BUNCA YIILIK SADAKAT İŞE YARAMADI, AKÇAKOCA MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇTİĞİ İÇİN CEZAYA BIRAKILDI.

  • 23.08.2019 00:00

 BUNCA YIILIK SADAKAT İŞE YARAMADI, AKÇAKOCA MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇTİĞİ İÇİN CEZAYA BIRAKILDI.

Akçakoca tüm genel seçimlerde kurulduğundan bu yana AKP’ye hep sadık kaldı. AKP hep birinci çıktı.

İki defa belediye başkanlığı seçimini başka partiler aldı ancak hele son seçimi MHP’nin kazanmasının sebebi başkan adayının seçimindeki basiretsizlikti.

Mahalli AKP’li siyasetçiler bile başarısız bir belediye başkanlığı yapan Cüneyt Yemenici ile seçime girildiği takdirde seçimin kaybedileceğini her yerde ifade etmelerine rağmen tekrar aday gösterildi ve çanta da keklik belediye başkanlığı fark yenerek kaybedildi.

Bu basiretsiz seçimin ceremesini/cezasını tüm Akçakoca çekiyor adeta.

AKP’ye hep sadakat gösteren Akçakoca halkı, kendilerinden kaynaklı olmayan bu basiretsizlikten dolayı toptan cezaya bırakılmış vaziyette.

18 Temmuz’da yaşanan sel felaketi sonrası devletin Akçakoca’ya gereken ihtimamı gösterdiğini ölümüne AKP’liler bile iddia edemiyorlar, boyun büküyorlar.

Başta İstanbul ve Ankara Büyükşehir ve Düzce Belediyelerinin gösterdiği hızlı yardım refleksini hükümetin gösterdiğini söyleyebilmek imkansızdır..

Öyle ki Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sel felaketine uğrayan Çilimli’ye uğrar, Akçakoca’ya uğramaya gerek görmez ve hemen Ankara’ya dönmeye karar verir. Akçakoca’yı ziyaret etmesi MHP’nin Düzce il başkanın çabaları ile gerçekleşir.

Sel ile denize sürüklenen otomobilleri kurtarmak bu amaç için dizayn edilmiş gemi gönderileceğinin sözünü de verir Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum, aradan geçen geçen 36 günde tekne gelmemiştir, geleceğine dair bir umutta yoktur.

Sonrasında sayısını takip etmekte zorlandığımız bakan ziyaretleri başladı Akçakoca’ya.

Bu ziyaretlerin Akçakoca’nın mağduriyetini gidermeye mühim bir katkıları olmadı. Sadece mahalli siyasetçiler hassaten de Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in bakanlarla fotoğraf çektirme fırsatına dönüştü.

Bakanlarla her fotoğraf çektirmeden sonra Ayşe Keşir bakanlarla görüştüğünü sıcak istişare içerisinde olduğunu ve Akçakaca’ya birçok yardım geleceğini ifade etti.

İşin gerçeği Ayşe Keşir “adamakla mal tükenmez” atasözünün hakkını başarı ile vermiş oldu.

Diğer AKP Düzce Milletvekili Fahri Çakır fotoğraf karelerine girmek için Akçakoca’ya gelmeye bile gerek görmemiştir.

Bugüne kadar Akçakoca’ya yapılan yardım sosyal yardım fonundan temizlik parası olarak sel basan dükkân sahiplerine 1000 TL vermekten  ibaret kalmıştır.

**

Sel felaketinden sonra Akçakoca bir ölü şehre dönüştü. Turizm sezonu çok erken kapanmış oldu.

Bunun en büyük sebebi ise su problemiydi.

Musluklardan çamur akıyordu ve akmaya da devam ediyor an itibarıyla.

Akçakocatv yönetmeni Nevzat Cingirt ve şahsımın 10 yıldır mücadelesini verdiğimiz durdurulması için her çabayı gösterdiğimiz su kullanım havzasında ağaç kesimleri devam ettiği için içme suyu barajı devre dışı kaldı, musluklardan çamurlu akınca da şehir bir anda boşaldı.

Yetkilerin hala bu kesimler durdurulacak musluklardan çamur akması önlenecek açıklamasını boş yere bekliyor Akçakoca.

Dedik ya Akçakoca MHP’li belediye başkanı seçtiği için cezaya bırakıldı diye.

**

Devlet bir tarafından içme suyu için baraj yaparken diğer taratandan da bu barajı devre dışı bırakan orman kesimlerine göz umuyor yıllardır.

Selin ilk günlerinde belediyelerin gönderdiği içme suyu tankerleri ile içme suyu ihtiyacının bir kısmını da karşılıyordu. Belediyelerin gönderdiği tankerlerin yerine bakanlıklardan bir tane bile tanker gönderilmedi.

Akçakoca halkının bugünlerdeki gündemi yemek pişirmek ve içmek için çamur ihtiva etmeyi suyu nereden temin edileceğini konuşmaktır.

Marketlerden, bakkallardan alınan paralı sular için Akçakoca halkının ödediği toplam tutar, hükümetin gönderdiği toplam yardım maliyetlerinin üzerine bile çıkmış olabilir.

**

Akçakoca Belediyesi AKP’li eski belediye başkanından devraldığı 120 milyonluk borçla kımıldayacak vaziyette değil.

Üstüne üstelik makine parkı büyük zarara uğradı.

Hendek Belediyesi Akçakoca’ya otobüs hibe etti ama bakanlıklardan buna benzer bir yardım henüz Akçakoca’ya intikal etmedi, edeceğine dair bir umutta yok.

Akçakoca Belediyesi aradan geçen 40 güne yakın süredir kendisine söz verilmiş paraları banka hesabında görebilmiş değildir.

Boş yere demiyoruz Akçakoca MHP’li belediye başkanı seçtiği için cezalandırılıyor diye.

**

Sel felaketinden sonra medyanın ilgisi Esmahanım ve Uğurlu köylerine oldu. Gerçekten de en büyük zararı bu iki köyümüz çekti. Can kayıpları da oldu.

Devlet kurumlarının ilgileri de aynı medya kurumlarının ilgisi gibi oldu..

Göreceli olarak daha az zarar gören ama ciddi zarar gören köyler ve Akçakoca Belediyesi gereken ilgiye mazhar olamadı.

Mesela Karatavuk köyünde 66 ev oturulamaz hale gelmesine rağmen bırakın yeteri kadar çadır gönderilmesini 1 karavana yemek bile gönderilemedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 41 personel 24 araçlık yardım konvoyundan Akçakoca Belediyesine düşen yardım sadece bahsettiğim su tankerlerinden başka bir şey değildi.

**

Halk ile koordinasyonu sağlamakla mükellef olan mahalli siyasetçilerin de eli kolu bağlı kaldı.

AKP İl Başkanı Mustafa Keskin’in sel felaketi sırasında esamisi bile okunmadı.

Düzce Valisi Zülküf Dağlı ama bilerek ama bilmeyerek bu görevi üstlendi.

Eski Belediye Başkanı AKP’Lİ Cüneyt Yemenici’nin sel felaketi sırasında aldığı tek aksiyon gelen bakanlarla fotoğraf çektirmekle sınırlı kaldı.

Uzun süre AKP  İlçe başkanlığı yapan Dergâh Akça’yı da sel felaketi sırasında görebilen olmadı.

**

Sel felaketinin yaralarını sarar Akçakoca.

Yeter ki cezaya bırakıldığının bilincinde olsun, ona göre refleks göstersin.

40 gündür gelmeyen yardım bundan sonra da gelmez.

Göz boyama kabilinden gelecek yardımları yardım saymaya da gerek yoktur.

Genel seçimlerde gösterilen sadakatin işe yaramadığını belediye başkanlığında başka bir partiyi tercih ettiğinden dolayı cezaya bırakıldığını idrak etsin yeter.

Akçakoca halkının AKP’ye karşı elindeki tek koz, genel seçimlerde de AKP’ye sadakatin bitebileceğini göstermekten geçiyor.

AKP Akçakoca’yı cezaya bırakmaya devam ederse ki edeceğe benzer bu sadakat de bizatihi sona erer.

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums