AKÇAKOCA BALIKÇI BARINAĞI SÖKÜLSÜN YAYGARASI

  • 17.06.2012 00:00

 Akçakoca Balıkçı barınağı sökülmeyecek ve de sökülemez ayrıca sökülmesini isteyenlerin sayısı öyle sanıldığı gibi çok da değil sadece çıkardıkları gürültü çok fazla.

Çıkarılan gürültünün şu andaki kaynağı da Akçakoca Belediye Başkanı Sayınn Fikret Albayrak, çünkü zat-ı âlileri barınağın sökülmesini istemiyor, o alana el koymak orayı kendince yönetmek /betonlaştırmak istiyor.

Daha dün mahkemelik olanlar az bir ışık görünce kraldan fazla kralcılığa soyunup hızlarını alamayıp Sayınn Fikret Albayrak’ın isteklerinin de ötesine geçen gündem yaratıyorlar,  sökülsün diye.

Sayınn Fikret Albayrak’ın asıl istemediği balıkçılık yaparak ekmeğinin peşinde olanlar. Balıkçı Barınağı kaldırılsın derken burayı balıkçıların elinden alalım demek istiyor, solcu(!) bir başkan olarak bunu direkt olarak ifade edemediği için de aracılar kullanıyor.

Balıkçıları gönderdikten sonraki asıl hedefi Akçakoca Balıkçı Barınağını doldurmaktır. Bunu gazetecilerin olduğu ortam da dahi birkaç kere ağzından kaçırmış, nedendir bilinmez gazetelere haber olmamıştır.

Nedendir bilinmez kısmına kendimce açıklık getireyim, gazeteci arkadaşlarımız muhtemelen bu kadar saçmalık olmaz diyerek haber yapmamışlardır.

Sayınn Fikret Albayrak’ın dolduruşundan hızını alamayanlar da mal bulmuş mağribi gibi 3 Aralık Tarihli Özgür Kocaeli Gazetesindeki bir haberi eğip bükerek, çarpıtmanın feriştahını yaparak zoraki gündem yaratmaya çalışıyorlar.

İzmit’te içinde neredeyse profesyonel balıkçı bile olmayan, Akçakoca Balıkçı Barınağı ile kıyaslandığında iskele sayılabilecek bir yeri emsal göstermek sadece abesle iştigaldir.

Bu adı barınak olan yerdeki balıkçılara başka yer gösterilmiştir ancak İzmit Büyükşehir Belediyesinin iktidarın gücü ile hukuksuz davrandığı iddiaları İzmit halkının gündemindedir.

13 Haziran 2008 tarihli Özgür Kocaeli Gazetesindeki diğer bir habere göre 1991 yılından beri sürmekte olan Bağırganlı Balıkçı Barınağı tamamlanmış. Haberin devamında devletin buraya 26,5 Milyon TL harcadığı belirtiliyor, büyüklüğü aşağı yukarı Akçakoca Balıkçı Barınağı kadar Bağırganlı Barınağının.

Bu rakamın bitirmek için yoksa tamamı için mi harcandığı anlaşılmasa da tamamı için harcandığını varsayalım. Sayın Osman Çakır’ın sökmek için 3 misli masraf gerektiğini temel alırsak sökmenin maliyeti 80 milyondan az olmaz demektir. Sökmenin maliyetinin 8-10 misline kadar çıkaranlar da mevcut.

Akçakoca Balıkçı Barınağı sökülsün diye saçmalayanlar bu kaynağın nereden bulacaklarını da söylemeliler. Kıyaslamak için belirteyim Akçakoca Belediyesinin 2011 yılındaki tüm harcamalar tutarı 16 milyonu bulmamıştır.

Diyelim ki sökecek kaynak bulundu. Bu söküm ne kadar sürecek? Ne kadar patlayıcı kullanılacak? Tüm bu süre içerisinde ne kadar çevre ve gürültü kirliliği gerçekleşecek? Akçakoca Turizmi bundan ne kadar zarar görecek? Söküldükten sonra barınak yapılmadan ki haline dönebilecek mi? Sorularına da birileri cevap vermeli, başta bu dolduruşu başlatanlar olmak üzere.

Minimum 80 milyondan başlayacak bir sökme maliyetini kaynağını nereden bulacaklarını açıklayamayanların bu konuyu gündeme getirmelerindeki tek sebep sökülsün yaygarasından,  kaldırılsın yaygarasına geçmek ve balıkçı barınağına el koymak hevesidir.

“Hevesi kursağında kalmak “  atasözünün taşıdığı manalar üzerinde bir kere daha düşünmekte fayda var, çünkü kamuoyu dediğiniz sadece yaygara koparanlar değil sessiz çoğunluktur.

Akçakoca Balıkçı Barınağına sökülsün ya da doldurulsun diyenlere Hayali’nin  mükemmel beyitini ithaf edelim.

Cihân-ârâ cihân içredir ârâyı bilmezler
Ol mâhiler ki deryâ içredir deryâyı bilmezler*


*Dünyayı süsleyen aslında dünyanın içindedir ancak süsleyeni veya süsleyeni aramayı bilmezler, o denizin içindeki balıklar da denizi bilmezler.

 

 

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums