardımcı olmak.

FAKK Yürütme Kurulu Üyeleri farklı partilere mensup. Sanırım farklı düşünen bir üyeleri yok. Farklı düşünen bir üye olsaydı güzide yerel basınımız muhakkak ki bu ayrıntılara yer verirdi. En çok da FAKK Yürütme Kurulundaki bu tek sesliliğe üzüldüm.

 FAKK Genel Sekreteri Sayın Yardımcı Doçent Doktor Fatma Eker’e birkaç sözüm olacak. Balıkçı Barınağı ile ilgili komisyonu niye topladınız ki? FAKK Başkanı bilimsel bir teknik kurul ile her şeyi çözecekmiş(!) işte. En iyisi bu komisyonu lağvedin gitsin. Ne siz yorulursunuz ne de üyeler.

Bu, tavşana kaç tazıya tut muhabbetleri başta beni olmak üzere herkesi yoruyor,  Sayın Fatma Eker’in de her ne kadar şimdilik bir yorgunluk emaresi göstermiyor olsa da zamanla yorulacağından eminim.

Hedef benim gibileri davet edip bir an önce yıldırmak ise bu konuda başarı ihtimali bir hayli fazla. Devamında da rahat rahat iddiada bulanacaklardır.” Biz herkesle çalışmaya razıydık, onlar kendileri vazgeçtiler” diye.

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums